• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Gümüşhane : 15 °C
  • Trabzon : 14 °C

MESLEKİ EĞİTİM İLE BÜYÜYORUZ

28.08.2015 14:50
MESLEKİ EĞİTİM İLE BÜYÜYORUZ
Gümüşhane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından, “İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programında, Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Arttırılması ve Hibe Programı kapsamında yürütülen “Mesleki Eğitimle Büyüyoruz” projenin sona ermes

Zigana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Işıl Restaurantta düzenlenen programa Milli Eğitim Müdür Vekili Mesut Olgun, Milli Eğitim Müfettişleri Başkanı Özcan Kol, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri, Okul Müdürleri, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Şakir Marancı, Müdür Yardımcısı ve Proje Koordinatörü Selçuk Oral katıldı.

Olgun, burada yaptığı konuşmada, hayata geçirilen projenin özel sektöre ara eleman yetiştirmek ve mesleki tekniğin güçlendirilmesi noktasında Gümüşhane açısından bir boşluğu dolduracak önemli bir proje olduğunu söyledi.  

Projenin pozitif olarak sonuçlandığını ifade eden Olgun, şöyle konuştu:

 “Bizim için önemli olan nokta da budur. Çocukların geleceğe yönelik doğru tercihlerde bulunması adına düzenlenen proje gerçekten ufuk açıcı oldu. Arkadaşlar da projeyi iyi koordine ettiler güzel sonuçlar alındı. Bir diğer önemli tarafı çalıştayların konularına bakıldığında yerelde de ihtiyaçlarımızı ve önceliklerimizi belirleyerek madencilik sektörü, yerel bir ürünümüz olan pestil-köme olarak çalıştaylarda bu konuların gündeme alınması, öğrencilerimizin eğitimlerden geçirilerek sertifika programlarına tabi tutulması son derece güzel oldu. İlimiz adına umut vaat edebileceğimiz güzel proje. Neticesinde meslek liselerimizde öğrenci sayısındaki artış da bu projenin amacına ulaştığını gösteriyor. Bu projelere sadece maddi finansman kaynağı olarak bakmayıp aynı zamanda okullarımızın hem fiziksel ortamlarını hem donatım noktasında alt yapılarını güçlendirmek hem de insan kaynağının geliştirilmesi adına son derece önemli sonuçları olan önemli bir proje oldu.”

Proje Koordinatörü Selçuk Oral, “Mesleki Eğitimle Büyüyoruz” projesinde Gümüşhane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin, insan kaynaklarının geliştirilmesi operasyonel programı kapsamından yaptığı açıklamada, “Mesleki ve Teknik Eğitim kalitesinin artırılması hibe programına yapmış olduğu proje başvurusu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından Avrupa Birliği Fonları Uygulama Koordinasyon Merkezince desteklenmeye değer bulunmuştu. 152 milyon 850 bin Euro bütçeye sahip “Mesleki Eğitimle Büyüyoruz” projenin sözleşmesi koordinatör kurum olan Gümüşhane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğünce imzalanmıştı. Bu projenin ortakları arsında ise Hayme Ana Mesleki ve teknik Anadolu Lisesi ile Gümüşhane Zigana mesleki ve teknik Anadolu Lisesi bulunurken proje iştirakçisi olarak Gümüşhane Kanuni Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yer almaktadır” şeklinde konuştu.

Projenin bir yılda tamamlandığını kaydeden Oral, “1 Eylül 2014 başlayıp, 31 Ağustos’da son bulacak olan projenin kapanış toplantısını gerçekleştirmiş oluyoruz. “Mesleki Eğitimle ile büyüyoruz” isimli proje, Gümüşhane’mizde mesleki ve teknik eğitimi ön plana çıkaracak ve aynı zamanda mesleki eğitimin cazibesini artıracak faaliyetler bütünü olarak kurgulanmıştı. Proje ile Gümüşhane’mizin ihtiyaçlarını ve bu ihtiyaçlara yönelik mesleki eğitim programlarının hayata geçirilmesini desteklerken aynı zamanda da öğrencilerimize ve velilerimize rehberlik ve yönlendirme yapılması planlanmıştır” dedi.

Ramazan Yetim- Alime Çelik

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim