• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • Gümüşhane : 6 °C
  • Trabzon : 15 °C

İL GENEL MECLİSİNDE İHTİSAS KOMİSYONU SEÇİMLERİ YAPILDI

25.04.2024 12:27
İL GENEL MECLİSİNDE İHTİSAS KOMİSYONU SEÇİMLERİ YAPILDI
Gümüşhane İl Genel Meclisi’nin Nisan ayı toplantıları sona erdi.

İL GENEL MECLİSİNDE İHTİSAS KOMİSYONU SEÇİMLERİ YAPILDI

Gümüşhane İl Genel Meclisi’nin Nisan ayı toplantıları sona erdi.

İl Genel Meclis Başkanı Av. Eşref Balki, başkanlığında yapılan toplantılarda meclis üyeleri arasından bir yıl görev yapacak ihtisas komisyonlarına üye seçimi yapıldı.

AK Parti ve MHP grupların teklifi ile açık oylama yöntemi ile yapılan seçimlerde Plan ve Bütçe Komisyonuna AK Parti’den Hasan Aksel, Mihdat Uçan, Tayfun Babur, MHP’den Abdulbaki Yeniçeri, Hayati Azizoğlu, İmar – Bayındırlık Komisyonuna AK Parti’den Eşref Balki, Mihdat Uçan, Sami Tosun, MHP’den Yakup Mehmani Aygün,  İsmail Şeker, Çevre ve Sağlık Komisyonuna AK Parti’den Kenan Çaklı, Mustafa Demir, Haydar Yılmaz, MHP’den Hasan Çiçek, Hayati Azizoğlu, Eğitim ve Kültür Hizmetleri Komisyonuna AK Parti’den İrfan Bayram, Haydar Yılmaz, Hasan Aksel, MHP’den İsmail Şeker, Temel Özcan, Tarım Hizmetleri Komisyonuna AK Parti’den Sami Tosun, Tayfun Babur, Mustafa Demir MHP’den Abdulbaki Yeniçeri, Temel Özcan seçildi.

Gündemde yer alan Bayburt - Gümüşhane İlleri Yerel Yönetimler Katı Atık Birliğinde görev almak üzere iki asil, iki yedek üye seçimiyle ilgili teklif yazı görüşüldü. Yapılan görüşmenin ardından asil üyeliğe Kenan Çaklı, Tayfun Babur yedek üyeliğe ise Eşref Balki, Sami Tosun seçildi.

Devan eden oturumda Köse ilçesi Salyazı köyünde bulunan 266 ada 2 parsel nolu taşınmazın imar planın iptal edilmesi hakkındaki teklif yazı görüşülerek, İmar – Bayındırlık Komisyonuna sevk edildi.

Toplantıların üçüncü birleşiminde Gümüşhane Yerel Yönetimler Birliğine bir asil bir yedek üye seçimi yapılması hakkındaki gündem maddesi görüşüldü. Yapılan görüşmenin ardından Gümüşhane Yerel Yönetimler Birliğine asil üye olarak Mihdat Uçan, yedek üye olarak ise Kenan Çaklı seçildi.

Köse ilçesi Övünce köyü sınırlarındaki 208 ada 32 parsel nolu taşınmazın imar planı hakkındaki teklif yazı görüşülerek, İmar Bayındırlık ile Tarım Hizmetleri Komisyonlarına sevk edildi.

Nisan ayı toplantıların son birleşiminde ise İl Özel İdaresinin kadro iptal edilmesi ve kadro değişikliği hakkındaki teklif yazıları görüşülerek kabul edildi.

Aynı birleşimde Merkez İnsan Hakları Kurulların da görev alacak ismin belirlenmesi için seçim yapıldı. Yapılan seçimde AK Parti Merkez İlçe İl Genel Meclis Üyesi Mihdat Uçan Merkez İnsan Hakları Kuruluna seçildi.

Toplantının sonunda ise İl Özel İdaresinin 2023 yılı kesin hesabı hakkındaki teklif yazı görüşülerek, Plan ve Bütçe Komisyonuna sevk edildi.

Toplantının sonunda konuşan İl Genel Meclis Başkanı Av. Eşref Balki, toplantıda alınan kararların Gümüşhane için hayırlı olması dileğinde bulunarak, “Tüm meclis üyelerimize emeklerinden ve alınan kararlarda gösterdikleri uyumlu çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Meclis toplantısında alınan kararların ilimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum. Tüm meclis üyelerimizle uyum içinde Gümüşhanemiz’e güzel hizmetler kazandırmak çalışacağız. Komisyonlarda görev alan tüm meclis üyesi arkadaşlarıma yeni görevlerinin hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim