• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Gümüşhane : 10 °C
  • Trabzon : 14 °C

KODLAMA YARIŞMASI

06.02.2018 08:22
KODLAMA YARIŞMASI
Kodlama projesini Türkiye’de en iyi uygulayan üç ilden birisi olan Gümüşhane’de ilk, orta ve lise öğrencilerinin katılacağı ödüllü ‘GÜMÜŞKOD Kodlama Yarışması’ düzenleniyor.

Vali Okay Memiş’in girişimleriyle 1,5 yıl önce başlanan ‘Gümüşkod’ projesi kapsamında bugüne kadar 3 bine yakın öğrencinin kodlama ve robotik kodlama eğitimi aldığı Gümüşhane’de 12 kodlama atölyesi kurulmuş, SODES kapsamında 7 atölyenin de kurulum çalışmaları devam ediyor.

İl genelindeki ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik düzenlenen yarışma 3 Boyutlu Oyun Tasarımı Yarışması, Türk Masallarının Canlandırılması, Gümüşhane’mizin Tanıtımı İçin Telefon Uygulaması Yarışması, “Gelecekte Bu İşleri Robotlar Yapacak” ve “Hayalimdeki Gelecek” Robotik Yarışması Kategorilerinde düzenlenecek.

Kodlamanın eğitimdeki önemini vurgulamak, bu alanda fikir üreten, uygulama geliştiren gençlerin çalışmalarına güç katmak ve yetişmekte olan kuşakları özendirmek amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen yarışma müracaatlar 16 Nisan tarihine kadar gerçekleştirilecek.

Ödül töreni Mayıs ayı içinde yapılacak ‘GÜMÜŞKOD 2. Geleneksel Kodlama Şenliğinde’ gerçekleştirilecek olan yarışmayla ilgili detaylı bilgi İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün web sitesindeki duyurular kısmında yer alıyor.

Yarışma sonunda 4 farklı kategoride dereceye girecek ilk üç proje ödüllendirilecek, ödüller projeyi hazırlayan kişi sayısına bakılmaksızın proje başına verilecek.

Yarışmanın jüri üyeliğini ise İl Milli Eğitim Şube Müdürü Seyit Tok, Kodlama İl Koordinatörü Yasin Demir, Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Atilla Köşger yapacak.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim