• BIST 10045.74
  • Altın 2403.313
  • Dolar 32.4563
  • Euro 34.6975
  • Gümüşhane : 11 °C
  • Trabzon : 15 °C

HAZIRLAYICI EĞİTİMİ KURSU BAŞLADI

06.05.2014 15:57
HAZIRLAYICI EĞİTİMİ KURSU BAŞLADI
Gümüşhane’de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Şubat ayında ataması yapılan öğretmen ve aday memurları için “Hazırlayıcı Eğitimi” kursu başladı.

Rehberlik Araştırma Merkezi salonunda düzenlenen ve yirmi gün devam edecek olan seminer programına İl Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya, Müdür Yardımcısı Murat Şükrü Baş, Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Nihat Dülgeroğlu, İl Milli Eğitim Şube Müdürü İlhan Yıldız, mesleğe yeni adım atan öğretmenler ve aday memurlar katıldı.

BİZİM İŞİMİZ HİÇ KİMSENİNKİNE BENZEMİYOR

Eğitim camiasına taze kan olarak atanan öğretmenlere ve aday memurlara hayırlı olsun dileklerinde bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya;  “Öğretmen olduğum için kendimi şanslı ve mutlu hisseden bir bireyim. Bana göre dünyanın en önemli, en nadide, en seçkin görevini yapıyoruz. Bize göre her insanın yaptığı görev önemlidir. Her birey hayati Öğretmenlik mesleğinin önemi karşımızdaki ile etkileşimden kaynaklanmaktadır. Öğretmenlik mesleği karşımızdaki bir varlık; düşünebiliyor, algılayabiliyor ve direnç gösteriyor. Yani biz direnç gösteren varlığa ruh katmak zorundayız. Eğitim bunun için bir ihtisas mesleğidir ve zordur. Biz karşımızdaki insana, bireye, gence, küçüğe ruh katıp onun geleceğini şekillendirmekteyiz. Öyle bir mücadele veriyoruz ki, bizi bir sahaya attılar maç yapıyoruz, bu maçta kaybetme şansımız yok, illa kazanacağız. İllaki kazanacak grup, kaybetme şansı olmayan grup öğretmenlerdir. Bu camianın bir bireyi olmaktan da her zaman gurur duydum. Birçok farklı bölgeden geldiniz, belki bir kaçınız da buralısınız. Türkiye’nin dört köşesi farklı kültürlere, farklı yapılara sahip. Global düşüneceğiz, bölgesel davranacağız, yöresel yaşayacağız. Ankara Kızılay’daki gibi gerekirse Gümüşhane’de yaşamayacağız, yaşamıyoruz da. Sizin hedefe götürdüğünüz grubun karşısında olamazsınız; yanında, yan yana ve omuz omuza olacaksınız. Ben bir mücadele içerisine gireceksem sizlerle beraber olacağım. Aynı safta yan yana olacağım ki hedefe beraber yürüyelim. Biz de hizmet verdiğimiz, ışık tuttuğumuz insanlarla beraber ve omuz omuza bu mücadeleyi yapacağız. İyi ki Milli Eğitimde hizmet ediyorsunuz, saygı, sevgi ve başarılar dilerim.” dedi.

 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim