• BIST 9524.59
  • Altın 2486.75
  • Dolar 32.5537
  • Euro 34.7023
  • Gümüşhane : 9 °C
  • Trabzon : 16 °C

UNUTULAN DEĞER: ORTA OYUNU

28.12.2017 16:10
UNUTULAN DEĞER: ORTA OYUNU
Köy çocuklarına yönelik orta oyun gösterisi Arzular Kabaköy Köyü'nde ilk gösterisini gerçekleştirerek daha önce tiyatro ile buluşmamış çocukların yüzünü güldürdü.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi, Gümüşhane Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Gümüşhane Sanat Tiyatrosu'nun birlikte yürütmüş olduğu köy çocuklarına yönelik orta oyun gösterisi Arzular Kabaköy Köyü'nde ilk gösterisini gerçekleştirerek daha önce tiyatro ile buluşmamış çocukların yüzünü güldürdü.

 Gösteride kullanılan Geleneksel Türk Tiyatrosu'nu Pişekar Kavuklu Hamdi, gölge oyunu olan Karagöz Hacivat ve köy seyirlik oyunlarından Aşuk ile Maşuk, Köçek gibi figürler sahnelendi. Köy çocuklarının fırsat eşitliğini sunmak adına gerçekleşen bu proje çocukları mutlu ettiği kadar genel görgü, ahlak kurallarınıda çocuklara aktarmıştır.

Gümüşhane Gençlik Merkezi Müdürü Sn. Beytullah CEBEL ise, bu tür kültürel değerlerimizi çocuklarımız ve gençlerimize yaşatmak adına vermiş olduğumuz çabaların karşılığını almaktan kıvanç duyduğunu belirterek gençlik merkezinin artan üye sayısına dikkat çekti. Gençlerin olumsuz faaliyetlerden ve zararlı etkinliklerden uzaklaşıp enerjilerini sosyal ve sanatsal faaliyetlerle birlikte kullanmasını teşvik etmek adına farkındalık oluşturacak bir etkinliğe imza atıldığını söyledi. Ekibin yönetmeni olan Mesut BUDAK yaptığı açıklamada bu projeyi Gümüşhane'de ulaşım zorluğu olan tüm köylere götürmeyi hedeflediklerini ve aynı zamanda geleneksel Türk Tiyatrosu'nu çocuklarla tanıştırarak bir kültür mirası olan orta oyunumuzu yaşatmayı amaç edindiğini dile getirdi.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim