• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Gümüşhane : 10 °C
  • Trabzon : 18 °C

ÜNİVERSİTEDE YENİ DOKTORA VE YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI AÇILDI

01.07.2015 17:15
ÜNİVERSİTEDE YENİ DOKTORA VE YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI AÇILDI
Gümüşhane üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın, üniversite tarafından teklif edilen Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde afet yönetimi doktora programı ve Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde gıda mühendisliği ve matematik mühendisliği tezli yüksek

Günaydın, yaptığı açıklamada, daha önce açılan Afet Yönetimi Tezli Yüksek Lisans Programı ile Türkiye’deki ilkler arasında yer alan Gümüşhane Üniversitesinin, Afet Yönetimi Doktora Programı ile Türkiye’de ilk ve tek olduğunu belirtti.

Gümüşhane Üniversitesindeki bölüm ve programların açılmasında bölgesel ve ulusal potansiyel ve ihtiyaçları göz önünde bulunduran bir politika izlediklerini belirten Günaydın, Türkiye’de farklılaşan, belli alanlarda ilk ve tek olan bir üniversite olmayı başardıklarını söyledi.

Lisans düzeyinde etkin bir eğitim-öğretim ve personel altyapısı oluşturduklarını ve bundan sonraki süreçte yüksek lisans ve doktora programlarıyla büyük ve köklü bir üniversite olma hedeflerine hızla ilerlediklerini vurgulayan Rektör Günaydın “Gümüşhane Üniversitesi 2008 yılında kurulan genç bir üniversitedir. Üniversitelerde onlarla ifade edebileceğimiz yıllar, kısa bir zaman dilimidir. Çünkü adeta yeni bir nesil yetiştiriyorsunuz. O nesille birlikte kurumsal olarak ilerliyor ve kökleşiyorsunuz. Gümüşhane Üniversitesi olarak bizler bu süreci olabildiğince hızlandırdık. Üniversitemizin kuruluşundan itibaren bütün kararlarımızı bilim adamı vasfıyla ve bilimi esas alarak aldık. Bu nedenle, 7 yıllık bir üniversite olmamıza rağmen bölgemize ve ilimize ilkleri armağan edebiliyoruz” dedi.

Güçlü altyapıyla kaliteye odaklandık

Günaydın, geçen kısa süre içerisinde oluşturulan güçlü altyapıyla birlikte kaliteye odaklandıklarını ifade eden Günaydın, daha sonra şunları kaydetti:

“Her geçen gün kendinden daha fazla söz ettiren bir üniversite olma yolunda hızla ilerliyoruz. Son olarak, afet yönetimi doktora programı ve gıda ve matematik mühendisliği tezli yüksek lisans programlarımızla önemli bir mesafe daha almış olduk. Özellikle afet yönetimi doktora programının üzerinde durulması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü bu programımız, ülkemizde ilk ve tektir. Bildiğiniz gibi daha önce afet yönetimi tezli yüksek lisans programı açarak ilkler arasında yer almıştık. Ancak bu sefer ilkler arasında değil, ilk ve tek olduk. Türkiye’de açmış olduğumuz bu programa yakın olarak bir üniversitemizde afet tıbbı isimli bir doktora programı var. Bunun dışında başka bir üniversitemizde böyle bir program bulunmamaktadır. Böylece Amerika Birleşik Devletlerinin ve Avrupa ülkelerinin bir çok üniversitesinde popüler bir bölüm olarak yer alan afet yönetimi doktora programını Gümüşhane Üniversitesi olarak ilk olarak biz açmış olduk.” dedi.   2015-2016 öğretim döneminde öğrenci alınacak olan doktora ve yüksek lisans programlarının kontenjan ve şartları, Temmuz ayı içerisinde Gümüşhane Üniversitesi tarafından ilgili enstitülerin web sayfalarında ilan edilecek.”

Mert Zımba

 

 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim