• BIST 9046.43
  • Altın 2297.823
  • Dolar 32.3149
  • Euro 35.0929
  • Gümüşhane : 18 °C
  • Trabzon : 15 °C

HAFTANIN KONUĞU: GÜMÜŞHANE BELEDİYE BAŞKANI SAYIN ERCAN ÇİMEN

05.08.2020 13:03
HAFTANIN KONUĞU: GÜMÜŞHANE BELEDİYE BAŞKANI SAYIN ERCAN ÇİMEN
Gümüşhane Olay Gazetesi’nde “Haftanın Konuğu” Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen oldu.

OLAY: Sayın Başkanım; Ercan Çimen olarak Gümüşhane sizin için ne ifade ediyor?

BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN: Gümüşhane öncelikle benim doğduğum, çocukluğumun geçtiği ve büyüdüğüm şehir olması nedeniyle benim için çok büyük önem taşımaktadır. Hep bu şehirde yaşadım yalnızca üniversite okumak için şehir değiştirdim üniversite bitince tekrar memleketime döndüm burada ticarete başladım. Yani kısacası burada doğdum, burada yaşadım ve burada öleceğim. Doğduğum şehre hizmet etmek beni mutlu ediyor. Yüce rabbim bize bu memlekete hizmet etmeyi nasip etti. Gümüşhanevî  Hazretleri’nin sözü aklıma geliyor: “Esas olan hizmettir. İnsan hizmet ettikçe himmete mazhar olur, izzet bulur. Hem dünya hem ahiret saadetine erişir.” Bana göre bizim gibi hizmet eden insanlar için çok güzel bir söz.

 

OLAY: Hayatınızın tamamının geçtiği Gümüşhane’de iki dönemdir Belediye Başkanlığı yapıyorsunuz. Pek çok esere imza attınız ama başkanlık göreviniz sona erdiğinde Gümüşhane için yaptığınız ya da yapmayı planladığınız hangi hizmet sizi en çok mutlu edecektir?

BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN: Belediye Başkanı olarak Gümüşhane’mize ihtiyaç duyulan tüm eserleri kazandırmaya çalıştım. Sema Doğan Yaşam alanı beni çok mutlu ediyor. İnsanların orada güzel zamanlarını geçirirken mutlu oluyorum. Gümüşhane’deki yaşayan insanların başka illerde yaşayan insanlara imrenmeyeceği bir pozisyona gelmesini istiyorum.  Şehrimize AVM kazandırmak benim için çok önemli. Bu da beni mutlu edecek. Diğer eserlerimizi saymaya gerek yok, hepsi modern bir kentte olması gereken eserlerdir. Allah bize bu fırsatı verdi ve eserleri yaptık.

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı Sema Doğan’da ağırlamıştım. Cumhurbaşkanımız, “Ercan burası modern millet bahçesi oldu” dedi. Millet bahçeleri her ilde oluyor tabi burada şunu gördük. Bu şehrin yaşam alanına ihtiyacı vardı. Başka iller bize imrenecek duruma geldi ve bundan dolayı çok mutluyum. 

 

OLAY: Şu ana kadar belediye başkanlığınızda sizi en çok mutlu eden şey ne oldu?

BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN: İnsanlarımıza yardımcı olmak ve ihtiyaçlarına cevap vermek beni çok mutlu ediyor. Gümüşhane’ye 50 yıl daha hizmet verecek eserleri yaptığımız için onları her gördüğümde mutlu oluyorum. Bu eserler biz yaşadıkça gurur kaynağımız olacak. Bu eserler aynı zamanda hizmetlerimizin de birer nişanesidir.

 

OLAY: Belediye başkanlığınızda sizi en çok üzen şey ne oldu?

BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN: Gümüşhaneli hemşerilerimin diğer şehirlerde görüp arzu ettiği hizmetleri şehrimize kazandıramamak beni fazlası ile üzer. Bunun bir örneği Alışveriş Merkezi’dir. Yani Gümüşhanelilerin başka şehirlerde görüp de Gümüşhane’de neden yok dediği hizmetlerin olmaması beni her zaman üzen bir durum olmuştur.

 

OLAY: Okumaktan hoşlandığınız kitaplar hangileridir?

BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN: Halil İnanç’ın Osmanlı kitabını okumaya başladım.

 

OLAY: Yorgunluğunuzu nasıl atıyorsunuz. Müzik dinler misiniz. Hangi sanatçıları daha çok dinlersiniz. En çok sevdiğiniz şarkı veya Türkü hangisidir?

BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN: İnsanlarımızla sohbet ederek ve evimin bahçesinde çalışarak. Müzik dinlerim. Türk halk müziğini severim. Cengiz Özkan’ı severim. Kulağım da sesim de onlar kadar olmasa da güzeldir. “Bir ay doğar ilk akşamdan” türküsünü severim. Bunlar bizi duygulandırır. Dost sohbetlerinde eşlik eder söyler ve bundan zevk alırım.

 

OLAY: Şiirle aranız nasıl. Yazdığınız şiir oldu mu?

BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN: Şiiri yazamadım ama okumasını severim. Şiir konusunda denemelerim oldu ama açıkçası baktım bana göre değil bıraktım.

 

OLAY: Lise yıllarında meslek idealiniz ne idi?

BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN: Okul çağlarında liderlik ve yöneticilik nasip oldu. Üniversiteden sonra Sivil Toplum Kuruluşlarında hem başkanlık hem yöneticilik yaptım. İdealim lider olma ve yönetmek oldu. Bunun karşılığında ticaret ve siyasette yer aldım.

 

OLAY: Yurt dışında ve Türkiye içinde çok geziyorsunuz. Sizi en çok hangi ülke ve hangi özelliği etkiledi?

BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN: Rusya’nın ST Petersburg şehri dünyanın en güzel şehirlerinden biri. Tarihi eserlerin bol olduğu, belediyecilik açısından tarihi dokuya verilen önemden dolayı çok beğeniyorum. Sanki o şehir 100 yılı planlanarak hazırlanmış. 2009 seçimlerinde Çevre Yolu projesini Gümüşhane’de söylediğimizde bize “deli” dediler ama şimdi 11.2 kilometre yolumuz şehrimizin gerdanlığı oldu. Şükürler olsun ileriyi düşünüp şehre katkı sağlamak bizlere nasip oldu. Başta sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve Binali Yıldırım’a, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımıza, basın mensuplarımız ve bürokratlarımıza şehrim adına teşekkür ediyorum.

 

OLAY: Türkiye’de etkilendiniz şehir veya eser hangisidir?

BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN: İstanbul tarihi dokusu beni çok etkiler. Dünyanın en güzel deniz başkentidir. Üniversite yıllarım Eskişehir’de geçti. Orası bir üniversite şehriydi. Buradaki ufuklarımız, şu anda Belediye Başkanı olan Yılmaz Büyükerşen hocamız bizlere büyük bir ufuk sağlamıştı. Orada yapılmayanları yapan bir siyasetçiydi. Onları örnek aldık. Orası beni etkiledi. Bir de Kayseri belediyecilik açısından beni etkiledi. 

 

OLAY: Örnek aldığınız şahsiyetler kimlerdir?

BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN: Liderim Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. Onun çizdiği yolda bize verdiği şiar ile belediye başkanlığını yapıyorum.

 

OLAY: Sayın başkanım; sohbetimizde hizmetlerinizle ilgili tek soru soracağız. Gümüşhaneliler soruyor, Harşit kenarı yürüyüş yolu Hacı emin mahallesinden Sema Doğan Yaşam merkezine kadar kesintisiz ne zaman hizmete girecek?

BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN: İl Başkanlığı dönemimizden beri bu projeyi yakından takip ediyorum. Şehrin gerdanlığı olan Harşit Çayı Dere Islah Projemizle şehrin bir ucundan bir ucuna 15 kilometrelik bir yolumuz var. O dönemde Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu ve şu an milletvekili olan Cihan Pektaş’ın da bu projede çok emeği var. O dönemden beri projeyi takip ederek geliyoruz. Şu an yürüyüş yollarımızın yarısı kullanılıyor diğer yarısının da kullanılması için gerekli çalışmalarımız devam ediyor. Bu gerdanlık inşallah bu yılın sonu itibariyle yapılacak olan 50 milyon lira tutarın üzerinde ikinci dere ıslahı ihalesi var. Bu ihale sonrasında ile yürüyüş yollarımız şehrin doğusundan batısına kadar açılacak. Dere nizamında olan kanalizasyon atıklarımız derenin içerisine akıyordu. Türkiye’de ilk defa dere ıslahı ile kanalizasyonlarımız yaklaşık 20 kilometrelik bir kanal içerisine alınarak deremizi ıslah etmiş olduk. Çok az kısmı kaldı, proje tamamlanmak üzere. Bu da bizi çok mutlu ediyor. Yürüyüş yollarımızın sağlı sollu ışıklandırma, kafeterya gibi hizmetlerimiz olacak. Şu anda kullanılan yürüyüş yollarında bayrama kadar ışıklandırma çalışmamızı tamamlamayı hedefliyoruz. Dere Islahı çalışmaları 2021 yılında tamamlanmış olacak.     

 

OLAY: Bir şeffaflık göstergesi olarak vatandaşlarımız belediye hizmetleri ile ilgili gördükleri bir sıkıntıyı resim çekerek Whatsap’tan telefonunuza bildirebilirler mi?

BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN: Biz göreve geldikten sonra 6 ay gibi kısa sürede vatandaşlarımız talep ve şikayetlerini rahatça bildirmesi için e-belediye uygulamasını cep telefonlarına uyarladık. Buradan fotoğraf ve görüntü gönderebiliyorlar. Ayrıca 0536 794 00 29 numaralı Whatsap hattımızı oluşturduk. Telefonumuzu gittiğimiz her noktada paylaştık. Benim telefonumda on bini aşkın hemşerimin telefonu kayıtlı. Belediye hizmetleri ile ilgili olarak hemşerilerimiz çektikleri bir olumsuzluğun fotoğrafını veya görüntüsünü  şahsımın telefonuna Whatsap’tan gönderebilirler. Ben de konuyu anında ilgili arkadaşlara iletirim.  Bu konularda her zaman şeffafız.

 

OLAY: Vatandaşlarımız su kesintilerinin önceden duyurulmadığından mağdur olduklarını söylüyorlar. Abonelerin telefonları sisteminizde kayıtlı. Mahalle bazında da olsa su kesintisi öncesi abonelere mesaj gönderilebilir mi?

BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN:  Vatandaşımızın çok doğru bir isteği. Biz de belediye olarak vatandaşımıza hep doğru haberi verelim. Arıza ise arıza, başka bir neden ise bunu vatandaşımızla paylaşalım istiyoruz. Geçtiğimiz yıl mevsimsel sularda azalmadan dolayı su sıkıntısı yaşadık. Bunu da açıklayarak vatandaşımıza duyurduk. Çok güzel geri dönüşler aldık.  Su kesintileri belediyemiz bir çalışması ile oluşacağı zaman gerekli duyuruları yapıyoruz. Ama isale hattımızda meydana gelen arıza oldu mu onu bizlerde arıza sonrası öğreniyoruz. Bunu da ekiplerimiz çalışmalara başlar başlamaz ne kadar sürede arıza giderilerek su vereceğimizi anons sistemimizle duyuruyoruz.  Bundan sonra vatandaşlarımıza su kesintilerini mesajla da duyuracağız.

 

OLAY: Gümüşhane Belediyesi, alt yapı hizmetlerine çok ağırlık verdi. Kültür belediyeciliği hizmetlerine ne zaman yoğunlaşacaksınız. Ve neler planlıyorsunuz?

BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN: Belediyemiz bir altyapıya yeni yeni sahip olmaya başladı. Şehrimizin yıllarca ihmal edilen hizmetlerini yerine getirmeye çalışıyoruz. Bu da bizim zamanımızı ve mesaimizi fazlası ile alıyor. Kültürel çalışmalara istediğimiz seviyede olmasa da zaman zaman yapmaktayız. Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi Külliyesi ve Aşevi projemiz devam ediyor. Bağlarbaşı mahallesinde de bir Kültür yolu projemizle birlikte, kütüphanemiz ve bisiklet yolumuzu tamamlayacağız. Pandemiden önce tiyatro etkinliklerimiz vardı, pandemi nedeniyle ara verdik. Geçtiğimiz yıllarda da terörden dolayı bazı etkinliklerimizi geri plana attık. Şükürler olsun ki ülkemiz çok güzel bir noktaya geldi. Kültürel etkinliklerimiz de bununla beraber artmış olacak.

 

OLAY:  Sizden sonra Gümüşhane Belediye başkanı olmak isteyenlere tavsiyeleriniz nelerdir? Yani o meşhur üç mektup hikâyesi.

BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN: Bizden önceki tüm belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Bu şehir için bizim hayallerimiz vardı. O hayallerimizi gerçekleştirmek için yüce rabbimiz bize fırsat verdi. Vatandaşımızın karşısına da samimi ve şeffaf bir şekilde çıktık. Yaptığımız ve yapamadığımız hizmetleri de vatandaşımıza kitapçık hazırlayarak sundum. Yaptığımız güzellikler ve eksiklikler bu şehirde hemen gün yüzüne çıkıyor. Bu yüzden şeffaf olduk. Dönüp arkaya baktığımız zaman bazı hayallerimizi gerçekleştiremediğimiz gördüm. Hedef ve projelerimizi önümüze koyarak hareket ettik. AVM, konut projesi, Sema Doğan Yaşam Alanı gibi Adrenalin Park’ı, şehir kent meydanını tamamlayacağım. Bu şehrin 50 yıllık içme suyu projesi devam ediyor. Benden sonrakileri mektup bırakmaya gerek yok, biz işimizi yapacağız ve hep ileriye bakacağız. Açık, şeffaf ve herkese eşit mesafede olan bir belediye hedefliyorum.

 

OLAY: Oğlunuza bu şehirde sizden sonra belediye başkanlığı yapma noktasında tavsiyeniz ne olur?

BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN: İnsanlığa hizmet etmek herkese nasip olmaz. Oğluma da siyasete gir derim. Siyaset bir şekilde halka hizmete açılan kapıdır. Bu kapıdan geçebilen kişi bu hizmet fırsatını yakalayabilir. Oğluma da tavsiyem Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın hayatını okuması ve dikkatle takip etmesidir. Çünkü;  Liderimiz Erdoğan, ülkemizin son dönem tarihine damga vuran siyasetin mimarıdır.

 

OLAY: Başkanım üç gün sonra mübarek Kurban Bayramını idrak edeceğiz. Koronadan dolayı Hac ibadetinin yapılamadığı mahzun bir Kurban Bayramı geçireceğiz. Duygularınızı  öğrenebilir miyiz?

BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN: Pandemi süreci tüm hayatımızı etkilemesinin üzüntüsünü yaşamakla beraber bununla yaşamak zorundayız. Sonuçta bu süreç ibadetlerimizde etkiledi. Bunun burukluğunu yaşamaktayız. Ama bir Müslüman asla ümitsiz olmamalı ve geleceğe umutla bakmalıdır. Kendi yaşadığımız yerde ibadetimizi artırarak birlik ve beraberlik içinde bayramımızı geçirmeliyiz. Vatandaşlarımızın Kurban Bayramını tebrik ediyorum, sağlık ve sıhhat içerisinde bayramlarını geçirmesini diliyorum. Sosyal mesafeye dikkat ederek, maske ve hijyen kurallarına uyarak bir bayram geçirmemizi diliyorum.

OLAY: Başkanım vakit ayırıp röportajımıza katıldığınız için teşekkür ederiz.

BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN: Ben de sizlere, Olay Gazetemizin yeni sahibi Muammer Şeker Bey’e ve yeni ekibine teşekkür ediyorum. Hayırlı yayınlar diliyorum.

Röportaj Tarihi:23.07.2020

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim