• BIST 10161.26
  • Altın 2470.889
  • Dolar 32.1326
  • Euro 34.9943
  • Gümüşhane : 16 °C
  • Trabzon : 15 °C

YGS'YE GİRECEK ÖĞRENCİLER

21.03.2014 15:47
YGS'YE GİRECEK ÖĞRENCİLER
Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürü Murat şükrü Baş Yüksek öğretime geçiş sınavı (YGS) hakkında öğrencilere açıklamalarda bulundu.

Baş;

Sevgili Öğrenciler;

Uzun çalışmalar sonucunda hayatınıza önemli bir ivme kazandıracak olan ve geleceğinize önemli bir imza atacak olan Yüksek Öğretime Giriş (YGS) Sınavına 23 Mart 2014 Pazar günü gireceksiniz.

Hepiniz hayallerinizdeki mesleğe ulaşmak için bu sınava çok çalıştınız. Uzun zamandır birçok fedakârlıklara katlanarak yapmış olduğunuz çalışmaların meyvelerini ise şimdi toplayacaksınız. Ancak unutmayınız ki; bu sınavda sahip olduğunuz bilgi kadar, motivasyonunuz da başarınızı etkileyecektir. Bu kapsamda stres, kaygı ve heyecanınızı bir tarafa bırakarak, sizlerden moralinizi yüksek tutmanızı istiyorum. Sizden beklentimiz her yönüyle iyi yetişmiş, çevresini ve dünyayı tanıyan, kendine güvenen, okuyan, araştıran ve sorgulayan, milli ve manevi değerlerine bağlı birer insan olmanızdır. Sınava az bir zaman kaldı. Bu süre zarfında uykunuza ve beslenmenize dikkat edip stresten uzak durmalısınız.

Ayrıca; sınav hazırlıklarınızı titizlikle yapınız. Sınava Giriş Belgenizi, son 6 ay içerisinde çektirdiğiniz fotoğraflı ve TC kimlik numaralı nüfus cüzdanınızı hazır ediniz. Unutmayın ki; bu belgeleri eksik olanlar kurallar gereği sınava alınmayacaklardır. Sınavdan önce sınav yerinizi görün. Ulaşım imkânlarını ve evinizden sınav yerine hangi sürede ulaşacağınızı hesap edin. Yanınıza kesinlikle çanta, saat, cep telefonu, kulaklık, yüzük, küpe, diğer takı, anahtar, metal para almayınız.

Kıymetli Velilerimiz;

Çocuklarımız bizlerin geleceğidir. Çocuklarımızın başarılı olmalarında en büyük görev anne baba olarak sizlere düşmektedir. Çocuklarınızın bu zorlu maraton sonunda yaşamlarını şekillendirecek üniversite eğitimi almaları en büyük dileğimizdir. Sizlerin de en az çocuklarınız kadar, belki de onlardan fazla heyecanlı olduğunuzu biliyorum. Çocuklarınıza başarılarından dolayı ödüllendirme yaparken,  başarısız olmaları halinde de sevgi, destek ve ilginizi esirgemeyin.

Çocuğunuzun sınav öncesi ve sonrası dönemde en önemli ihtiyacı; huzurlu, sakin ve mutlu bir ortam, sevgi ve destek, ilgi ve esneklik, güven ve cesarettir. Bu ortamı onlar için oluşturacağınıza yürekten inanıyorum.

Saygıdeğer Gümüşhaneliler;

Öğrencilerimizin başarı Gümüşhane’nin başarısıdır. Sakin ve huzurlu bir ortam öğrenci başarısının ilk şartıdır. Bilhassa okul çevrelerinde korna çalınması, düğün, nişan, sünnet gibi etkinliklerin yapılması, propaganda, yüksek sesle müzik dinleme, gürültü yapılması ve iş makineleriyle çalışılması çocuklarımızın dikkatlerini dağıtacaktır. Araç sürücülerinden ve siz değerli Gümüşhanelilerden bu konuda anlayış ve destek bekliyoruz.

Bu vesileyle öğrencilerimizi yetiştiren, onlara emek ve destek veren tüm öğretmenlerimiz ile ailelerine teşekkür ediyor, YGS’ye girecek olan sevgili öğrencilerimize başarılar diliyorum.

 

Murat Şükrü BAŞ
İl Milli Eğitim Müdürü

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim