• BIST 8718.11
  • Altın 2242.741
  • Dolar 32.3254
  • Euro 35.1547
  • Gümüşhane : 3 °C
  • Trabzon : 10 °C

İLETİŞİM FAKÜLTESİ’NE ÜÇÜNCÜLÜK ÖDÜLÜ

13.04.2021 12:34
İLETİŞİM FAKÜLTESİ’NE ÜÇÜNCÜLÜK ÖDÜLÜ
Hasan Kalyoncu Üniversitesi tarafından düzenlenen ve bu yıl altıncısı gerçekleşen Uluslararası Altın Baklava Film Festivali’nde belgesel film kategorisinde yarışan Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü dördüncü sınıf

İLETİŞİM FAKÜLTESİ’NE ÜÇÜNCÜLÜK ÖDÜLÜ

Hasan Kalyoncu Üniversitesi tarafından düzenlenen ve bu yıl altıncısı gerçekleşen Uluslararası Altın Baklava Film Festivali’nde belgesel film kategorisinde yarışan Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü dördüncü sınıf öğrencisi Bayram Fidanboy, Hüseyin İnan ve Aziz Arga “Afrikalı Uşaklar” adlı belgesel filmleriyle belgesel dalında üçüncülük ödülünü kazandı.

Dünyanın önde gelen sinema okullarının yarıştığı “Altın Baklava Film Akademisi VI. Uluslararası Öğrenci Film Festivali”nde son dönem Türk sinemasında başarılı yapımlara imza atan Tims Yapım sahibi yapımcı Timur Savcı, oyuncular Perihan Savaş, Kerem Alışık, Murat Ünalmış, Fadik Sevin Atasoy, Gülay Afşar ve Dr. Öğr. Üyesi Andreas Treske jüri üyeleri arasında yer aldı.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nin düzenlediği, birçok ulustan yarışmacının katıldığı ve farklı kategorilerde 200’den fazla filmin yarıştığı festival, Gaziantep’te düzenlenen törenle genç yönetmenleri bir araya getirdi.

Altın Baklava Film Festivali’nde “Kurmaca” ve “Belgesel” kategorilerinde 12 film ödüle layık görüldü. Toplam 20 belgesel filmin finale kaldığı festivalde Türkiye’den 6, dünyadan ise 10 farklı üniversiteden öğrenci finalde yarıştı. “Afrikalı Uşaklar”, “Merkeb-i Mesai” ve “Velespit” adlı 3 filmi ile finale kalan Gümüşhane Üniversitesi, finalde Radyo Televizyon ve Sinema bölümü dördüncü sınıf öğrencisi Bayram Fidanboy, Hüseyin İnan ve Aziz Arga “Afrikalı Uşaklar” adlı belgesel filmiyle belgesel dalında üçüncülük ödülünün sahibi oldu.

Düzenlenen törende ödülü ekip arkadaşları adına alan filmin yönetmeni Bayram Fidanboy yaptığı konuşmada, öncelikle böyle bir ödüle layık görüldüğü için başta jüri üyeleri olmak üzere bu filmde emeği geçen danışman hocası Dr. Öğr. Üyesi Burak Türten’e, filmde desteği olan Hasan Erdoğmuş’a ve ekip arkadaşlarına teşekkür etti. Bu filmde Türkiye’de yaşayan Afrikalı insanların ülkemizde nasıl zorluklar içerisinde yaşadığını, ailelerine bakabilmek için birçok fedakârlık yaptıklarını söyleyip, filminde de bunları anlatmak istediğini belirtti.

Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ise uluslararası düzeyde katılımın olduğu festivalde öğrencilerin gösterdiği başarının önemine dikkat çekerek şunları söyledi: “İletişim Fakültemiz yine kendisine yakışanı yaptı ve Altın Baklava Film Festivali’nden ödülle döndü. Öğrencilerimiz Bayram Fidanboy, Hüseyin İnan ve Aziz Arga’nın türlü emeklerle yaptığı ‘Afrikalı Uşaklar’ adlı belgesel filmin üçüncülük ödülüyle taçlandırılması hem bize hem de öğrencilerimize büyük bir sevinç yaşattı. Söz konusu başarıda emeği geçen bütün öğrencilerimizi ve danışman hocamızı bu başarılarından dolayı kutluyorum. Daha iyi bir hayat sürebilmek ve Afrika’daki ailelerine bakabilmek için Afrika kıtasının çeşitli ülkelerinden göç edip, sezonluk işçi olarak Türkiye’ye gelen insanların trajik hikâyesini anlatan ‘Afrikalı Uşaklar’ adlı belgesel film, ilginç bir konuya da değiniyor. Filmde daha çok İstanbul ve Ankara gibi büyükşehirlerde görmeye alışkın olduğumuz Afrikalı göçmenlerin, Rize’nin çay bahçelerindeki çay toplama hikâyeleri anlatılıyor. Bu filmde göçmenlerin para kazanmak uğruna hayatlarında ilk kez karşılaştıkları sarp yamaçlardaki mücadeleleri ve bölge insanı ile olan ilişkileri anlatılıyor. Adı geçen belgesel, ilk yarışmasına katılmasına rağmen ödülle döndü. Bu da çok gurur verici bir durum. Ayrıca yarışmada finale kalan iki belgesel filmimiz daha vardı. Bunlar da ‘Merkeb-i Mesai’ ve ‘Velespit’ adlı belgesel filmlerimiz. Bu belgesel filmlerimizin göstermiş oldukları başarılarından dolayı da emeği geçen öğrencilerimizi kutluyorum. İletişim Fakültemizin mutfağından çıkan her eserin yarışmalardaki başarılarını kaliteli ve işini severek yapan akademik kadroya borçluyuz. Başarıyı elde etmek kadar bunu sürdürmek de önemlidir. İletişim Fakültemiz yakalamış olduğu bu başarı çıtasını her yıl daha da artırarak bu alanda kendisini kanıtlamıştır.”

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim