• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • Gümüşhane : 22 °C
  • Trabzon : 16 °C

İLETİŞİM FAKÜLTESİ’NDEN ULUSLARARASI BAŞARI

02.11.2015 13:08
İLETİŞİM FAKÜLTESİ’NDEN ULUSLARARASI BAŞARI
Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Burak Türten yönetmenliğini üstlendiği "Çöp" adlı belgesel film ile Bozcaada Uluslararası Ekolojik Belgesel Festivali’nde özel gösterim hakkı kazandı.

 

180 filmin başvuruda bulunduğu Festival’de 45 ülkeden gelen belgeseller değerlendirildi. Yapılan değerlendirmeler sonucunda festival filmleri belirlendi.Yarışma ve özel gösterim olmak üzere iki bölümü bulunan festivalde film seçkisi iklim değişimi, nükleer felaketlerden dijital kirliliğe, küçük ve yöresel tarımdan küresel gıda üretimine, göçten yoksulluğa ve su kaynaklarının tükenmesine, kırsaldan şehre yaşam mücadelesi gibi konuları içeriyor.

22-25 Ekim 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilen festivalde film gösteriminin ardından Öğretim Görevlisi Burak Türten ile söyleşi de gerçekleştirildi. Söyleşide belgesel sinema üzerine görüşlerini ifade eden Türten, "Çöp" belgeseli ile ilgili gelen sorulara da yanıt verdi.  Belgeselin özverili bir çalışma sonucunda ortaya çıktığını belirten Burak Türten, yeni projelerinin hazır olduğunu çekmek için ise uygun zaman beklediklerini dile getirdi. Öğr. Gör. Türten: "Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi olarak uygulama birimlerine büyük önem veriyoruz. Benzer filmlerin öğrencilerimiz tarafından çekilmesi için yoğun bir çalışma yürütüyoruz.  Atölye etkinliklerimizde birebir çalışma grupları oluşturuyor ve başarılı belgesel film örneklerini izleyerek değerlendirmelerde bulunuyoruz" dedi.

Fransa ve İran'da gerçekleştirilen festivallerde en iyi film ödülünü kazanan ve Türkiye'de toplam 15 ödül alan "Çöp"  belgeseli festival yolculuğunu sürdürerek Gümüşhane Üniversitesini başarı ile temsil etmeye devam ediyor.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim