• BIST 8718.11
  • Altın 2246.98
  • Dolar 32.3311
  • Euro 35.1536
  • Gümüşhane : 3 °C
  • Trabzon : 10 °C

FETÖ SAVUNUCULARI AKLANMA DERDİNDE

04.12.2017 19:59
BEKİR BULUT / Genel Yayın Yönetmeni

BEKİR BULUT / Genel Yayın Yönetmeni

Sahilin uzantısı suçluluk psikolojisi ile savunma moduna girmiş. Şaşırmadık. Rant sağlamalarına fırsat verilmedikçe sesleri daha çok çıkacak. Zaten bunların ne zaman önü kesilse bu şehirde sesleri çok çıkmadı mı?

“Fetö” söylemi üzerinden kendini aklamaya çalışanları hep birlikte seyretmedik mi? Her ‘Fetö’ söyleminde ucunun kendilerine dokunacağını bilenler, her fırsatta yazıları ile bunu inkar etmediler mi? Şimdi kalkmış bizlere ithamda bulunmaya çalışıyorlar. Gümüşhane Olay Gazetesi 20 Kasım 2014’te kuruldu. Demek istediğim 17-25 Aralık 2013’te gazetemiz yayında değildi ama sizin savunduğunuz görüşü o zaman diliminde tüm Gümüşhane okumadı mı? İsterseniz okuyucularımıza yayınlarınızı biraz hatırlatalım.

30 Mart 2014’te Gümüşhane Belediye Başkanlığı’na büyük bir oy oranı ile seçilen ve 2 Nisan’da göreve başlayan Ercan Çimen, göreve gelir gelmez büyük bir cesaret göstererek Fetö’nün yurtlarını mühürlemişti. Fetö kapılarına mühür vurulduğu an ‘Ruhsat Krizi’ , ‘Ruhsat Karmaşası’ , ‘Başkan Çimen İşlem Yapmıyor’ manşetleriyle algı yaratılmaya çalışılarak adeta Fetö yayınlarını gerçekleştirdiler. Attıkları planlı manşetlerle Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Gümüşhane’deki ilk AK Parti Belediye Başkanı’nı yıpratırken Fetö’yü haklı çıkarmaya çalıştılar. Bununla da yetinmediler köşe yazıları ile bu olayı desteklemediler mi? Sahilin maşası o dönem ‘Yurt Cezalandırılırken Gümüşhane’yi Cezalandırmayalım’ başlıklı köşe yazısında “Ali ipek öğrenci yurdunun mühürlenmesi akılları karıştırdı” diyerek, “İpek yurdunun mühürlenmesi bize göre hukuka aykırı yapıldı. Herhangi uyarı yapılmadan yazı bile yazılmadan yurdun mühürlenmesi Belediye’nin hukuksuzluğu olarak ortaya çıktı” yorumunda bulundu. Yurdun kapanmasından rahatsız olan şahıs, “bize göre belediyenin yaptığı bu uygulama yanlış oldu” dediği yazısında düşüncelerini şu cümlelerle paylaştı:

“Belediye yaptığı uygulamalarla toplumun önünü açmalı toplumu gerecek uygulamalardan uzak durmalı yaptığı uygulamalar kendi eşrafını ve günü kurtarmak adına yapılmamalıdır. Gümüşhane belediyesi bize göre bu uygulamayla yurdu cezalandırırken Gümüşhane’yi de cezalandırdı. Belediyeler topluma hizmet vermek için kuruldu ve Başkanları da şehrin eminleridir. Yani adaletinden herkesin emin olduğu kişilerdir. Belediye yaptığı işlerde yasalara uymalı ve hissi davranmamalıdır. Ancak bize göre belediyenin yaptığı bu uygulama yanlış oldu. Öğrendiğimize göre yurt yönetimi evraklarını tekrar teslim etti. Bakalım belediye nasıl karar verecek? Belediye Gümüşhane’de mühürleme yapacaksa herkese eşit mesafede olmalı.  Mühürlenen yurt bir kenara dursun Gümüşhane’de mühürlenecek yüzlerce yapı var eşitlik ilkesi göz ardı edilirse toplumda ayrıştırma ve ötekileştirme başlar. Bu da Gümüşhane’ye zarar verir. Yaptığımız icraatlar hem hukuka uymalı hem bu uygulamadan Gümüşhane zararlı çıkmamalıdır.”

Fetö’nün yurtlarına vurulan mühürden rahatsız olanlar düşüncelerini işte bu sözlerle yayımladılar. Sadece bununla kalmayıp manşetleri ile de bu konuları Gümüşhane gündeminde tutmaya çalıştılar. Konuyla ilgili değerlendirmeyi ise siz değerli okurlarımıza bırakıyorum.

Yine aynı zihniyetin sahildeki patronları Gümüşhane Üniversitesi ve eski rektör ile ilgili her konuda övgü dolu fikirlerini açıkça beyan etmedi mi? Tüm Gümüşhane bu yayınları tüm çıplaklığı ile takip etti. Sahil, Gümüşhane’ye Sayın Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından atanan Sayın Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek’ten daha şehre gelmeden rahatsız olmadı mı? Şöyle ki Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek’e göreve başlamadan, daha henüz Gümüşhane’ye gelmeden adeta ayar vermeye çalıştılar. Algı operasyonları yapan ağababaları, Rektörümüz ile ilgili düşüncelerini paylaşırken Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın atama kararını bile eleştirebilme cüreti gösterdi. Sahil Cumhurbaşkanımızın kararını şu sözlerle eleştirdi:

“Bugün gelinen noktada özellikle Gümüşhane Üniversitesi ve diğer bazı Anadolu üniversiteleri için yaşananlar, eskinin de gerisine düştü. Kimsenin tanımadığı, şeffaf olmayan yöntemlerle ve Sayın Cumhurbaşkanı üzerinde en fazla etkili olanın rektör atandığı bir sürece girdik. Gümüşhane Üniversitesine atanan Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek belki çok başarılı olacak. Belki üniversite daha geri gidecek. Biz daha çok atamanın yöntemiyle ilgiliyiz. Gümüşhane ve Gümüşhane Üniversitesini hiç tanımayan bir akademisyen tercihi, hem üniversite hem kent dinamikleriyle örtüşmüyor. Gümüşhane kent dinamiklerini üniversiteden uzak tutan bir dönem başlıyor.”

Sahil, üniversitenin şehirden uzak olacağını düşünmüş olsa da tüm Gümüşhane şu an üniversite ile şehrin bütünleşmesinden memnun. Artık istediğini alamayanlar üniversitemizi yıpratmak ve itibarsızlaştırmak için elinden geleni yapacağa benziyor. Bakalım şehri yönetenler bu itibarsızlaştırma hareketine karşı nasıl bir tutum sergileyecek. Şehrin en önemli değerlerinden ve kurumlarından biri olan Gümüşhane Üniversitesi’ni, Gümüşhane’yi yönetenler ve Sivil Toplum Kuruluşları yalnız mı bırakacak yoksa üniversitesine sahip mi çıkacak? Bunu önümüzdeki süreçte şehir olarak hep birlikte izleyeceğiz.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim