• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • Gümüşhane : 7 °C
  • Trabzon : 15 °C

DEMİRAĞ MÜJDEYİ VERDİ: O TESİS KALDIRILIYOR

25.04.2024 12:25
DEMİRAĞ MÜJDEYİ VERDİ: O TESİS KALDIRILIYOR
Gümüşhane Kent Konseyi Başkanı Rüstem Demirağ, İkisu Köyü sınırlarında ve Karaca Mağarası kavşağındaki 34 dönümlük hazine arazinde uzun yıllardan beri bulunan firmanın konkasör tesisini sökmeye başladığını söyledi.

DEMİRAĞ MÜJDEYİ VERDİ: O TESİS KALDIRILIYOR

Gümüşhane Kent Konseyi Başkanı Rüstem Demirağ, İkisu Köyü sınırlarında ve Karaca Mağarası kavşağındaki 34 dönümlük hazine arazinde uzun yıllardan beri bulunan firmanın konkasör tesisini sökmeye başladığını söyledi.

Gümüşhane kamuoyunda uzun zamandır tartışılan ve sık sık gündeme gelen konunun nihayete erdiğini açıklayan Demirağ, İkisu-Şiran yol inşaatını yapılması nedeniyle 2001 yılında kendisine tahsis edilen arsanın 2009 yılında yol inşaatının bitmesine rağmen 15 yıldır konkasör tesisi işletmeciliği yapan firmanın başta GTSO Başkanı İsmail Akçay'ın girişimleri ve bu girişimlere kendilerinin de verdiği destekler neticesinde nihayet boşaltılmaya başlandığını belirtti.

“Yöresel Ürünler İpekyolu Turizm Ticaret Merkezi ve Millet Bahçesi bu alana yakışır”

Müjdeli haberi Gümüşhanelilerle paylaşan Demirağ, “İkisu Köyü muhtarımız Zühtü Kalaycı’dan aldığımız güncel bilgilere göre arazide konkasör işletmeciliği yapan firma, yerleşkesinin ve konkasör tesisinin söküm işlemlerini kısa bir süre önce başlatmıştır. Bu güzel haberi çok güzel bir müjde olarak hemşehrilerimiz ile paylaşıyor ve bu konudaki mutluluğumu ifade etmek istiyorum. Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Sn. İsmail Akçay'ın bu arazi için geliştirdiği Gümüşhane Yöresel Ürünler İpekyolu Turizm Ticaret Merkezi Projesine bizim de yaptığımız tavsiye üzerine bir Millet Bahçesi projesi de eklenirse hem şehrimizin ekonomisine hem sosyal hayatına hem de turizm potansiyeline önemli katkı sağlayacak bir proje olacaktır. İnşallah kısa bir süre içinde arazinin boşaltılmasını ve bu projenin uygulamaya koyulmasını bekliyoruz” dedi.

“Krom Vadisi dolmuş hattı kurulmalıdır”

34 dönüm büyüklüğündeki bu dev arazinin ve bu önemli projenin şehrin turizmine kazandırılması için GTSO Başkanı İsmail Akçay’a, dolmuş hattının kurulması konusunda da Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ekrem Sarı'ya destek vereceğini beyan eden Demirağ, “Gümüşhane Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanımız Ekrem Sarı’nın da GTSO'da geçmişte yapılmış olan bir turizm istişare toplantısında bu konuda tavsiyede bulunduğu ve bizim de bu tavsiyeyi desteklediğimiz, Trabzon Sümela Manastırı güzergahında örneğinin olduğu gibi bu alanda büyük bir otopark alanı oluşturularak ve bu alandan Karaca Mağarasına, hatta İmera Manastırına kadar giden bir dolmuş hattı kurularak, Karaca Mağarası'na gelen tur otobüslerinin bu yollarda yaptığı tehlikeli seyahatin, dolmuşlar ile daha güvenli hale getirilmesi de mümkün olacaktır. Ayrıca bu dolmuşlar sayesinde yöre halkı da ekonomik olarak faydalanabilecektir. En önemlisi yüzlerce metre derinliğindeki uçurumların, keskin virajların ve dik rampaların olduğu bu yol otobüsler için hiç güvenli bir yol değildir. Eski Gümüşhane Valimiz Sn. Okay Memiş döneminde sıcak asfalttan yapılan ve milyonlarca liraya mal olan yol, büyük otobüslerin ağırlığı ile zarar görmemiş olacak, dolmuşlar ve küçük araçlar bu yolda daha güvenli bir seyahat yapabileceklerdir” diye konuştu.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim