• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Gümüşhane : 8 °C
  • Trabzon : 16 °C

Şahinkaya’dan TEOG uyarısı

25.04.2016 18:12
Şahinkaya’dan TEOG uyarısı
Şahinkaya’dan TEOG uyarısı

Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya, 27-28 Nisan tarihlerinde yapılacak olan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Sınavı ile ilgili uyarılarda bulundu.

TEOG Sınavı ile ilgili alınacak önlemler konusunda açıklamada bulunan Şahinkaya, TEOG merkezi sınavlarının 2. aşamasının 27-28 Nisan 2016 tarihlerinde yapılacağını belirterek, 27 Nisan Çarşamba günü yapılacak ilk oturumda Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden, 28 Nisan Perşembe günü Fen ve Teknoloji,  İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ve yabancı dil sınavları yapılarak TEOG sürecinin tamamlanacağını söyledi.

Sınavlara kısa bir süre kala öğrencilerin akademik, teknik ve psikolojik açıdan hazırlıklarının tamamlanması gerektiğine vurgu yapan Şahinkaya, “Akademik yönde yapılacak çalışmaların tekrar mahiyetinde yürütülmesi çalışma süreci içerisinde olan öğrencilerin kendilerini güvende hissetmelerine ve aynı zamanda konuların pekişmesine olanak sağlayacaktır. Özellikle son haftaya girdiğimizde yeni şeyler öğrenmeye çalışmanın eğitim pedagojisi açısından yararlı olmayacağı yapılan çalışmalarla saptanmıştır. Zihne kaydedilmeye çalışılan her yeni bilgi pekişmemiş, sağlamlaşmamış eski bilgilerin de daha karmaşık hale gelmesine yol açabilir. Zamanı verimli kullanma açısından son haftaya girilirken tekrar nitelikli çalışmalar olumlu katkı sağlayacaktır” dedi.

TEOG sınavını diğer merkezi sınavlardan ayıran en önemli unsurun yanlış cevapların doğru cevapları etkilememesi olduğuna vurgu yapan Şahinkaya, “Bu durum öğrenciyi hata yapma ve boş bırakma endişesinden uzaklaştıran bir unsurdur. Hiçbir sorunun boş bırakılmaması sınava girecek öğrencilerin lehine olacaktır. Sınavın öğrencinin kendi okulunda yapılıyor olması öğrencinin okul farklılığından kaynaklı olarak yabancılık duygusu yaşamamasına, sınav öncesi ve sınav aralarında arkadaşları ile vakit geçirerek süreci keyifli bir şeklide sonlandırmasını sağlayacaktır. Sınav süreci yaklaşırken ailelerin çocuklarına karşı bakış açıları da önem arz etmektedir. Bunlardan bir tanesi beslenme düzeni ile ilgilidir. Daha önce rutin beslenme alışkanlığı olan çocuğunuza sınav haftasına girilirken farklı gıda takviyeleri sunulması hem biyolojik hem psikolojik yönden rahatsızlıklara sebebiyet verebilir. Sınav sabahları ağır gıdalardan uzak durup, hafif düzeyde kahvaltı yapılması daha uygun olacaktır. Çocuklarınızın gireceği sınav elbette önemlidir ancak çocuklarınızın sağlığı çok daha önemlidir. Gireceği sınav sadece çocuklarınızın akademik anlamda bilgilerini ölçer. Kişilik ve yeteneklerine dair somut deliller oluşturmaz. Bu bakımdan sınavın neticesi ne olursa olsun çocuğunuzu yargılamadan koşulsuz bir şekilde sevinmeye devam edin” diye konuştu.

Kaynak: http://www.gumushane.gen.tr/v2/gumushane/sahinkayadan-teog-uyarisi-h14892.html#ixzz46whekFhZ 
Follow us: @gumushane on Twitter | gumushane.gen.tr on Facebook

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim