• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Gümüşhane : 23 °C
  • Trabzon : 23 °C

OKULLARDA FETÖ VURGUSU

21.09.2016 11:19
OKULLARDA FETÖ VURGUSU
Türkiye genelinde olduğu gibi Gümüşhane’de de 2016-2017 Eğitim Öğretim yılı yapılan törenle başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşma yapan Gümüşhane Valisi Okay Memiş, yeni eğitim ve öğretim yılının hayırlı olması dileğinde bulunarak, “Eğitimde öğretmen, öğrenci ve veli olmak üzere üçlü bir denge vardır. Eğer bu üçlü denge olmazsa eğitimde başarıyı sağlamamız mümkün değildir” dedi.

“HER ÖĞRENCİYE EŞİT DAVRANILACAK”

Memiş, yaklaşık üç ay süren tatilden sonra yeniden çocuklarla birlikte eğitim ve öğretime başlanıldığını ifade ederek, şöyle devam etti:

“Veliler, okulların açılmasından, çocuklarının okula kavuşmasından büyük bir mutluluk duyarlar. Bu nedenle bu çocuklarımız öğretmenlerimize artık emanettir. Birinci sınıfa başlayan çocuklar öğretmenleri için daha önemli ve daha ehemmiyetlidir. Artık çocukların her türlü sorunu her türlü problemi öğretmenleri tarafından çözüme kavuşturulacaktır. Biz biliyoruz, çocuğunun sorunu ile ilgilenen çok sayıda velimiz olduğu gibi az da olsa çocuğunun sorunu ile ilgilenmeyen velilerimiz de vardır. Öğretmenler bu ayrıma bakmaksızın tüm öğrencilere eşit yaklaşmak zorundadırlar. Çocuklarımıza en iyi eğitim davranışlarımızla örnek olmamız ve tüm öğrencilere eşit yaklaşmaktır. Ben, ekonomik düzeyi yüksek olan öğrencilere farklı davranan matematik öğretmenimi hiç unutmuyorum. Kentte kalburüstü olanların çocuklarına iltimaslı davrandığını gözlerimle gördüm. Sakın böyle bir öğretmen olmayın. Çocuğa valinin, belediye başkanının, milletvekilinin çocuğu diye, zengin birisinin çocuğu diye  farklı davranan öğretmen istemiyoruz.  Bir çobanın da bir yardımcı hizmetlinin çocuğu da değerlidir” diye konuştu.

“NİCELİK BİZDEN, NİTELİK SİZDEN”

Gümüşhane’yi ilçeleriyle, köyleriyle daha yaşanılabilir, daha modern bir ket haline getirmek görevi olduğunu vurgulayan Vali Memiş, şöyle konuştu:

“Okulların niceliği bizlerden, niteliği de öğretmen arkadaşlarımdandır. Elinizde bir maden var, o madeni nasıl işlerseniz o çocuklar da o şekilde yetişir. Bu çocuklara ne verirseniz bu çocuklar onu alacaklardır. İyi öğretmen olmak çok zor bir şey değil. Biraz fedakarlık istiyor. Hükümetimizin eğitime verdiği önemi hepiniz biliyorsunuz.  Nerelerden nerelere geldik.”

“BİLİMSEL EĞİTİM İ,STİYORUM”

Gümüşhane’de ikili eğitimin olmadığını ifade eden Memiş, “Bu çok önemli. Yeni okul ihtiyacımız neredeyse yok gibi. Standartları da yükseltmek için çabalıyoruz. Dolayısıyla biz ödevimizi yapıyoruz, siz de ödevinizi çok iyi yaparak, çocuklarımızı çok iyi yetiştirmelisiniz. Mutlak surette çocuklarımızı bilimsel eğitimle yetiştirmeliyiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret etmiş olduğu muasır medeniyete ulaşmak ve aşmak için mutlak bilimsel eğitim vermeliyiz. İlime tapar gibi bilimsel eğitim değil, bunun modası geçti. O materyalist felsefe değişmeye başladı. Her bildiğiniz şeyin değişeceğini de bileceksiniz. Yerli ve milli bir eğitim. Ve manevi bir eğitim. Çocuklarımıza bu eğitimi verirsek başarılı oluruz. Her öğrencide sorunlardan kaynaklanan iniş ve çıkışlar olabilir. Ama bütün çocuklar zekidir, unutmayın. Öğretmen aydın insandır. Eski tabirle münevverdir. Münevver olmak sadece işini yapmak demek değildir. Aydın olmanın sosyal sorumluluğu vardır” dedi.

FETHULLAHÇI TERÖR ÖRGÜTÜ

Fethullahçı Terör Örgütünün kadrolaşmasını da değinen ve “bir sanayi kuruluşunda değil de özellikle eğitim camiasında yapılaştığını” vurgulayan Vali Memiş, şunları kaydetti:

“Bu alçak hainler Gümüşhane sanayi sitesinde değiller. Üretimde yoklar. Eğitimdeler. Sizlerin arasındaydılar. Eğitimi tercih ettiler, neden, nesiller yetiştirmeyi planladılar. Kısmen de adamlar bayağı kadrolaşmışlar. Bizler de şöyle adamlar, böyle adamlar demişiz. Yıllar yılı Türk Silahlı kuvvetlerinde, emniyette ve özellikle eğitim camiasında yer aldılar. Burada öğretmen arkadaşlarımın ne kadar sorumluluğu olduğunu özellikle hatırlatmak istiyorum. Saçma sapan düşüncelerle, bilimsel olmayan dogmalarla insanlarımızın beynini yıkadılar. Bir robot var, ondan talimat alıyorlar, uyguluyorlar. Her türlü siyasal sistemin, her türlü yönetimin eksikleri olabilir. Ancak hiçbir darbe teşebbüsü meşru görülemez. Hiçbirini meşru görmedik, müsaade etmedik, etmeyeceğiz. Başta Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliği ve kahraman güvenlik güçlerimizle, vatandaşlarımızla bu darbe girişimini bertaraf ettik. 241 şehit vererek bu darbe girişimini önledik, bundan sonra da olmayacağını düşünüyoruz. Anayasamıza, cumhuriyetimizin temel ilkelerine ve Mustafa Kemal Atatürk’ün muasır medeniyete ulaşmak için herkesi kucaklayarak eğitim ve öğretimimize devam edelim.”

DEVLET GÜVENCESİ

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Osman Akgül de yaptığı konuşmada, 15 Temmuz akşamı ülkemizi darbe girişimi ile işgal hareketine karşı bu Türk Milletinin kahramanca, cesurca, yiğitçe mücadele verdiğini belirterek, “Ülkemizde artık demokrasiyi tam anlamıyla güçlü bir şekilde tahkim  etmenin kaçınılmaz bir sonuç olduğu idraki ile  çocuklarımıza, bundan sonra devlete devletin kurumlarına güvence ile ve bu güvencenin haricinde hiçbir güvencenin meşrutiyet olmadığına inandırmak zorundayız” dedi.

DEVLETİN KURUMLARI TEK GÜĞVENCEMİZDİR

Devletin kurumlarının tek güvencemiz olduğunu vurgulayan Akgül, şöyle devam etti:

“Benim adamım anlayışı bundan sonra bu tarz bir yapılanmayla değil demokrasinin tahkimi açısından da kaçınılmaz olan çoğulcu bir yapılanmayla birlikte demokrasimizin de  geleceğini güvence altına alacağız. 15 Temmuz akşamı bize şunu öğretti ki; eğer biz bu ülkede, bu coğrafyada güven, huzur içerisinde yaşayacaksak geleceğimizi daha güçlü bir şekilde tahkim edeceksek, cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün  belirttiği muhasır medeniyetler seviyesine çıkacaksak, 2023-2053-2071 hedeflerini yakalayacaksak, genç nesilleri entelektüel birikimi yüksek seviyede yetiştirmemiz, onların bu ülkenin değerlerine milli ve manevi değerlerine bağlı, saygılı, özgür birer kişi olarak yetiştirmemizden kaynaklanıyor. Eğer biz kişilerimizi özgür iradelerini kullanmaktan alı koyup, bir yerlere bağlı hale getirir isek inanın ki o gençliğin bu ülkeye verebileceği hiç bir şey yoktur. Gerçekten gençlerimiz sorgulayabilen, hataları eleştirebilen ve geleceğe ışık tutabilen gençler olarak yetiştirilecektir.  Eğer biz gençleri sorgulayabilen, doğruyu arayabilen, özgür iradesini kullanabilen bir nesil olarak  yetiştirirsek bu ülkenin geleceği kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi muhasır medeniyetler seviyesi üzerine mutlaka çıkacaktır. İnancım tamdır ki 15 Temmuz ‘da bu milletin  demokrasisine, ülkesine, ülkesinin işgaline karsı ne kadar duyarlı,  inançlı ve kahramanca bir mücadele vermek zorunda olduğunu da ispatlamıştır. Ve geleceğimiz 14 Temmuzdan daha aydınlıktır, daha güvenlidir, daha güvence altındadır.”

“15 TEMMUZ DEMOKRASİ ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANMA”

Gümüşhane Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan ise, 2016-2017 Eğitim- Öğretim Yılının ilk haftasında; tüm resmi ve özel örgün ve yaygın eğitim kurumlarının bütün sınıf, şube ve kursiyer gruplarına “ 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma” teması ile öğrencilerin seviyesi dikkate alınarak bilgilendirme ve etkinlikler yapılacağını belirterek, “Çocuklarımızın ve gençlerimizin demokrasi, milli birlik ve beraberlik, vatan sevgisi, yurt savunması ile şehitlik konularında farkındalığının arttırılması hepimizin ortak sorumluluğudur” diye konuştu.

Programda öğrenciler şiir okudu ve okula yeni başlayan birinci sınıf öğrencilerine son sınıf öğrencileri “hoş geldiniz çiçeği” takdim etti.

Program Vali ve beraberindekilerin sınıfları gezmesi ile sona erdi.

Öte yandan Gümüşhane Valisi Okay Memiş, İlköğretim Haftası dolayısıyla İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan ve bir grup öğrenciyi makamında kabul etti. Öğrencilere çeşitli hediyeler veren Vali Memiş’e de öğrenciler çiçek takdim etti.

Törene Gümüşhane Valisi Okay Memiş, AK Parti Gümüşhane Milletvekili Hacı Osman Akgül,  Garnizon Komutanı Albay Cezayir Danışan, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Gümüşhane Emniyet Müdürü Orhan Kar, kurum müdürleri, veliler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim