• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • Gümüşhane : 7 °C
  • Trabzon : 15 °C

GÜMÜŞ PATİLER VE SİYAMDER’DEN FARKINDALIKLI 23 NİSAN ETKİNLİĞİ

25.04.2024 12:19
GÜMÜŞ PATİLER VE SİYAMDER’DEN FARKINDALIKLI 23 NİSAN ETKİNLİĞİ
Gümüşhane Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği (Gümüş Patiler) ve Gümüşhane Sivil Yaşam Derneği (SİYAMDER) el ele vererek 23 Nisan’da çocukların yüzünü güldürdü.

GÜMÜŞ PATİLER VE SİYAMDER’DEN FARKINDALIKLI 23 NİSAN ETKİNLİĞİ

Gümüşhane Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği (Gümüş Patiler) ve Gümüşhane Sivil Yaşam Derneği (SİYAMDER) el ele vererek 23 Nisan’da çocukların yüzünü güldürdü.

Her yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle program düzenleyen SİYAMDER bu yıl ‘hareketlilik’ teması ile birlikte Gümüş Patiler Derneği ile ele ele verdi.

Gümüş Patiler Derneği sponsorluğu ile SİYAMDER Derneği Gümüşhane şubesi gönüllüleri Gümüşhane Merkeze bağlı Kale Köyünde bulunan Kale Koçkaya İlkokulu ve Kale İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerine yönelik ‘Şehirden Çıktım Köye’ isimli farkındalık etkinliği düzenlendi.

Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı SİYAMDER ve Gümüş Patiler Derneği işbirliği ile Kale Köyünde yüksek coşku ve farkındalık ile kutlandı.

Düzenlenen etkinlikte SİYAMDER Derneğinin genç ve dinamik gönüllülerinin çocuklara yönelik çeşitli oyunları ve beceri etkinlikleri damga vurdu.

Gümüş Patiler ise derneğe yapılan bağışlarla aldıkları hediyeler ve hazırladıkları pastalar ile çocukların yüzünü güldürdü. Ayrıca öğrencilerin her birine birer öğünlük minik mama paketleri de hediye eden Gümüş Patiler Derneği, çocukları sokak hayvanlarını beslemeye de teşvik etmek için farkındalık oluşturdu.

“Bu sene ki temamız ‘hareketlilik’”

Sivil Yaşam Derneği Gümüşhane Yerel Kurul Başkanı Fatma Nur Çoban, “Bugün burada 13 Nisan Bayramı kapsamında her yıl düzenlemiş olduğumuz ‘Şehirden Çıktım Köye’ isimli Ulusal programımızı düzenlemek için bulunuyoruz. Tüm yereller ile birlikte her yıl düzenlenen bir ulusal programdır bizim programımız. Bu programımızın her yıl farklı bir teması bulunmakta. Bu sene ki temamız ‘hareketlilik’ temasıydı. Biz de hareketlilik teması kapsamında çocuklarımız ile birlikte aslında bir slyat sunumu gerçekleştirmemiz gerekiyor lakin hareketlilik teması gereği çocuklarımızı oturtup onlara sunum yapmak yerine çeşitli aktiviteler yapmayı tercih ettik. Çuval yarışı, yumurta taşıma yarışı, el baskısı, yüz boyaması oyunlarımızla palyaço arkadaşlarımız ile birlikte çok güzel bir program gerçekleştirdik. Bunun yanı sıra bize sponsor olan Gümüş Patiler Derneğine ayrıca teşekkür ediyorum. Onların hazırlamış olduğu hayvan sevgisi atölyemizde çocuklarımıza hayvan sevgisini aşılamayı hedefledik ve bunu başardığımızı düşünüyorum. Böylece çocuklarımıza eğitim ve öğretimi sevdireceğimizi düşünüyoruz. Onlara bu şekilde hareketli oyunlar oynatarak ve etkinlikler yaparak eğitim- öğretime olan ilgilerini ve de heyecanlarını uyandırmayı amaçlıyoruz. Programımız kapsamında da onları heyecanlandıracak bir çok etkinlik yaptık. Önümüzdeki yıl yine 23 Nisan Bayramında her yıl olduğu gibi yine aynı programı tekrarlayacağız” ifadelerini kullandı.

“Hayvan sevmeyen insan hiçbir şeyi sevemez”

Gümüş Patiler Derneği Başkanı Gül Yılmaz, “Biz Gümüş Patiler olarak SİYAMDER Derneğine sponsor olarak bugün Kale İlk Okulumuza gelerek etkinlik yaptık. Etkinliğimizde SİYAMDER’in düzenlediği çuval yarışı yüz boyama, kağıtlar ile el işi yaptık. Kendi beslediğimiz evcil hayvanlarımızı da buraya getirerek çocuklara hayvan sevgisini aşıladık. Okulumuza da bir çuval kedi bir çuval de köpek maması bağışladık. Zaten okulumuzun bahçesinde burada beslendikleri Kahraman isimli bir köpekleri de varış görünce çok mutlu olduk. Güzel bir etkinlik oldu çok mutlu olduk. Çocuklarımıza bağışlar sayesinde hediyeler de aldık. Ayrıca çocuklara kıyafetler, çikolatalar, meyve suları, arkadaşlarımızın kendi elleriyle hazırladıkları pastaları dağıttık. Anasınıfına bazı malzemeler hediye ettik. Biz dernek olarak çocuklara hayvan sevgisini aşılamayı hedefliyoruz. Çünkü hayvan sevmeyen insan hiçbir şeyi sevemez. O sebepten küçük yaştan itibaren çocuklarımıza hayvan sevgisini aşılamak çok önemli. Bu yüzden etkinliğimiz farkındalık oluşturma noktasından bizim için çok kıymetli oldu. Çocuklarımızın hepsinin de çok hayvansever çocuklar olduğunu gördük ve mutlu olduk” dedi.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim