• BIST 9079.97
  • Altın 2324.15
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9437
  • Gümüşhane : 3 °C
  • Trabzon : 14 °C

KUDÜSLÜ ÇOCUKLAR İÇİN

27.12.2017 08:56
KUDÜSLÜ ÇOCUKLAR İÇİN
Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı öğrencileri, “Eğitimde Araç Gereç Geliştirme” dersinde hazırladıkları oyuncakları, Kudüs'teki çocuklara yardım amaçlı “Okul Öncesi Araç Gereçleri Sergisi”nde sergilediler.

Çocuk Gelişimi Programı öğrencileri, her yıl ders kapsamında yaptıkları ve çoğunluğu artık malzemelerden yapılan mobil, dolgulu ve eğitici oyuncakları Gümüşhane Üniversitesi Sosyal Yardımlaşma Kulübü ile birlikte, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Adem Aslan'ın koordinatörlüğünde bu yıl da Kudüs'teki çocuklara yardım amaçlı bir sergide ziyaretçilerin beğenisine sundular.

27 Aralık'a kadar açık olacak olan serginin açılışını yapan Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, böyle güzel ve anlamlı bir sergi açıp, gelirinin de Filistin'in başkenti Kudüs'te bulunan çocuklara gönderilmesinde emek harcayan, katkı sağlayan başta Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Melih Okcu olmak üzere tüm akademisyenlere ve öğrencilere teşekkür etti.

Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, konuşmasında, “Gazze'de 2008 yılında yapılan saldırıda hayatını kaybedenlerin dörtte biri, yaralananların ise yüzde 50'si çocuklardı. Dünya'nın her yerinde çocuk olmak güzel olduğu kadar, aynı zamanda da zordur. Filistin'de, Kudüs'te çocuk olmanın bizim bile tahayyül edemediğimiz güçlükleri vardır. Biz sadece bizlere gösterildiği kadarını görüyoruz. Ama oradaki çocuklar bunu hissediyorlar, anne ve babalarını, ailelerini, kardeşlerini kaybediyorlar. İsrail devletinin kuşatması altında kapalı bir açık hava hapishanesi gibi her gün zulüm, her gün haksızlıklar içindeler. Tüm bu zulümlerin bitmesi sadece İslam toprakları için değil, bütün insanlık için. Bizlerin güçlü bir Türkiye'ye ihtiyacı vardır. Bu nedenle de bizler akademisyenler olarak, daha çok çalışmalı, daha çok üretken olmalı, gençlerimizi daha donanımlı ve vatanperver yetiştirmeliyiz. Bizim üniversiteler olarak toplumumuzu yarınlara hazırlama noktasında çok ayrı bir misyonumuz var olmalıdır. Gençlerimizi bu topluma, bu millete kazandırmalıyız. Öte yandan çocuklarımızı gelecekte bir arada yaşama arzusunu geliştirmeye çalışmalıyız. Bu nedenle de böylesi anlamlı bir sergiyi açıp, gelirini de Filistin'in Başkenti olan Kudüs'te bulunan çocuklara gönderilecek olması, memnuniyet verici bir durum. Bundan dolayı emeği geçen tüm hocalarımıza çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Bir süre yapılan sergiyi gezen ve öğrencilerle sohbet eden Rektör Zeybek, buradan beğendiği bir oyuncağı satın alarak, sergide yapılan satışın ilk açılışı da yapmış oldu. Sergi, 27 Aralık'a kadar ziyaretçilere açık olacaktır.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim