• BIST 8871.74
  • Altın 2241.161
  • Dolar 32.3373
  • Euro 35.0876
  • Gümüşhane : 3 °C
  • Trabzon : 10 °C

SOYDAŞ KİTABINI ANLATTI

29.08.2018 11:39
SOYDAŞ KİTABINI ANLATTI
Gümüşhane Sinema ve Edebiyat Kulübü tarafından 4.sü düzenlenen Süleymaniye Sanat Günleri etkinliklerine yazar Nurgül Soydaş katılarak yeni kitabını anlattı. Etkinlikte ayrıca fotoğraf gösterimi ve belgesel film sunumu gerçekleştirildi.

Gümüşhane Belediyesi toplantı salonunda gerçekleşen organizasyona, çıkardığı “İletişim Bence” kitabıyla iletişim dünyasına yeni bir soluk getiren Nurgül Soydaş konuk oldu. 

Kitabın yazılış serüvenini anlatan Soydaş, kitabın yaklaşık 2,5 yılda yazıldığını aktardı. Kitapta çok önemli kişilerle çalıştığını belirten Soydaş, kitabın önsözünü Betül Mardin'nin, son sözünü ise Can Yılmaz'ın yazdığını söyledi. 

Kitabı yazarken üzerinde çok fazla araştırma yaptıklarını anlatan Nurgül Soydaş, ayrıca birçok önemli kişiden de iletişim hakkında görüş aldıklarını vurguladı. Bu kişiler arasında Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, tiyatro sanatçısı Haldun Dormen, komedyen Cem Yılmaz, yazar Sunay Akın gibi duayenler olduğunu aktardı. 

Programa katılmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyleyen Soydaş, ikinci kitabı için de hazırlıklara başladığını belirtti. Programda ayrıca Gümüşhane Amatör Fotoğrafçılar Birliği'nin fotoğraf gösterimi ve son dönemin en bol ödüllü kısa filmi olan Abiye filminin tanıtımı ve gösterimi yapıldı. 

Aldığı birçok ödülle son yıllara damgasını vuran abiye filmi izleyicilerden büyük ilgi gördü. Yönetmenliğini Doğuş Algün'ün yaptığı filmde terzide çalışan bir kadın ve kaybolan bir giysinin hikayesi anlatılıyor.

Program organizatörü Zeynel Gündüz, etkinliklere hız kesmeden devam edeceklerini söyledi. İlginin artmasını umduklarını aktaran Gündüz, "Her ay neredeyse bir yazarı Gümüşhane ile buluşturuyoruz ancak ilgi beklediğimiz gibi değil" diyerek halkın sanatsal organizasyonlara olan ilgisinin azlığından yakındı. 

Gündüz ayrıca sanat günlerine verdiği destekten dolayı Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen'e, programda çok güzel bir söyleşi gerçekleştiren Nurgül Soydaş'a, program organizasyonunda kendisine yardımcı olan Ali Kömürcü'ye, filmler ve belgeseller konusunda desteklerini esirgemeyen Serkan Türk'e ve filmin gösterimine katkıda bulunan Abiye filmi yönetmeni Doğuş Algün'e teşekkür etti.

 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim