• BIST 9079.97
  • Altın 2324.118
  • Dolar 32.3373
  • Euro 34.9482
  • Gümüşhane : 4 °C
  • Trabzon : 16 °C

MEZUNİYET COŞKUSU

10.06.2015 18:17
MEZUNİYET COŞKUSU
Gümüşhane Üniversitesi mezuniyet ve kuruluşunun 7. Yıldönümü dolayısıyla tören düzenlendi. Gümüşhane Üniversitesinden bu yıl 2 bin 350 öğrenciyi mezun oldu.

Beden eğitimi ve Spor Meslek Yüksekokulu futbol sahasında düzenlenen törene Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, Garnizon Komutanı Yardımcısı Albay Hasan Metin, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın, Emniyet Müdürü Orhan Kar, kurum müdürleri, akademisyenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Rektör Günaydın, burada yaptığı konuşmada, üniversitenin kuruluşundan 7 yıl geçmesine rağmen hızlı bir gelişmenin gerçekleştiğini belirterek, “Üniversiteler geçmişi ile övünen kurumlardır. Üniversiteler için çok kısa sayılabilecek 7 yıl içinde Gümüşhane Üniversitesi, 6 fakültesi, 2 yüksek okulu, 8 meslek yüksek okulu, 2 enstitüsü, 5 uygulama ve araştırma merkezi, 631 akademik personeli, 310 idari personeli ve 15 bin 500 öğrencisi ile bölgemizin ve ülkemizin önemli bir yüksek öğrenim kurumu ve her ile Üniversite projesinin örnek bir modeli olmuştur” dedi.

“Ülkemizin Gücü ve Zenginliğidir”

Hızla gelişen dünyada bilim ve teknolojinin önemine vurgu yapan Günaydın, “Bilim ve teknolojiye hakim olan ülkeler refah ve itibara da sahip olmaktadır. İçinde yaşadığımız bilgi çağında ülkeler arasında hemen her alanda yoğun bir rekabet yaşanmaktadır. Bu rekabette kazananlar bilgi üreten ve bu bilgiyi toplum yararına sunan ülkeler olmaktadır. Bilgiyi üreten ve toplum yararına sunan kurumlar ise üniversitelerdir. Bu nedenle, üniversitelerden beklentiler giderek artmaktadır. Ülkemizde üniversite sayısı devlet ve vakıf olmak üzere toplam 193 olmuştur. Bilgi üreten ve üretilen bilgiyi topluma aktaran bu üniversiteler ülkemizin gücü ve zenginliğidir” diye konuştu.

 “Gümüşhane Üniversitesi İse Bu İlin Ufkudur”

Üniversitelerin insanlara, şehirlere ve ülkelere yeni ufuklar açtığını ifade eden Günaydın, “Gümüşhane Üniversitesi ise bu ilin ufkudur ve en önemli kültürel sermaye kaynağıdır. Bizler göreve geleli henüz yedi yıl olmamasına rağmen Gümüşhane Üniversitesi fiziki yapılaşması, eğitim-öğretim kalitesi, araştırma altyapısı, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetleri, projeleri ve ürettiği bilgilerle sadece kendisi ile kurulan Üniversiteleri değil daha eski üniversiteleri belli alanlarda geride bırakarak kendinden bahsedilen ve takdir edilen bir kurum haline gelmiştir” dedi.

“Üniversitemizi Yücelteceğinizden Kuşkum Yoktur”

Mezun öğrencilerin üniversite ile arasında fiziksel bir mesafenin oluşacağını dile getiren Günaydın, “Sizler her geçen gün büyüyen Gümüşhane Üniversitesi ailesinin birer bireyisiniz. Elinizdeki diploma Üniversitenin hissedarı olduğunuzu göstermektedir. Üniversiteniz ne kadar büyür ve değerli hale gelirse sizin hisse senedinizde değer kazanacaktır. Sizlerin başarıları da elinizdeki hissenin değerini artıracaktır. Bu gün buradan ülkemizin dört bir yanına dağılarak sosyal ekonomik üretimimize katkıda bulunacak ve gittiğiniz her yerde bilgi ve davranışlarınızla üniversitemizi yücelteceğinizden kuşkum yoktur.  Ülkemizin ve insanlığın geleceği için çok önemli olduğunuzu unutmayınız. Bu mezuniyetten sonra sınırsız imkanlara ve fırsatlara doğru yola çıkacaksınız. Unutmayınız ki fırsatlar, hiçbir zaman onları bekleyenlere gitmez. Fırsatlar, saldırmayı göze alanlar tarafından yakalanırlar. Bu fırsatları yakalayıp bir organizasyon aracılığıyla değerlendirmeniz sizleri başarıya ulaştıracaktır. Başarılı olabilmek için, riskleri göze alabilmelisiniz. Mutlaka denemelisiniz. Dalların ucuna uzanmaktan çekinmeyin. Çünkü meyveler, dalların ucundadır” ifadelerini kullandı.

“Hiç bir başarı tesadüf değildir”

Öğrencilerin meslek hayatlarında başarıya ulaşabilmesi için kendilerine ve başarabileceklerine inanması gerektiğini sözlerine ekleyen Günaydın, konuşmasında daha sonra şunları söyledi:

“Hiç bir başarı tesadüf değildir. Zira insanlar, başarıyı rastgele elde etmezler, onu seçerler. Yani, başarı bir tercihtir. Başarıya ulaşmak için hedefler belirlemeniz gerekecektir. Hedef yoksa başarıda yoktur. Bunun hayatın kuralı olduğunu unutmayınız. Sizlerin başarısı aynı zamanda ülkemizin başarısı olacaktır. Ülkemizin gelecek hedeflerine ulaşması sizlerin enerjinizi ve potansiyelinizi en etkin şekilde kullanmanıza bağlıdır. Sizleri seviyor, sizlere inanıyor ve güveniyoruz. Sizlere ailelerinizle birlikte sağlıklı, mutlu, onurlu ve başarılı bir hayat diliyorum. Hepinize saygılar sunuyorum.”

Mezun öğrenciler adına konuşan Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Yüksek Okulu Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğrencisi Özge Arslan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Ülkemizin geleceği olan sevgili örgenci arkadaşlarım, bundan sonra nerede karşılaşırız bilemiyorum. Ama bildiğim bir şey var ki nerede olursak olalım, birimizin sıkıntısı hepimizin olacak ve yine birimizin başarısı hepimizi guruldandıracaktır. Gümüşhane Üniversitesi mezun olmanın, getirdiği sorumluluk bizler için omuzlarımızda bir yük değil, toplumsal sorumluluklarımızı hatırlatan bir guru kaynağıdır. Bu gururu ömür boyu taşımamız dileği ile sizlere ülkemiz için birlik beraberlik içerisinde çok çalışmamız gerektiğini hatırlatmak isterim. Öncelikle bizlere her konuda destek olan ve güvenen ve yanımızda yer alan sevgili ailelerimize teşekkür ediyorum. Gümüşhane Üniversitesine başladığımız ilk günden beri bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayan ve bizlere en iyi eğitim imkanlarını sağlayan başta Rektörümüz Prof. Dr. İhsan Günaydın olmak üzere, değerli hocalarımıza teşekkür ediyorum” diye belirtti.

Yapılan konuşmalardan sonra, üniversiteyi birincilikle bitiren Özge Aslan, mezuniyet kütüğüne plaka çaktı.

Mezun olan öğrencilere başarı belgelerinin verilmesinin ardından, öğrenciler havaya kep attı.

Ramazan Yetim-Mert Zımba

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim