• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Gümüşhane : 13 °C
  • Trabzon : 16 °C

TÜRKİYE’NİN EN İYİSİ OLACAĞIZ

11.12.2015 14:46
TÜRKİYE’NİN EN İYİSİ OLACAĞIZ
Gümüşhane Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfı (GÜSEV) Başkanı ve TURKUAZ KOLEJİ Yönetim Kurulu Başkanı Vahit Olgun, Tekke köyünde yaptırılan ve Gümüşhane’ye kazandırılan TURKUAZ Koleji’nin Türkiye’nin en iyisi olacağını söyledi.

Gümüşhane Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfı (GÜSEV) Başkanı ve TURKUAZ KOLEJİ Yönetim Kurulu Başkanı Vahit Olgun, Tekke köyünde yaptırılan ve Gümüşhane’ye kazandırılan TURKUAZ Koleji’nin Türkiye’nin en iyisi olacağını söyledi.

Olgun, Gümüşhane’nin Tekke köyünde atıl durumda bulunan Cumhuriyet Yatılı Bölge Okulunu kiraladıklarını, GÜSEV’in ilk, Gümüşhane’nin en büyük özel okulu olan TURKUAZ Koleji’nin 26 Ağustos 2015 tarihi itibariyle tüm resmi işlemlerini tamamladığını ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın teşvik programına girdiğini belirterek, 28 Eylül tarihinde eğitim-öğretime başladıklarını söyledi. Olgun, okulun fiyatlarının 7-9 bin lira arasında olduğunu, ülke genelindeki eşdeğer okullarda ise 20-25 bin lira arasında ücret alındığını kaydetti.

TURKUAZ Koleji’ni açmadan önce proje bazlı yapmış oldukları tanıtımları hatırlatan Olgun, bölge ve Türkiye’nin en iyi okulu olacak şekilde planladıklarını ve bu konuda da fedakarlıklar yaparak ileri seviyeye taşımaya çalıştıklarını anlatarak, “Okulumuz bir ticarethane değil, bir eğitim ve öğretim yuvasıdır. Okulumuzu GÜSİAD Vakfının da destekleriyle ayakta tutmaya çalışıyoruz. Bu okuldan Türkiye’nin geleceğine yön veren insanların çıkmasını da istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Öğretmenler öğrencilerle birebir ilgileniyor

Okulun kentin dışında olmasının engel gibi değerlendirildiğini söyleyen Olgun, “Normal eğitim sistemine bakıldığında bu dezavantaj değil bizim için avantajdır. Çocuklar buraya geldiklerinde eğitimi dışında düşünecekleri hiçbir şey yok. Eğer okul şehrin merkezinde olsaydı öğretmenler içgüdüsel olarak bazı işlerini halletmek için boş saatlerinde dışarı çıkacaklardı. Burada öğretmenler de öğrenciler gibi sabah saatlerinde mesailerine başlayarak mesai bitimine kadar tamamen öğrencilerle birebir ilgileniyorlar” dedi.

6 öğrenciye bir öğretmen

Toplamda 14 sınıf ve 34 öğretmenle eğitim verdiklerini kaydeden Olgun, şöyle konuştu: “Ana sınıfı, ilkokul, ortaokul ve lise sınıflarımız var. Lise sınıflarını ise eşit ağırlık ve sayısal sınıfları olarak ayırdık. Bir de TEOG sınavlarına hazırlanan sınıflarımız var ve bu sınıflar içinde ayrıca bir çalışma yapıyoruz. Bizim sınıflarımızın toplamına bakıldığında 190 öğrencimiz var ve 34 kişilik öğretmen sayımıza oranladığımızda 6 öğrenciye bir öğretmen düşüyor. Bu da öğrencilerle öğretmenlerimiz daha fazla ilgilenmiş oluyor. Rehberlik düzeyinde ise biri bayan diğeri ise erkek olmak üzere iki öğretmenimiz var ve her branşta öğretmenlerimiz var. Öğrenciler 8 saat ders, bir saat etüt, bir saatte de kulüp etkinlikleri oluyor.”

Öğrencileri TEOG ve YGS’ ye hazırlıyoruz

Sınav gruplarına giren öğrencilerinin olduğunu da ifade eden Olgun, “Bu öğrencilere ise cumartesi günleri özel dersler tertip ediyoruz ve onları TEOG ve YGS’ye hazırlıyoruz. Ben inanıyorumki ilimizin adını aldığımız başarılarla ön plana çıkarmış olacağız. Öğretmenler öğrencilere birebir dersler vererek onların anlamadıkları konular hakkında yardımcı oluyorlar” sözlerine yer verdi.

Çocuklar okulu daha çok seviyorlar

Velilerden aldıkları olumlu durumları gazetecilere anlatan Olgun, “Öğrencilerin artık evden daha fazla okullarını sevmeye başladıklarını velilerimiz bizlere aktarıyor. Çocuklar artık okulu daha çok seviyorlar. Ev ortamından çıkıp okula geldiklerinde burada sıkılabilecekleri herhangi bir olumsuz durum yok. Oyun alanlarından futbol sahasına kadar düşündük ve öğrencilerimiz bu durumdan memnun olduklarını bizlere de aktarıyorlar” şeklinde konuştu.

TURKUAZ  Koleji, değerler atölyesi, konferans salonu, yabancı dil atölyesi, drama atölyesi, ahşap tasarım atölyesi, müzik atölyesi, düşünme becerileri, mutfak kültürü, resim ve görsel sanatlar atölyesi, fen laboratuvar atölyesi, mescit, özgür kantin, kütüphane, kırtasiye, berber, mağaza, fırın, bakkal, hastane, manav, otel, girişimci kantini, gibi bölümleriyle de öğrencilerin yeteneklerine göre kendilerini geliştirebilecekleri alanlar oluşturulmuş ve her anlamda donanımlı öğrencileri yetirmeyi hedefliyor.

Ramazan Yetim-Alime Çelik

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim