• BIST 9796.47
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Gümüşhane : 25 °C
  • Trabzon : 23 °C

Gümüşhane’de HACKATHON Etkinliği

22.01.2020 14:27
Gümüşhane’de HACKATHON Etkinliği
Gümüşhane’de Gümüşkod Kodlama Eğitimi Projesi kapsamında il merkezi ve ilçelerde ortaokullara yönelik düzenlenen Gümüşkod Hackathon etkinlikleri Merkez ilçede de yapıldı.

Gümüşhane’de Gümüşkod Kodlama Eğitimi Projesi kapsamında il merkezi ve ilçelerde ortaokullara yönelik düzenlenen Gümüşkod Hackathon etkinlikleri Merkez ilçede de yapıldı.

Scratch programı kullanılarak gerçekleştirilen Gümüşkod Hackathon etkinlikleri ilk aşamada bilgisayar laboratuvarı olan tüm ortaokullarda düzenlendi. İkinci aşamada ise okullardaki en iyi yazılım takımlarının katılımıyla merkez ve ilçelerde düzenlenmişti.

İl merkezinde ise Dumlupınar ilkokulu, ortaokulunda 6 ortaokul ve 16 öğrencinin katılımıyla gerçekleştiren Hackathon etkinlikleri ile ilgili bilgi veren Gümüşkod İl Koordinatörü Yasin Demir,  “Hackathon belli bir ortak fikre sahip insanların belirli bir süre içerisinde, takım çalışması halinde aynı ortamda aynı havayı soluyarak inovatif fikirlerini kodlara dökme hali bir nevi maratondur. Hackathon ile katılımcılar etkinlik sayesinde hem yazılım hem de tasarım alanında kendilerini geliştirme imkânına sahip olacak, problem çözme yeteneklerini ve öğrenme potansiyellerini güçlendirecek” dedi.

Etkinlik günü belirlenen tema ile yazılım takımları 3 saat boyunca takım halinde "Oyun Kodlama" üzerinde çalıştı. Etkinlik sonunda yazılım takımları kodladıkları oyunları sunduktan sonra kodların nasıl yapıldığını paylaştı.

Gümüşkod Hackathon etkinliğine katılan İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan öğrencilere belgelerini verdi. Hazırladıkları projeler hakkında uygulamalı sunum yapan öğrencilere eğitim-öğretim hayatlarında başarılar dileyen Doğan, yazılım takımları danışman öğretmenlerine emeklerinden dolayı teşekkür etti.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim