• BIST 9561.78
  • Altın 2484.765
  • Dolar 32.5193
  • Euro 34.8361
  • Gümüşhane : 22 °C
  • Trabzon : 29 °C

ONLAR İÇİN HER ŞEY ÖZEL

15.01.2018 14:55
ONLAR İÇİN HER ŞEY ÖZEL
İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan; 2017-2018 eğitim dönemi başından bu yana Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açılan Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezini ziyaret etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Bahadır Oğur'dan çalışmaları hakkında bilgi alan ve tek tek öğrencilerle ilgilenen Doğan, "Özel eğitime ihtiyaç duyan çocuklarımızın ailelerinin sıkıntılarını kısmen de olsa azaltacak. Bu okul toplumsal dayanışmanın da çok önemli bir aracı,  bu okulda görev alan eğitimci arkadaşlarımız kutsal bir görevi yerine getirmektedirler." dedi.

İl Milli Eğitim Müdür Seydi Doğan ve Müdür Yardımcısı Mesut Olgun’un ziyaret ettiği Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi, İlköğretimlerini tamamlayan, genel ve mesleki ortaöğretim programlarına devam edemeyecek durumda olan ve 23 yaşından gün almamış özel eğitime ihtiyacı olan bireylerin eğitim görebildiği dört yıl süreyle akademik bilgi ve becerilerin kazandırıldığı ve okulu bitirdiklerinde “Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi (Okulu) Öğrenim Belgesi” alanların EKPSS ye girme hakkı kazandığı bu okul ilimizde de ilk olma özelliği taşıyor.

2017-2018 eğitim öğretim yılının ilk Öğrencileri

Fevzipaşa İlkokulu/Ortaokulu binasında eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürmeye başlayan Gümüşhane Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi’nde,  ilköğretimlerini tamamlamış, genel ve ortaöğretim programlarına devam edemeyen, özel eğitime ihtiyacı olan 9 öğrenci 2017-2018 eğitim öğretim yılı itibariyle “özel eğitimlerine” başlamış bulunmaktadırlar. “Her engeli aşmak için” faaliyet gösteren okulda şimdilik iki derslik ve iki atölye bulunmaktadır.  Okulda El Sanatları” ve “Gıda Teknolojisi” alanlarında da eğitim verilmektedir.

 

 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim