• BIST 9548.09
  • Altın 2498.086
  • Dolar 32.4993
  • Euro 34.5477
  • Gümüşhane : 21 °C
  • Trabzon : 19 °C

SÜRÜCÜLER DİKKAT!

23.11.2015 13:36
SÜRÜCÜLER DİKKAT!
Gümüşhane Esnaf, Sanatkarlar ve Şoförler Odası Başkanı Ali İsmail Daldaban, 1 Aralık’ta başlayacak kış lastiği uygulamasını anımsatarak, sürücülerin dikkatli olması gerektiğini söyledi.

 

Daldaban, gazetemize yaptığı açıklamada, kış lastiği uygulamasını desteklediklerini belirterek, “Bir insan, bir can kıymetliyse devletin bu yasasına vatandaşlar olarak uymak zorundayız. Hatta bu durumun biraz daha genişletilmesini talep ediyoruz. Ticari olmayan araçların da bu kar tipi lastiklerini de takmasını istiyoruz. 1 Aralıktan itibaren kış lastiklerinin takılması hem can ve mal güvenliği açısından hem de ceza yememeleri açısından çok önem arz etmektedir. Zorunlu olan araçlarda ise kış lastiği kullanılmaması halinde 519 lira para cezası veriliyor” dedi.

Kış aylarında yapılan yeni yollar ve yapım aşamasında olan yolların tehlike arz ettiğine değinen Daldaban, “1 Aralıktaki zorunluluk güzel uygulama ama Gümüşhane’miz için konuşacak olursak yapılan çift yollar nedeniyle eski yolların bakımı yapılmıyor. Karayollarının ve Belediye’nin kendi sahaları ve sorumlulukları içerisinde bulunan yolları kışa hazırlamaları gerektiğini Şoförler Odası Başkanı olarak talep ediyorum. Gizli buzlanma olabilecek yerlerin biran önce elden geçirilmesi gerekiyor. Özellikle Torul’un giriş ve çıkışlarında birden bire tek yola düşen yol var ve bu yolların biran önce iyileştirilmesi gerekiyor. Bu kışın bir can kaybı yaşamadan geçirmeyi temenni ediyoruz” şeklinde konuştu.

Lastikçilerin Yüzü Gülüyor

1 Aralıktaki toplu taşıma ile ticari araçlara getirilen mecburi kar tipi lastiklerin takılması ve kış mevsiminin yaklaşması sebebiyle Gümüşhane’de bulunan lastikçilerin yüzünü güldürüyor. Yapılan uygulamaya uymayan sürücülere ise 519 Türk lirası ceza uygulanacak.

Kış aylarının yaklaşması sürücüler için birçok zorluğun ortaya çıkmasına neden oluyor. Zorlu hava koşulları, araç sürücülerinin trafikte zorlanmasına ve belli kazaların da yaşanmasına neden oluyor. Dolayısıyla araç sürücülerine kış lastiği takılması hakkında uyarılarda bulunuluyor.

Yapılan uyarılara göre kış lastiği takmak büyük önem taşıyor. Kış lastiği yönetmeliğinin de devreye girmesiyle bu durum büyük bir zorunluluk taşıyor. Bu durum nedeniyle de kış lastiği uygulamasını yerine getirmek isteyen sürücüler için hayati bir önem taşıyor. Tüm araçlar için geçerli olan kış lastiği yönetmeliği 1 Aralık’ta başlıyor. Bu süre içerisinde kış lastiğini takmayanlara ise çeşitli cezalar yazılacak.

Kar üstünde ve buz tutan yollarda emniyetli sürüş sağlamak isteyen sürücüler de lastikçilerin kapısını çaldı. Yeni çıkan yasayla birlikte kar tipi lastiklerinin takılmasının mecburi olmasıyla birlikte Gümüşhane’de bulunan oto lastikçilerinin önünde kuyruklar oluştu. Bağlarbaşı Mahallesi Sanayi Bölgesi’nde özel bir işletmede Oto Lastikçi ustası olan Kemal Önel, Gümüşhane’de kış aylarının çok zor olduğunu, sürücülerin mutlaka lastiklerini değiştirmesi ve zincir bulundurması gerektiğini hatırlatarak, “Küçük lastiklerin 4 tanesini 30 Türk lirasına değiştiriyoruz. Kamyon lastiklerinin bir tanesini ise 15 Türk lirasına değiştiriyoruz. Küçük araçlar günde 15 ila 20 arasında değişiyor. Kamyonlardaki sayı daha az. 1 Aralıkta yapılacak olan zorunlu değişiklik işlerimizin artmasında etkili oldu. İş yoğunluğundan bir dakika bile zaman bulamıyorum. Genelde taksi grubu ve kamu kuruluşlarının resmi araçları geliyor. Gelen özel şahsa ait araçlar kendi lastiklerini getiriyorlar biz takma işini yapıyoruz. Bu gruba özel şirketler de giriyor. Araç kuyrukları oluşuyor ve hangisine yetişeceğimize biz de şaşırdık” diye konuştu.

Ramazan Yetim

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim