• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Gümüşhane : 13 °C
  • Trabzon : 14 °C

SOKAK OYUNLARI

26.11.2013 23:15
SOKAK OYUNLARI
Genel Müdürlüğümüz tarafından hazırlanıp Gümüşhane Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yürütülen “sokak oyunları” adlı proje ilköğretim okullarında uygulanmaya başlandı ve yıl boyunca devam ettirilecek.

İl Müdürü İSRAFİL ASLAN, “Son yıllarda çocuklarımızın sokak oyunlarından gittikçe uzaklaştığı ve hatta unuttuğu yapılan araştırma verilerince ortaya konulmaktadır. Bunun en büyük etkenlerinden biride hiç şüphesiz ki çılgınca yayılan internet dünyasının meydana getirdiği bağımlılıktır. Eğitim kurumları ve aileler aşırı derecede internet ve bilgisayar kullanımının çocuklar da meydana getirdiği olumsuz etkilere karşı mücadele etmekte ve bir çok yolu denemektedir. Bu soruna karşı unutulan sokak oyunlarının genç kuşaklara yeniden öğretilerek hatırlatılmasının ve oynatılmasının olumlu etkiler oluşturacağına inanmaktayız. Sokak oyunlarının yeni kuşak çocuklarımıza tanıtılması ve yaygınlaştırılması düşüncesinden hareket ederek ortaya konulan proje bundan sonraki çalışmalara da temel oluşturması amaçlanmıştır” dedi. 


GENÇLER NEŞELİ DAKİKALAR YAŞADI
ASLAN”, proje kapsamında çocukların sağlıklı gelişimlerine katkı sağlayacak oyunların tespit edildiği ve öğretildiği çalışmalarda farklı ülke kültürlerinde de bu sorunların ortak olduğu tespiti yapıldı. Oyunların öğretilmesi, tanıtılması ve atölye çalışmaları gerçekleştirildi. Projeye dahil olan gençlerin farklı gördükleri kendi kültürlerinin aslında diğer ülke kültürlere ne kadar yakın olduklarını oyunlar sayesinde görmeleri bizleri de çok mutlu etmiştir” diye konuştu.
Projeye katılan okullar
Proje kapsamında Gazipaşa İlköğretim Okulu, Dumlupınar ilk öğretim okulu, Yusuf Çiftçi ilk öğretim okulu gibi Gümüşhenin bütün ilk öğretim okulları sokak oyunları projesi kapsamında gidilip gençlerle neşeli dakikalar yaşandı

Aslan”,bu proje bununla sınırlı kalmayacağını bütün ilçe ve belediye köylerindeki ilk öğretim okullarında sürdürüleceğini, sokak oyunları adlı projenin devam ettirileceğini belirtti”.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim