• BIST 9693.46
  • Altın 2507.469
  • Dolar 32.5758
  • Euro 34.7748
  • Gümüşhane : 12 °C
  • Trabzon : 14 °C

SUNGURLU VE TUĞLU’YU ÖRNEK ALIN

07.01.2018 13:29
SUNGURLU VE TUĞLU’YU ÖRNEK ALIN
Eskişehirdeki Gümüşhaneliler Derneği her ayın ilk haftasında Gümüşhaneli Üniversite öğrencilerine yönelik yürüttüğü “Gümüş Akademi” programının bu ayki konuğu Mutlu Gürler oldu.

     Eskişehirdeki Gümüşhaneliler Derneği her ayın ilk haftasında Gümüşhaneli Üniversite öğrencilerine yönelik yürüttüğü “Gümüş Akademi” programının bu ayki konuğu Gümüşhanelilerin yakından tanıdığı Gümüşhanespor Kulübünün Asbaşkanı aynı zamanda bir dönem Adalet Bakanlığı ile Milli Parklar Genel Müdürlüğünde Bürokrat olarak görev yapan Mutlu Gürler oldu.

 

Dernek lokalinde kahvaltı eşliğinde çok sıcak ve samimi ortamda geçen programa Ankara’dan katılan Mutlu Gürler,yaşamından kesitler verdiği konuşmasında üniversiteli gençlere önemli açıklamalarda bulundu.”Bende sizler gibi üniversitede öğrenci iken hem okudum hemde çalıştım.Hiç boş vaktim olmadı.O yıllarda hemşeri dernekleri çok yoktu. Şimdi görüyoruzki çok ilimizde Gümüşhaneliler Derneği var. Yani sizlere sahip çıkan abilik babalık annelik yapan büyükleriniz var.Vakit buldukça mesleğinizle alakalı sivil toplum kuruluşlarına yada meslek odalarına gidin görev alın.Çıkarılan yayınları yakından takip edin. Kendinizi her alanda geliştirin. Herşeyden önce mesleğinizi çok sevin.Severseniz başarılı olursunuz.Staj yerinizi çok önemli.İyi bir staj dönemi mesleğinize başlangıçta çok önemli. Nerede olursanız olun çalıştığınız yere katma değer katın.Farkındalık oluşturun.” Dedi.

 

Üniversitede hocalarınıza yakın olun ve onlarla iyi diyaloglar kurun.Beşeri ilişkilerinizi güçlü tutun diyerek gençlere tavsiyelerde bulunan Mutlu Gürler sözlerine şöyle devam etti.”Mutlaka bir yabancı dili öğrenin.Kamu sektörünü düşünüyorsanız şimdiden sınavlara hazırlık yapın.Kendinizie model seçin. Hayatınızda bir modeliniz olsun. Gümüşhane örnek insanların şehridir. Mahmut Oltan Sungurlu ismi bizlere iyi bir mirastır.Türk siyasi yaşamında ahlak sorunu olmayan,Paraya pula değerlerini değişmeyen,etkin görevlerde iken hiçbir zaman ticaretle uğraşmayan,adaleti elinden hiç bırakmayan düzgün ve namuslu bir Sungurlu’yu her zaman kendime örnek almışımdır. Bir Turan Tuğlu duruşu ve kimliği ile Gümüşhane için değerdir.TRT  repertuarına Hışır Osman’ın bir türküsü girince mutlu oluyorum.Bu değerlerimizin yaşamlarını araştırın inceleyin.Kendinize örnek alın.”dedi.

 

30 Yıldır Ankara’da yaşıyorum.Gümüşhane ile bağlarımı hiç koparmadım.Nerede bir Gümüşhane ismi görsem heyecanlanırım.Uçakta yolculuk yaptığım kimseler Gümüşhaneli olduğumu öğrenince bakış açıları ve sohbetimizin havası değişiyor. Bu anlamda iyi bir mirasa sahibiz diyen Gürler konuşmasını şöyle sürdürdü: ”Eskişehirdeki Gümüşhaneliler Derneğinin çalışmalarını yakından takip ediyorum.Dernek yöneticilerine bu programı düzenledikleri için çok teşekkür ediyorum.Gümüş akademiyi önemseyin. Bu program çok yerde yok.Kıymetini bilin. Derneğimiz adeta bir köprü vazifesi görerek bizleri bir araya getiriyor. İçerinizde bir çoğunun ailelerini tanıyorum.Sizlerden onların ve bizlerin beklentileri var.Çok başarılı olmak gibi bir zorunluluğunuz var bizlere karşı. Çünkü siz Gümüşhaneli gençlersiniz.İş hayatına başlayınca bu derneklerimizin yöneticileri sizler olacaksınız.Kültürümüzü ve değerlerimizi sizden sonraki kuşaklara aktaracaksınız.Hedefleriniz arasında bunlarda olsun.” Dedi.

 

Gençlere çarpıcı “Kirpi” misalini veren Mutlu Gürler sözlerini şu cümlelerle tamamladı.”Kirpiler kış mevsiminde soğuktan ölmeye başlıyorlar.Bu sorunu başlarındakine iletirler. Ölüyoruz bir çare bulun. Kirpi başı birbirimize yakın olalım.Vücut ısımızla birbirimizi ısıtırız.Bu şekilde ölmeyiz der.Kirpiler birbirlerine çok yakın dururlar.Ancak bazılarının dikeni diğerlerlerinin gözünü çıkarır.Yüzünü perişan eder.Yine ölmeye devam ederler.Mesafelerini iyi ayarlayamadıkları için ölmeye devam ederler. İşte bu kirpi örneğinde hepimize dersler var sevgili gençler. Birbirimize çok yakın ve çok uzak olmayacağız. Dost ve arkadaş olacağız ancak birbirimize zarar vermeyecek şekilde.Aramızdaki mesafeyi iyi ayarlayacağız.”dedi.

 

Gümüş akademi çerçevesinde üçüncü programı gerçekleştirdiklerini belirten Eskişehirdeki Gümüşhaneliler Derneği Başkan Yardımcısı Hüseyin Turhan,Ankara’dan hafta sonu tatilini gençlere ayırarak Eskişehire gelip öğrencilere çok etkili ve verimli bir söyleşi yaptığı için Mutlu Gürlere yönetim kurulu adına teşekkür etti.Gümüşhane’nin herkesin gönlünde bir sevda olduğunu sözlerine ekleyen Turhan, eğer sevdanız vede fedakarlığınız varsa bu programların olabildiğinin altını çizdi.

 

Her ay farklı konuklarla gençlere vizyon ve ufuk birazda hayata bakış açılarının gelişmesinde dolayısıyla kariyer planlamalarına yardımcı olmak için çalıştıklarını sözlerine ekleyen Turhan önümüzdeki ay Eskişehir Osmangazi Üniv.Tıp Fakültesi öğretim Üyelerinden çok kıymetli hemşerimiz Prof.Dr.Muzaffer Metintaş Beyin söyleşi planlarının olduğunu  sözlerine ekledi.

 

Programın sonlarında Bursa’dan üniversitede okuyan oğlu ile birlikte ilk defa derneği ziyarete gelen İlahiyatçı-Eğitimci Mevlüt Yıldırım’da gençler üzerindeki tehlikeli oyunlara dikkat çekerek etkinlik düzenlediği için dernek yönetimine teşekkür etti.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim