• BIST 9774.19
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Gümüşhane : 20 °C
  • Trabzon : 23 °C

VALİ MEMİŞ’İN EĞİTİM DUYARLILIĞI

14.12.2016 12:33
VALİ MEMİŞ’İN EĞİTİM DUYARLILIĞI
Eğitim-öğretime verdiği önem konusunda Türkiye’nin sayılı illerinden olan Gümüşhane’de, Vali Okay Memiş tarafından kentte eğitimin daha üst seviyelere çıkması için çalışmalar sürüyor.

Eğitim-öğretime verdiği önem konusunda Türkiye’nin sayılı illerinden olan Gümüşhane’de, Vali Okay Memiş tarafından kentte eğitimin daha üst seviyelere çıkması için çalışmalar sürüyor. Eğitime verdiği önemi her fırsatta dile getiren Vali Memiş, düzenli bir şekilde okulları ziyaret ederek öğretmen ve öğrencilerle sohbet ediyor.

Okullardaki eksikleri ve sıkıntıları dinleyen Vali Memiş’in dünkü eğitim durağı Gümüşhane merkezde bulunan Hayme Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi oldu.

Vali Memiş yönetici, öğretmen ve öğrencilerle eğitim öğretim durumlarını istişare etmek, okulların fiziki mekanlarını görüp, niteliklerini arttırmak için neler yapabilirizi konuşmak amacıyla gerçekleştirdiği okul ziyaretleri kapsamında Hayme Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine ziyarette bulunarak, öğrencilerle bir araya geldi, sohbet etti.

İlk Olarak Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Mesut Olgun, İbrahim Taş, Okul Müdürü Aynur Bilgin ve okul idarecileri ile birlikte yiyecek ve içecekler hizmetleri bölümünde eğitim gören öğrencilerin hazırladıkları yemeği yiyen Vali Memiş daha sonra sınıfları gezdi.

Okul koridorlarında karşılaştığı öğrencilerle sohbet eden Vali Memiş, girdiği sınıflarda öğrencilerin sorunlarını ve kendilerinden bir isteği olup olmadığını sordu. 

9.sınıf öğrencilerinin bulunduğu sınıfta öğrencilerin memleketlerini soran Vali Memiş’in Kayserili olduğunu söyleyen bir öğrenciye de yaptığı espri gülüşmelere neden oldu.

Vali Memiş daha sonra uygulamalı anasınıfını ziyaret ederek, burada yapılan çalışmalarla ilgili Okul Müdürü Aynur Bilgin’den bilgi aldı.

Vali Memiş burada, öğrencilerin meslek seçimlerini henüz eğitimlerinin başındayken yapmasının öneminden bahsederek,  meslek seçiminin bir insanın hayatındaki en önemli kararlardan birini olduğunu ve bu noktada meslek liselerinin çok önemli olduğunu söyledi.

Kalkınmış ve refah düzeyini yakalamış bir Türkiye’nin geleceğinin, eğitimden ve bilgiyle donanmış genç nesillerin yetiştirilmesinden geçtiğini belirten Vali Memiş,  bunda da mesleki eğitimin payının oldukça büyük olduğunu ifade etti. Genel lise öğrencilerinin öğrenimleri sırasında bir mesleki beceri edinemediklerini ancak meslek lisesi öğrencilerinin teknik bilgi ve becerilere sahip olarak yetişebileceğini, ayrıca eğer isterlerse kendi alanlarında yüksek öğretime de devam edebileceklerini dile getiren Vali Memiş, “Ülkelerin sanayisinin gelişmesinde, bilgi, beceri ve iş tecrübesine sahip yüksek verimli üretimi oluşturabilecek kalifiye insan gücünün yetiştirilmesinde mesleki ve teknik eğitim liselerini önemi büyüktür” dedi.

Kış mevsiminde inşaat sezonunun yasal olarak da sona ermesi nedeniyle fırsattan istifade ederek il ve ilçe merkezlerinde bulunan okulları ziyarete başladıklarını ve bu ziyaretlerin süreceğini ifade eden Vali Memiş,  “İl ve ilçe merkezlerimizde okulların hem fiziki imkanları ile hem de nitelikleri artırmak için neler yapabilirizi görmek için eğitim birimlerimizi, okullarımızı ziyaret ediyoruz” şeklinde konuştu.

Devletin en önemli hizmetinin eğitim olduğunu söyleyen Vali Memiş,  öğrencilerin  Türkiye’nin  geleceği olduğunu, onun için her gittikleri yerde mutlaka okul ziyaretleri yaptıklarını sözlerine ekledi.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim