• BIST 8980.39
  • Altın 2284.818
  • Dolar 32.3279
  • Euro 35.0498
  • Gümüşhane : 15 °C
  • Trabzon : 13 °C

REKTÖRLER ZİRVESİ

18.10.2018 13:49
REKTÖRLER ZİRVESİ
Artvin Çoruh Üniversitesi, Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Giresun Üniversitesi, Avrasya Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi ve Ordu Üniversitesi Rektörleri, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek’in ev sahipliğinde

Doğu Karadeniz Bölümü’nde bulunan Artvin Çoruh Üniversitesi, Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Giresun Üniversitesi, Avrasya Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi ve Ordu Üniversitesi Rektörleri,  Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek’in ev sahipliğinde bir araya geldi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Tilki, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun, Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kenan İnan ve Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek’in misafiri olarak bir araya geldiler.

Doğu Karadeniz Bölümü Rektörleri ’ne Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek tarafından Gümüşhane’nin tarihi ve turistik çekiciliği bulunan Süleymaniye Mahallesi gezdirildi. Yapılan gezinin ardından Rektörlük makamında yapılan toplantıda, bölge üniversiteleri arasındaki birliktelik ve dayanışmanın daha da artması, büyüyen ve hızla gelişen üniversiteler arasında sosyal ve bilimsel alanlarda birlikte çalışma, bölgenin eğitim durumu, sorunlar ve bölgeye katkıları hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Yapılan görüşmenin hem ilimiz ve hem de bölgemiz açısından son derece verimli geçtiğini dile getiren Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, “İlimizde ve bölgemizde yapılan ve yapılması planlanan çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulunduk. Doğu Karadeniz Bölümü Rektörleri olarak üniversitelerimizde yapılacak bilimsel ve sosyal çalışmalar için çoklu mutabakatlarda bulunduk. Güzel ve verimli bir çalışma oldu. Bizleri kırmayıp buralara kadar gelen ve her koşulda yapacağımız çalışmalara verdikleri destekten ötürü bütün rektörlerimize tek tek teşekkür ediyorum. Birlikteliğimiz ve dayanışmamız yapılan bu görüşmeler ile daha da daimi oldu. Üniversitelerimiz, hem bulundukları illerimizin hem de bölgemizin kalkınması için birlik içerisinde çalışmaya devam edecektir. Bizim amacımız bilgi üretmek ve bu bilgiyi bölgemizin kalkınması adına faydalı bir şekilde kullanmaktır” açıklamasında bulundu.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim