• BIST 9871.97
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Gümüşhane : 27 °C
  • Trabzon : 22 °C

VİZYON PROJE

03.07.2015 17:30
VİZYON PROJE
Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın, “Merkezi kütüphane, kongre merkezi, idari bilimler ile sosyal ve kültürel amaçlı olarak kullanılacak hizmet binası inşaatına başladık”

Rektör Günaydın, gazetemize yaptığı açıklamada, 5 yıl önce Karayollarından 6.5 milyon liraya satın alınan 21 bin 500 metrekarelik alanın boşaltılarak üniversiteye devredildiğini söyledi.

Günaydın, zaman geçirmeden teslim alınan alan üzerine üniversitenin en önemli projelerinden olan “Vizyon Proje” kapsamında merkezi kütüphane, kongre merkezi, idari bilimler ile sosyal ve kültürel amaçlı olarak kullanılacak hizmet binasının inşaatına başladıklarını belirtti.

500 günde tamamlanacak

Hayata geçirilen projenin örnek bir proje olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Günaydın, “Toplam 20 bin metrekare kapalı inşaat alanı ile yaklaşık olarak 29 milyona mal olacak projemiz 500 günde tamamlanması planlanıyor. Projenin tamamlanmasıyla birlikte sadece Gümüşhane Üniversitesi öğrencileri yararlanmayacak, Gümüşhane ve bölge açısından da önemli bir ihtiyaç karşılanmış olacaktır” dedi.

Nezih ve ferah ortam olacak

Günaydın, açıklamasını şöyle sürdürdü:

 “500 gün sonra Gümüşhane Üniversitesi öğrencileri idari, sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını tek bir mekanda rahatlıkla karşılayabileceklerdir. Üniversite dışındaki vatandaşlara da gerek kütüphane gerekse kongre merkezi nezih ve ferah ortamlarda hizmet verecektir.”

Örnek olacak

 “İnşa çalışmalarına başlanan kompleksin tamamlanması ile kütüphane anlayışında ve hizmetinde önemli değişim ve iyileşme yapacaklarını vurgulayan Rektör Günaydın, “Gümüşhane Üniversitesi merkezi kütüphanesi ülkemizde örnek olma özelliğini taşıyacak. Bu projeyle klasik kütüphane anlayışının dışına çıkmış olacağız. Çünkü klasik bir anlayışla kütüphaneler, kaynakların bulunduğu arşiv ve okuma salonlarından oluşuyor. Biz burada sadece okuma yapılacak bir mekan değil, bir sosyal yaşam alanı inşa edeceğiz. Böylece öğrencilerimiz ya da bu hizmetimizden yararlanacak vatandaşlarımız kütüphanemizin sadece kaynaklarından yararlanmayacaklar, aynı zamanda sosyal imkanlarından da istifade edecekler.”

6 katlı cazip bina

“ Merkezi kütüphane inşaatımız bodrum ve zeminle birlikte toplamda 6 kattan oluşacak. Bodrum kat arşiv bölümlerini barındırırken, zemin katta aktivite odaları, öğrenci kulüp odaları, kreş ve kreş oyun odaları, mescit ve abdest alma gibi sosyal alanlar yer alacak. Birinci katta idari bürolar, toplantı ve eğitim salonu, katalog odası, nadir eserler odası, lobi, katalog tarama, teknik oda, fotokopi odası ve çay salonu yer alacak. 2. 3. ve 4. katlarda ise kütüphane hizmetleri yürütülecek.  Modern teknolojik altyapının oluşturulacağı kütüphanemizde grup çalışma odalarının yanı sıra sessiz odalar ve kişisel çalışma odaları da yer alacak. Böylece kütüphanemiz çok daha cazip hale getirilmiş olacak."  

 

Üniversitenin olmazsa olmazı

Kütüphanelerin üniversitelerin olmazsa olmazı olduğunu belirten Rektör Günaydın sözlerine şöyle devam etti:

“İyi üniversitenin en önemli kriterlerinden biri kütüphanedir. Bu nedenle kütüphanesi iyi ve zengin olan üniversitenin iyi üniversite olduğunu söyleyebiliriz. Genel olarak okumayan ve araştırmayan bir toplumuz. Bu nedenle yapacağımız böyle cazibe merkezleri ile öğrencilerimizi ve halkımızı bu mekanlara çekerek okuma ve araştırma kültürü oluşturmalıyız."

Bölgenin en önemli ihtiyacı

Projede yer alan kongre ve kültür merkezi Gümüşhane Üniversitesi’nin olduğu kadar Gümüşhane’nin ve bölgenin de önemli bir ihtiyacı olduğunu ifade eden Rektör Günaydın, bu projenin tamamlanmasıyla birlikte Gümüşhane’nin, bilimsel, sosyal ve kültürel etkinliklerin gerçekleştirilmesi açısından önemli bir fiziki merkeze sahip olacağını söyledi.

Rektör Günaydın sözlerine şöyle devam etti: “ Kurulduğumuz 2008 yılından beri ciddi bir fiziki yapılaşma süreci geçiren üniversitemiz fiziki bakımdan eğitim-öğretim, araştırma ve spor alt yapısını tamamladı. Şu an bilimsel, sosyal ve kültürel etkinliklerimizi gerçekleştirdiğimiz salonlarımız mevcut. Ancak bunlar fakülte binalarımızda dağınık bir duruma sahip. Kapasite bakımından geniş katılımlı etkinliklerimizde sıkıntılar yaşıyoruz. Bu nedenle kongre ve kültür merkezi projesini önemsiyoruz. Bu proje bittiğinde bilimsel, sosyal ve kültürel etkinlikler için bir cazibe merkezi kurmuş olacağız. Bodrum ve zemin katla birlikte 4 kattan oluşacak olan kongre ve kültür merkezi içerisinde 750 kişilik amfi tipi bir salon ile 620 kişilik çok amaçlı kullanılabilecek düz bir zemine sahip salon, kapalı otopark, araç bakım yıkama, dekor deposu, arşiv salonları, sanatçı odaları, toplantı salonu, basın odası, 577 metrekare alana sahip bir fuaye, 454 metrekare alana sahip büyük bir kafeterya, VİP salonu ve çok amaçlı kullanılabilecek 623 metrekare alana sahip bir sergi salonu gibi temel bölümler bulunuyor.”

İhtiyaçlar tekbir alanda karşılanacak

Proje tamamlandığında Gümüşhane Üniversitesi öğrencilerinin eğitim-öğretim, spor ve laboratuar ihtiyaçlarının dışındaki idari, araştırma, sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını aynı mekanda karşılar duruma geleceklerini söyleyen Rektör Günaydın, “ Yapacağımız komplekste merkezi kütüphane ve kongre merkezinin yanı sıra idari bir bina yer alacak. Bu idari binada Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, Enstitüler, Öğrenci Konseyi Başkanlığı, İş Sağlığı ve Güvenliği Birimi ile öğrencilerin sağlık, barınma ve beslenme ile ilgili birimleri yer alacak. Bu bina ile öğrencilerimiz ders dışındaki ihtiyaçlarını tekbir mekanda karşılamış olacaklar” dedi. 

İbrahim Özdemir-Figen Tok

 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim