• BIST 9524.59
  • Altın 2522.673
  • Dolar 32.5237
  • Euro 34.5672
  • Gümüşhane : 8 °C
  • Trabzon : 16 °C

MEKKE'NİN VE KUDÜS'ÜN FETHİ PROGRAMI

01.01.2018 15:12
MEKKE'NİN VE KUDÜS'ÜN FETHİ PROGRAMI
Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Gümüşhane Şubesi tarafından her yıl düzenlenen Mekke’nin Fethi programları, bu yıl Mekke’nin Fethi’nin 1387. yıl dönümü olması ve son zamanlarda Kudüs ile ilgili yaşanılan gelişmeler nedeni ile “Mekke’nin ve Kudüs’ün Fethi” p

      Gümüşhane Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ve yoğun bir katılımın olduğu programa Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Sosyal Güvenlik İl Müdürü Eyüp İSLAMOĞLU, KYK İl Müdürü Mücahit Atalay, İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, AK Parti İl Başkanı Av.Celalettin Köse, Saadet Partisi İl Başkanı Av.Akın Demir, İYİ Parti İl Başkanı Ali Ateş, Memur-Sen İl Başkanı Musa Uncu, kurum amirleri, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

            İstiklal Marşı’nın okunması ve İsmail Aras’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program Mekke'nin Fethi konulu sinevizyon gösterimi ile devam etti.

            Programda selamlama konuşması yapan AGD Gümüşhane Şube Başkanı Naci Şenel konuşmasında “Kâbe, yeryüzündeki bütün Müslümanların kıblesidir. Mekke şehirlerin anasıdır.  Biz şehirlerin anası Mekke’nin fethinin önemini özellikle genç nesle her yıl tekrar tekrar hatırlatmak gerektiğine inanıyoruz.” dedi.

            Programa konuşmacı olarak katılan Süleyman Akyüz Hocaefendi ise yaptığı konuşmada “Gerçek fetihlere ulaşmamız için önce kendimizden başlamamız gerektiği, ancak İslam’ın hakkıyla yaşanmasıyla o arzulanan fetihlere ulaşılabileceği, Fatih’ler ve Akşemseddin’ler yetiştirme gayretinde olmamız gerektiğini” belirtti.

            Konuşmasının sonunda Süleyman Akyüz Hocaefendi’ye, programa katılımlarından dolayı Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen hediye taktim etti.

            Programda daha sonra küçük öğrenciler, zulüm altındaki İslam ülkelerinden çocukları canlandırıp ezgi seslendirdi. Küçük öğrencilerin gösterisi izleyenler tarafından büyük beğeni topladı ve ayakta alkışlandı.

            Program kum sanatı gösterisi ve Umut Can DOĞAN’ın ezan seslendirmesi ile devam ederken son olarak Siyer-i Nebi yarışmasının ödül töreni ile son buldu.

            Ödül töreninde lise kategorisinde Gümüşhane birincisi Zehranur Sevindik, Gümüşhane ikincisi Murat Lalo, Gümüşhane üçüncüsü Hayrunnisa Şen ve ortaokul kategorisinde Gümüşhane birincisi Furkan Egemen Piliç, Gümüşhane ikincisi Mustafa Yıldız, Gümüşhane üçüncüsü Firdevs Pala olduğu açıklanırken, ödül almaya hak kazanan öğrencilere ödülleri protokol tarafından takdim edildi ve program sona erdi

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim