• BIST 9524.59
  • Altın 2490.597
  • Dolar 32.5367
  • Euro 34.7252
  • Gümüşhane : 11 °C
  • Trabzon : 23 °C

KELKİT İLÇESİNDE ENGELLİLERE BİLGİSAYAR KURSU

11.01.2014 22:03
KELKİT İLÇESİNDE ENGELLİLERE BİLGİSAYAR KURSU
Gümüşhane Engelliler Derneği’nin üçüncüsünü uyguladığı ‘’SODES 2. Etap Engelli Bilgisayar İşletmenliği Kursu’’ kapsamında Kelkit ilçesinde yaşayan engellilere eğitim verildi.


Engelleri Eğitimle Aşıyoruz projesi kapsamında 2007’den 2010 yılına kadar İŞKUR işbirliği ile çeşitli projeler yapıldığını ve bu projelerden engellilere belgelerin takdim edildiğini dile getiren Dernek Başkanı Mürsel Eryılmaz, “2010 yılı itibari ile de SODES ile yaptığımız projelerle engelli kardeşlerimizin eğitimine ve topluma kazandırılmasına devam etmekteyiz. Faydalı ve verimli olan bu eğitim seminerlerinde emeği geçen başta sayın valim ve SODES çalışanlarına teşekkür ederim. Kelkit ilçemizden gelen yoğun talep üzerine bu kursların şu an Kelkit’te gerçekleşmesini sağladık. İlimizde tüm okuryazar engelli kardeşlerimizi bu tür kurslar ve sosyal aktivitelerle belirli bir eğitim seviyesine çıkararak verilen belgelerle de meslek sahibi yapmayı hedefliyoruz.” dedi.
Engelli bireylerin toplumsal yaşam içerisindeki yerini almaları için gerekli hassasiyeti gösterdiklerini dile getiren Eryılmaz, bu konuda gerek ürettikleri devlet destekli projelerle ve gerekse dernek olarak yapacakları sosyo-kültürel aktivitelerle üzerlerine düşen vazifeyi yapmaya ve engelli bireylere maksimum fayda sağlamaya devam edeceklerini ifade etti.
Eryılmaz, kurs bitiminde engelli vatandaşlarla bir piknik programına katılmayı planladıklarını da sözlerine ekledi.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim