• BIST 9079.97
  • Altın 2321.968
  • Dolar 32.3088
  • Euro 34.9846
  • Gümüşhane : 4 °C
  • Trabzon : 13 °C

Öğrencilere Bilinçli İnternet Kullanımı Anlatıldı

02.03.2015 14:56
Öğrencilere Bilinçli İnternet Kullanımı Anlatıldı
Gümüşhane Jandarma Komutanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce öğrencilere yönelik bilinçli internet kullanımı ve internet ortamında çocuk istismarı konulu bilgilendirme programı düzenledi.

Tekke Ortaokulunda düzenlenen programa, İl Jandarma Komutanlığında görevli Binbaşı Murat Akyol, Üsteğmen Nurettin Yaşar, sosyolog Tuğba Düzgün, Tekke Ortaokulu Müdürü Davut İkinci, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Binbaşı Akyol, burada yaptığı konuşmada, sosyal paylaşım sitelerinde tanınmayan kişilerle görüşülmemesi, bilgi paylaşımı yapılmaması gerektiğini belirterek, "İnternet kullanımında ebeveynlerimizden hiçbir şeyi saklamamalıyız. Eğer fotoğraf, kişisel bilgi, randevu gibi tanımadığımız kişilerden gelen taleplerde 156 jandarma ihbar hattını arayınız" dedi.

Sosyolog Düzgün ise çocukların sanal dünyada türlü istismarların tehdidi altında olduğunu söyledi.

Dünya çapında sosyal ağlara üye olan kişi sayısının 830 milyona ulaştığını ve bu rakamın her yıl yüzde 20 artarak devam ettiğini, facebook kullanıcı sayısının ise 500 milyonu geçtiğini ifade eden Düzgün, şunları kaydetti:

"Çocuğu sosyal yaşamdan, aile ve arkadaş ortamlarından uzaklaştıran bu siteler aynı zamanda çocuğu istemeden de olsa farklı uyarıcılarla karşı karşıya bırakmaktadır. Bunlar pornografik unsurlu içeriğin yanında madde bağımlılığına özendiren görseller ve videolardır. Çocukların genellikle odalarında bulunan bilgisayarla internette saatlerce tek başına sanal alemde vakit geçirdiklerini belirten uzmanlar, çeşitli iletişim kanallarında hiç tanımadığı kişilerle tanıştıkları ve yüzde 35'inin hiç görmediği kişilerle sanal alemde arkadaşlık kurarak tehlikelere davetiye çıkardıklarına dikkat çekmektedir."

İnternet suçlarına ilişkin adli olaylardan yola çıkan bilişim uzmanları tarafından, çeşitli suçlardan sabıkaları bulunan bazı kişilerin, farklı kimlik ve sahte fotoğraflarla sanal alemde çocukların güvenini kazandığını dile getiren  Düzgün, sözlerini şöyle tamamladı:

"Söz konusu kişilerin ağlarına düşürdükleri çocukları kısa sürede ikna ederek fotoğraf istediği ve kimi zamanda müstehcen içerikli fotoğrafları paylaşarak çocuklara tacizde ve tehditte bulunduklarını belirtmiştir. İstediği resimlere kavuşan söz konusu kişiler, bir süre sonra çocuklardan çeşitli taleplerde bulunmaya başlayarak, bu taleplerde sınır tanımamaktadır. Taleplere karşı konulması durumunda çocukların ‘fotoğraflarını ailene gönderirim' gibi tehditlerle korkutulduğu ve bu şekilde istenilen her şeyi yapan çocukların çeşitli şekillerde istismar edildiklerinin altı çizilerek, söz konusu yöntemlerle suça itilen veya tecavüze uğrayan çok sayıda çocuğun varlığı gündeme taşınmıştır."

Program, öğrencilerin sorularının yanıtlanmasıyla sona erdi.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim