• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Gümüşhane : 10 °C
  • Trabzon : 18 °C

Suyun Yazılması ve Yaratılması

04.05.2015 13:53
HASAN PİR / YAZAR

HASAN PİR / YAZAR

Öğrenci olmanın en büyük zorluğu -eskilerin tabiriyle- yazma ve okumayı sökmektir. Öğretmenlerin de en çok zorlandıkları dönem herhalde bu dönemdir. Sınıfınızdaki 20- 30 çocuğun her biriyle ilgilenecek ve onlara yeni bir dünyanın kapısını açacak anahtarı vereceksiniz.

Harflerden hece, hecelerden kelime, kelimelerden cümle, cümlelerden paragraf oluşturmak ve nihayet bir metin yazabilmek… Yazı ve yazmanın zor serüveni…

Yazmak ve okumak, insana has bir davranıştır. Şuurla yazan ve yazdığını şuurla okuyan bir başka canlı yoktur.

Yazma ve okuma yeteneği sadece insanlara verilmiştir ama insanlar bu yeteneklerini yaratılış bilinmezlerinin çözümünde kullanmasını bilmelidirler.

Zaten insanın şuurlu oluşunun getirdiği en önemli kazanım da budur. İnsan, aklı sayesinde görmediğini gördüğü ile bilmediğini de bildiği ile kıyas yaparak öğrenir. İnsana verilen aklın bir diğer özelliği de objeler arasında ilgi kurarak sonuca gidebilmesidir. İnsan, görmese ve tanımasa da bir binanın yapıcısının olduğunu, bu evrenin bir yaratıcısı olduğunu aklı sayesinde bilebilmekte, bir yazının yazarını tanımasa da o yazıyı yazan birinin var olduğunu idrak etmektedir.

Tüm dünyada insanlar, yazıları ortalama 20-40 harf ile yazmaktadırlar.

Siz “SU” yazacaksanız, Türk alfabesindeki “S” ile “U” harflerini yan yana getirmek zorundasınız. Su yazmak için 29 harf içinden iki harfin yan yana getirilmesinden başka da yol yoktur.

İki harflik SU kelimenin yazılmasının tesadüfen olması mümkün müdür? Yani bir yazanı olmadan SU kelimesinin yazılması hiçbir zaman mümkün olamaz. Mutlaka bir yazan olacak, o yazan düşünecek, düşüncesini yazıya dökeceği bir kâğıt olacak, o kâğıda da bir kalemle yazacak…

SU” gibi basit bir kelime tesadüfen yazılamazken, insanın; suyun kendisinin nasıl yazıldığını, nasıl meydana geldiğini düşünmesi gerekmez mi? 

İnsanlar, iki harfi yan yana getirerek SU yazarken, Yüce Allah da iki hidrojen ve bir oksijen harfini yan yana getirerek gerçek SU’ yu yaratarak yazmaktadır.

Yazılan varsa her zaman bir yazan ve yazar var demektir.

SU kelimesinin yazılmasında bulunmayan tesadüf, suyun kendisinin oluşumunda nasıl bulunabilir? Suyun mutlaka bir yazarının olması gerektiğini akıl gözü insana göstermiyor mu?

Uzun sözün kısası, insan, harflerle SU yazar, Allah ise H2O ile su yazar - yaratır.

“Su” gibi, kâinatta ne varsa, ne yaratılmışsa hepsi Allah’ın eseridir, Allah’ın yazısıdır. Hepsini Allah yaratmıştır.

Bu kadar geniş bir yaratılışın insana da önemli bir mesajı olmalıdır herhalde. O da Yüce Allah’ın varlığını ve birliğini kabul edip, ona kul olmaktır. Elbette ardından da ibadetler gelecektir…

Güzel günler dileğiyle.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim