• BIST 9086.27
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • Gümüşhane : 18 °C
  • Trabzon : 17 °C

REHBER KIRTASİYE 2. ŞUBEYİ AÇIYOR

15.03.2018 15:47
REHBER KIRTASİYE 2. ŞUBEYİ AÇIYOR
Gümüşhane’de kırtasiyecilik alanında uzun yıllardır faaliyet gösteren Rehber Kırtasiye, ikinci şubesini açmanın hazırlığını yapıyor.

Gümüşhane’de faaliyet gösteren Rehber Kırtasiye, gelecek hafta içinde açmayı planladığı ikinci şubesi ile hizmet alanını genişletiyor.

Birinci Hedefimiz Eğitim

Yeni bir kırtasiye daha açarak ikinci şubeye kavuşacaklarını dile getiren Rehber Kırtasiye’nin gönüllü eğitimcisi Mehmet Akçay, 50’nin üzerinde yayın ile çalıştıklarını ifade ederek, “Yayınların bazıları akademik liselere hitap ediyor. Bazıları meslek liselerine hitap ediyor. Yayınlar seviyelere göre zor, orta ve düşük olarak ayrılıyor. Bizde Meslek Lisesi’nin en alt seviyesinde başlayıp Fen Lisesi’nin en üst seviyesine kadar yayınlar bulunuyor. Bunları ayırmak zorundayız. Biz Gümüşhaneliyiz ve hepimiz yüz yüze bakıyoruz. Yarın bu çocuklar yapamadıkları zaman biz bu çocukların yüzüne bakacağız. Bunun hesabını nasıl vereceğiz. Biz diyoruz ki çocuklar siz bununla çalışabilirsiniz, bu sizin için uygundur. Amacımız kitabı verdik parayı aldık değil. Burada birinci hedefimiz eğitim ikinci hedefimiz ticaret. Ama önce eğitim” dedi.

Sistem Değişikliği Öğrenciyi Sarsıyor

Akçay, sistem değişikliklerinin öğrenciler üzerinde etki ettiğini belirterek, “Sitem değişikliğinden dolayı mutlaka öğrenci sarsılıyor. Biz bunu şu açıkla kapatmaya çalışıyoruz. Sistemde değişiklik olunca öğrencilerle olan sohbetlerimizde onlara ‘çocuklar siz hiç yılmayın, aynı sisteme uygun kitapları sizlere tedarik edeceğiz’ diyoruz. Ben şunu gördüm, öğrencinin eğitimde psikolojik olarak yüzde 10 payı var. Psikolojik mantık çok önemli. Acaba sistem değişecek mi? Biz nasıl kaynak bulacağız? soruları gençleri etkilemektedir. Biz bunu halletmek için buradayız” şeklinde konuştu.A

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim