• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Gümüşhane : 11 °C
  • Trabzon : 20 °C

HAFTANIN KONUĞU: ŞEHİT ÖĞRETMEN NECMETTİN YILMAZ’IN BABASI HAMİT YILMAZ

05.08.2020 12:54
HAFTANIN KONUĞU: ŞEHİT ÖĞRETMEN NECMETTİN YILMAZ’IN BABASI HAMİT YILMAZ
Gümüşhane Olay Gazetesi’nde “Haftanın Konuğu”Şehit Öğretmen Necmettin Yılmaz'ın Babası Hamit Yılmaz oldu.

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine bağlı Çiftçibaşı köyü İlkokulu Öğretmeni Gümüşhaneli Necmettin Yılmaz; yaz tatili için ailesinin yaşadığı Gümüşhane’nin Torul ilçesi Demirkapı köyüne gelirken 16 Haziran 2017 Cuma günü Tunceli Pülümür Vadisinde hain terör örgütü PKK’nın eli kanlı teröristleri tarafından aracının kurşunlanıp yakılması sonrasında  şehit edildi.

Şehit öğretmenimiz Necmettin Yılmaz’ın cesedi  uzun süren aramalardan sonra 12 Temmuz 2017 tarihinde Tunceli Pülümür çayında bulundu.

Şehit öğretmenimiz Necmettin Yılmaz, 16 Temmuz 2017 Pazar günü Torul ilçe merkezinde yapılan dini törenin ardından aynı gün ailesinin yaşadığı Torul Demirkapı köyünde defnedildi.)

Şehadetinin 3. sene-i devriyesi münasebetiyle Şehit Öğretmenimiz Necmettin Yılmaz’ın babası Hamit Yılmaz’la bir söyleşi yaptık.

Olay Gazetesi ofisinde yaptığımız söyleşiyi sizlerle paylaşıyoruz.

OLAY: Şehadetinden önce sizin oğlunuz olan, şehadetinden sonra ise Tüm Türk Milleti’nin  Şehit evladı olan Necmettin öğretmenimizin vefatının üzerinden 3 yıl geçti. Belki bu süre sizin için 300 yıl gibi oldu…  Üç yıl boyunca Türkiye’de bir şehit babasına örnek olacak bir duruş sergilediniz. Necmettin öğretmenimizin vefatından sonrasını bize değerlendirir misiniz?

HAMİT YILMAZ: Rabbim evlat acısını kimseye yaşatmasın.  Bu da hayatın bir gerçeği... Bu savaş Habil ile Kabil’in savaşı gibi devam ediyor.  Kötülerle iyilerin savaşı. Gümüşhaneliler topyekün yanımızda durdu. Her kesim bizim yanımızda oldu. Tüm halkımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Rabbime hamt ediyorum bana şahadet şerbeti içen bir evlat nasip etti. Evladım kendini yetiştirdi, yetiştirmenin ve şahadetin bedavadan olmadığını gördüm. Rabbim ona ikramda bulundu. Esmaül hüsnasını ezberleyen oğlumu mükâfatlandırdı diye düşünüyorum. Tunceli Pülümür deresinde berrak sulara Rabbim orucunu açtırdı oğluma. Rabbim evlat acısını kimseye tattırmasın. Allah tüm şehitlerimizin ailelerine de sabırlar versin. Şehitlerimiz canlarını feda ediyorlar ve biz sokaklarımızda rahat bir şekilde gezebiliyoruz. Şu an görev yapan askerlerimize, polislerimize, idari amirlerimize dua ediyoruz, iyi ki varlar...

OLAY: Necmettin kardeşimiz şahadeti ile ay yıldızlı barağımıza kanının rengini veren şehitlerimizden biri oldu... Türk milleti ve Gümüşhaneliler olarak bayrağımızı gördüğümüzde Necmettin öğretmenimizi ve şehitlerimizi görüyoruz. Bir baba olarak bu ulvi makam için duygularınızı öğrenebilir miyiz?

HAMİT YILMAZ: Bir şehit babası olarak “bayrağımda da benim bir damla kanım oldu” diyorum. Ne mutlu bize, Allah bize bunu ikram etti. Ayyıldızlı bayrağımızın altında ilelebet payidar yaşayabilmemiz için elbette yüreğimiz yanacak, ayağımız taşa değecek ve belki kalbimiz sızlayacak… Bu vatanın evladı olmak kolay değil… Ayakta kalmak için, vatan, devlet, bayrak, millet, ezan, bağımsız ve hür yaşamak bir diyet ister. Diyetlerin de en şereflisi Şehitliktir. Rabbim oğlumla bize bu şeref madalyasını bahşetti.  Oğlum Necmettin’in şu anda Peygamberimiz Hz. Muhammed (a.s.v.) ve şehitlerin rehberi Hazreti Hamza Efendimizle beraber olduğuna inanıyorum.

OLAY:Üç yıldır bir şehit babası olarak milletimize davranışınızla, konuşmalarınızla hep moral verdiniz. Birlik mesajları vererek üzüntü ve yılgınlık göstermediniz. Bu konudaki düşünceleriz nelerdir?

HAMİT YILMAZ: Biz aziz öğretmenlerimizi örnek aldık. Bu olaya bir imtihan olarak bakıyoruz. İmanımız bize bunu gösteriyor. Öğretmenlerimiz bize ışık oldu, onların yolunda gitmek bize nasip oldu. Bu vesile ile tüm öğretmenlerimize sevgi ve şükranlarımı sunuyorum. Eğitim camiasının içinde olmaktan şeref duyuyorum. Eğitim camiası bizi kabullendiği için şeref duyuyorum.

Eğitim camiası bizi kabullendi. Bu milletin üstün bir millet olduğunu gördüm. Bizi Türkiye’nin her noktasından davet ettiler, bunların yüzde 40’ına katılamadım. Edirne’den Tunceli’ye kadar Türkiye’nin her yerinden davetler aldık fakat hepsine katılamadık. Bizleri davet eden kurumlarımıza teşekkür ediyorum.

Türkiye’nin hemen hemen her yerinden oğlumun ziyaretine geliyorlar. Eğitim camiasından, sivil vatandaşlarımızdan. Kısa bir süre önce Erzincan’dan bir inşaat işçisi kalbi güzel kardeşimiz ailesi ile geldi. Çocukları ile birlikte Necmettin öğretmenin mezarına gideceğim diyerek yola düşmesi bizi çok duygulandırdı. Bu kalbin bir kişi de atmadığını tüm milletimizde attığını hissettim. Çok mutlu oldum. Allah onlardan ve aziz milletimizden razı olsun.

OLAY: Necmettin öğretmenimizin şehadetinden  bugüne 3 yıl geçti. 3 yıl boyunca devlet yetkililerimizin sizi hiç yalnız bırakmadığını biliyoruz.

HAMİT YILMAZ:  Öncelikle tüm Gümüşhanelilere, Gümüşhane’deki devlet kurumlarına, Sayın Valilerimize ve Sayın kaymakamlarımıza, Sayın Belediye Başkanlarımıza sonsuz teşekkür ediyorum.

Özellikle dönemin Gümüşhane Valisi Okay Memiş Bey’e, ve şimdiki Valimiz Kamuran Taşbilek Bey’e, Torul Kaymakamımız Ömer Said Karakaş Bey’e teşekkür ediyorum. Her vesile ile bizi arayıp, ilgileniyorlar, sık sık ziyaret ediyorlar. Onların bizi aramaları bana ve aileme güç, kuvvet ve teselli veriyor.

Milli Eğitim Bakanımız bizi davet etti. Cumhurbaşkanımız Erdoğan bizi Külliye’de ağırladı. Cumhurbaşkanımız ailesi ile birlikte bizimle ilgilendi. Cumhurbaşkanımızın dirayetli konuşması bizi çok duygulandırdı. Savunma Bakanlığımıza ve Milli Eğitim Bakanlığımıza bizi hatırladıkları için onlara ayrıca şükranlarımı sunuyorum. Milli Eğitim Bakanımız bizimle bizzat ilgileniyor, onlardan Allah razı olsun.

Bu bayrak dalgalanıyorsa benim ve bu aziz milletimizin tüm ferdi ile birlikte dalgalanıyor. Bu aziz milletin her ferdi, bu bayrağın dalgalanması için mücadele etmektedir. İstiklal marşını okurken tüylerim diken diken oluyor. Akif, “Bastığın yerleri toprak diyerek geçme tanı, Düşün altında binlerce kefensiz yatanı” diyor. Çok duygulanıyorum. Bu millet bu bayrağı bırakmaz, Allah milletimizden razı olsun.

OLAY: Hain PKK teröristlerinin sonu gelmek üzere. Necmettinlerimizin intikamını Mehmetçiklerimiz alıyor.

HAMİT YILMAZ:  Dış güçlerin desteklediği hain PKK terörist sürüsü ile devletimiz baştan beri mücadele ediyor. Özellikle Necmettin öğretmenimizin şahadetinden sonra Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu ve Milli Savunma Bakanımız Sayın Hulusi Akar başta olmak üzere tüm devlet yetkililerimiz;   PKK ve FETÖ başta olmak üzere tüm teröristlerle canla başla mücadele ediyorlar. Duamız her zaman onlarla. Allah yardımcıları olsun.

Asalaklar hayat boyu gülmemiştir, gülecek diye de ummasınlar. Bunları bizim ülkemizin bir asalağı olarak görüyorum. Onlar bir gün yok olacak ve onların katli vaciptir. Güçlü ordumuzla birlikte Rabbim onları cehennemine gönderiyor. Ben insansız hava araçlarını ebabil kuşlarına benzetiyorum. Ebabiller ile birlikte onların hakkında geliyoruz. İslam’ın sancağı ve bayrağımız ilelebet dalgalansın diye dua ediyoruz.

OLAY: Bir şehit babası olarak milletimize ve Gümüşhanemize son olarak ne söylemek istersiniz?

Allah hepsinden ayrı ayrı razı olsun. Allah, bütün kötülükleri ülkemizden uzak eylesin. Yüce Allah’ım terörden de, afetlerden de, hastalıklardan da ve salgınlardan da ülkemizi muhafaza etsin. Özellikle koronavirüs salgınından korunmamız için Sağlık Bakanlığımızın tavsiye ettiği tedbirlere uymamız lazım. “maske, mesafe, temizlik” kuralına hepimiz uymalıyız.

Olay Gazetemiz vasıtasıyla bütün milletimden son isteğim de şudur:  Değerli hemşerilerimizden ve tüm vatandaşlarımızdan başta iki cihan serveri Perygamberimiz Hz. Muhammed (a.s.v.)’un ruhu şeriflerine ve oğlum Necmettin’le beraber tüm şehitlerimizin ruhlarına hediye edilmek üzere bir Fatiha okumalarını istiyorum. Ruhları için El Fatiha.

Röportaj Tarihi :07.07.2020

 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim