• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Gümüşhane : 22 °C
  • Trabzon : 15 °C

TÜBİTAK BİLİM FUARI AÇILDI

22.04.2016 15:40
TÜBİTAK BİLİM FUARI AÇILDI
Gümüşhane Zigana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından, Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında imzalanarak, TÜBİTAK Bilim ve Toplum Dairesi tarafından yürütülen "Eğitimde İşbirliği Protokolü" kapsamında, Kültür ve Turizm temalı TÜBİ

Gümüşhane’de 69 okul TÜBİTAK destekli

Açılış pastasını İl Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya, öğrenciler ve öğretmenlerle birlikte kesen Vali Yavuz, daha sonra beraberindekilerle birlikte fuardaki bütün stantları ziyaret etti. Proje sahibi öğrencilerden projeler hakkında bilgi alarak, öğrencileri ve öğretmenleri başarılı çalışmalarından dolayı tebrik eden Vali Yavuz daha sonra basın mensuplarına yaptığı değerlendirmede,  projesi olduğunu söyledi.

300 bin liraya yakın destek

Bilim Sanayi Bakanlığına bağlı olan TÜBİTAK’ın, daha çok yaratıcılık becerisini geliştirme ve özendirme şeklindeki destek çalışmasına yaklaşık 300 bin liraya yakın desteği olduğunu belirten Vali Yavuz, “Okullarımızın her biri münferiden sergilerini yapıyorlar. Bu arada kısa, orta ve uzun vadeli bir çalışmanın sonucu bu ortaya çıkan sergilenecek eserler. Öğrencinin bir defa kendine güveni geliyor. Bir aidiyet duygusu oluyor ve bir ekip olarak bir şeyler ortaya çıkarmak istiyor. Bu yönüyle amaç hasıl olmuştur bence. Katılım anlamında çok da güzel. Öğrencilerimizin heyecanlarından canı gönülden yaptıkları da belli. Burada da hem yöresel ürünlerimiz hem de turizme yapılacak işler konusunda gayet te güzel bir çalışma yapmışlar. Hoşuma gitti tebrik ediyorum. Diğerleri de güzel biliyorum onu. Hem arkadaşlarımıza hem öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi, yöneticilerimizi tebrik ediyoruz” dedi.

“Projeler iyi bir fırsat”

Yapılan projelerin, konusuna daha hakim, geleceği düşünen ve bulunduğu yerin hakkını verme duygusunu verecek çocuklar için iyi bir fırsat olduğunu dile getiren Vali Yavuz,  “Türkiye genelinde çok güzel bir proje haline geldi bu. Gümüşhane’de de bütün okullarımız aşağı yukarı proje taleplerinde bulunmuşlar. Bir iki istisna dışında onlarında teknik nedenlerden olmamış ve başarmışlar. Onları görüyoruz ve geziyoruz. Bir aksilik olmazsa yılsonunda, bütün okullarımızın hepsinin bir arada bulunacağı genel sergi açılırsa daha iyi olur dedik ve bunun üzerinde çalışıyor arkadaşlar. İl merkezi ve ilçelerimizin kendi bünyelerinde, bütün eserleri vatandaşımızın ilgisine ve bilgisine sunması faydalı olacaktır” ifadelerini kullandı.

Merkezde yaklaşık 35 okulun sergi yapacağını kaydeden Vali Yavuz, hepsinin bulunacağı genel sergi programı uygulandığında, vatandaşın da dikkati cezbedilir ise daha farklı bir ortam oluşacağını sözlerine ekledi.

Açılışa, Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, İl Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Figen Tok

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim