• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Gümüşhane : 17 °C
  • Trabzon : 20 °C

GÜMÜŞHANE’DE ÇOCUKLARIN ÖZGÜRLÜK ALANI: MUZİPOKİDS

28.08.2020 11:47
GÜMÜŞHANE’DE ÇOCUKLARIN ÖZGÜRLÜK ALANI: MUZİPOKİDS
Gümüşhane’de çocuklara hareket özgürlüğü sağlayan ve akademisyenlerin hazırladıkları programlarla çocukların kendilerini geliştirebileceği kurumsal bir merkez olan MuzipoKids, Gümüşhane’de pandemi döneminde aldığı tedbirlerle hizmet vermeye devam ediyor.

Gümüşhane Olay Gazetesi olarak MuzipoKids Gümüşhane Şubesi’ni ziyaret ettik. Ziyarette pandemi döneminde alınan tedbirleri yerinde görme fırsatımız oldu. Türkiye genelinde 59 şube ile hizmet veren MuzipoKids, Gümüşhane’de çocuklara hareket özgürlüğü sağlarken akademisyenler eşliğinde hazırlanan programlarla çocukların gelişimine önemli katkılarda bulunuyor.

Genç kadım girişimci Özlem Hanım ile gerçekleştirdiğimiz sohbet ve yerinde incelediğimiz MuzipoKids’i anlatmak istiyoruz.

İlk olarak MuzipoKids’in kurumsallığı göze çarpıyor. MuzipoKids nedir diye sorduğumuzda Özlem Hanım şu bilgileri paylaşıyor:

“1,5 ile 2,5 yaş arası çocuklarımızı anneli katılım oyun gruplarımızdaki spor ve atölye faaliyetleri ile 3-5 yaş çocuklarımıza yarım gün, tam gün okul öncesi etkinlikler ve spor faaliyetleri ile 6-12 yaş arası çocuklarımıza okul döneminde ödev saati, akıl oyunları, spor faaliyetleri yazında yaz kulübü olarak ekstra yüzme ve kamp faaliyetleri ile hizmet veren bir aktivite merkezidir. Kısacası 18 ay ile 12 yaş arası tüm çocuklarımıza mini survivor, jimnastik, zumba, spor, atölye ,akıl oyunları, müzik, yaz kulübü, yüzme, kamp, etüt, doğum günü  ve çocuk üzerine yapılabilecek tüm organizasyonlarda hizmet veren kurumsal bir firmadır. Muzipokids Gümüşhane 23 Nisan 2016 tarihinde hizmet vermeye başlamıştır.”

MuzipoKids Kurumsallığı

Özlem Hanım MuzipoKids’in kurumsallığını ise, “MuzipoKids  gerek eğitmenlerin periyodik olarak eğitilmesinden gerek çocuklara aktardığımız etkinlikler açısından markanın danışman hocalarından destek alarak  en üst  seviyede faaliyetleri  gerçekleştirmek zorunda olan  Türkiye genelinde bir  markadır. Markanın eğitim kalite departmanındaki  uzman hocalar ve gözlemci psikoloğu, içerdeki faaliyetleri ve çocuklarımızın gelişimini takip etmektedir. Bu takip sistemi bizim çocuklarımıza daha yenilikçi ve daha fazla gelişim odaklı hizmet vermemize yardımcı olmaktadır. Bizi diğer kurumlardan ayıran en önemli özelliklerden biri de budur. Eğitmenlerimiz ailelerle iletişim halinde olarak çocuğun durumu evde de takip edilmektedir” sözleriyle anlatıyor.

Pandemi Sürecinde Alınan Önlemler

Pandemi sürecinde kurumsal bir firma olmanın da getirdiği güvenle çok önemli tedbirler alan MuzipoKids’in neler yaptığını anlatan Özlem Hanım, şu bilgileri aktarıyor:

“Öncelikle pandemi sürecinde markamız tarafından bize yönlendirilen firmadan hijyen eğitimi alarak bu işe başladık. Ayrıca işletmelerimizin  açılmasından önce tüm ilaçlama ve dezenfekte işlemleri yine markamızın yönlendirdiği Türkiye geneli tüm şubelerimizi gezerek ilaçlama yaptığı bir firma tarafından yaptırılmıştır. Tedbirlerimiz şu şekilde ilerlemektedir;

1)Kurumun kapı önüne gelen aile veya çocuk öncelikle ilaçlı dezenfekte hijyen paspasına bastırılarak kapı eşiğine alınmaktadır.

2)Kişilerin maskesi olmak zorunda ve muhakkak HES kodundan taraması yapılmaktadır.

3)Sonrasında ateş ölçümü, el dezenfekte işlemleri yapılarak, ayaklara da galoş giydirilerek içeriye alınmaktadır.

4)Kuruma yeni gelen çocuğun derse girmeden muhakkak dışarıdan geldiği kıyafeti değiştirilmektedir.

5)Alan içerisinde ailelerle sosyal mesafeli olarak belirtilen yerlerde belli mesafe aralıklarıyla görüşmeler yapılmaktadır.

6)Sınıflarda her 3 metreye 1 çocuk düşecek şekilde sayılar belirlenmektedir. Pandemi öncesinde her bir çocuğumuzla yakın takipte eğitmenlerimizin özel olarak ilgilenebilmesi için sınıf mevcudumuz maksimum 12 kişi olarak hizmet vermekteydik, pandemi döneminde bu sayımızı 10 kişi olarak belirledik.

7)Alanlarda çocukların sosyal mesafe kurallarına uyarak faaliyet göstermesi sağlanmaktadır.

8)Çocuklarımızın her saat başı el yıkama ve ateş ölçme işlemleri periyodik olarak yapılmaktadır.

9)Çocuklarımızın kendilerine özel mataraları ile su içme ihtiyacı giderilmektedir.

10)Yeme –içme esnasında tek kullanımlık tabak, bardak, çatal, kaşık kullanılmaktadır.

11)Her kullanım sonrası tuvaletler dezenfekte edilmektedir.

12)Alanlar gün içerisinde sürekli havalandırılmaktadır.

13)Faaliyet sonrasında tüm alanlar, ekipmanlar ve oyuncaklar her gün genel merkezimizin bize belirli kalitede kullanmamızı zorunlu tuttuğu dezenfekten ve özel ilaçlarla temizlenmektedir.

14)Hastalık belirtisi gösteren eğitmen veya çocuk kesinlikle alana alınmamaktadır.

15)Kurum içerisinde pandemi kuralları, hijyen yönlendirilmeleri ve sosyal mesafe aralıklarına dikkat edilerek hem ebeveynlerimiz hem eğitmenlerimiz hem de çocuklarımız yönlendirilmektedir.”

 

Eğitim Sisteminde Neler Var?

MuzipoKids’in eğitim sisteminden ise bahseden Özlem Hanım, “MuzipoKids çocukların okul öncesinde aldığı eğitimde dahil olmak üzere ekstra küçük yaşta spor yapma alışkanlığı kazandırmak için mini survivor, jimnastik, zumba gibi faaliyetleri ve  motor becerileri, dil gelişimi, dikkat, koordinasyon ve duyu gelişimi için de; güncel atölyeler, drama, müzik vb. derslerle çocuklarımızın modern çağa ayak uydurarak daha fazla gelişim odaklı bir eğitim sistemi sağlamaktadır. Birebir her çocukla ayrı ayrı özel ilgi ve yakından takip ile yasak, ceza ve ödül kavramlarını hayatlarına dahil etmeden açıklayıcı bir söylemle ikna yoluna gidilerek dayatma ve ezberci bir eğitim sistemine kaymadan bu konuda eğitimli eğitmen tarafından yaklaşım sağlanmaktadır. Eğitim içeriğimiz hem öğretici hem yenilikçi etkinliklerle hem de çeşitli kollara ayrılan spor faaliyetleri ile donatılmıştır. Çocuklarımız hem öğrenmekte öğrenirken de aynı zamanda çocukluklarını yaşayarak eğlenmektedirler. Böylelikle çocuklarımız sosyal, özgüvenli ve çözüm odaklı bir birey olarak yetiştirilmesine destek olunmaktadır. Tüm ders içeriklerimiz markamızın anlaşmış olduğu Marmara Üniversitesi ve Bilgi Üniversitesi uzman akademisyenleri tarafından hazırlanmakta ve genel merkezimin eğitim departmanından geçerek eğitmenlerimize ulaşmaktadır” şeklinde anlatıyor.

Çocukların Öz Bakımları İle Birebir İlgileniliyor

MuzipoKids 08:00-19:30 saatleri arası hizmet veren, haftaiçi ve haftasonu (cumartesi) açık olarak haftanın 6 günü hizmet veriyor. Özlem Hanım, çocukların öz bakımlarının nasıl yapıldığına ilişkin şu detaylardan bahsediyor:

 

“Bahsettiğimiz üzere biz bu sektörde aslında çocuklarımızın gelişimlerini destekleyici eğitim kısmında yer alan bir kurumuz. Fakat bu süreçte küçük yaşta çocuklarımıza hizmet verdiğimizin farkındalığından spor faaliyetleri söz konusu olduğu için çocuklarımızın sık sık kıyafet değişiminden, günde 3 öğün (sabah-öğlen ve ikindi) yeme –içme durumlarından ve tuvalette refakat edip öz bakımlarını gerçekleştirebildiklerinden emin olmak için birlikte hareket etmekte ve bu öz bakımlarımızla yine çocuklarımızla iletişime geçen eğitimli eğitmenlerimiz tarafından ilgilenilmektedir. Çocuklarımızın oryantasyon(aileden ayrılma problemi) döneminden davranış problemlerine kadar gerekirse yaşı geldiği halde alamadığı tuvalet ve uyku problemlerinde aileyle birlikte hareket edilip çocuğun düzene girmesi adına yardımcı olunmaktadır.”

 

Aileler MuzipoKids’e Gönül Rahatlığıyla Güvenebilir

 

Ailelerin MuzipoKids Gümüşhane’ye gönül rahatlığıyla güvenebilecekleri söyleyen Özlem Hanım, “Kurum olarak insanların en değerli varlıklarını emanet aldığımızın bilincinde olarak hareket etmekte ve çocuklarımıza kurum içerisinde evdeki anne modeli ile iletişime geçilmektedir. Bunun yanı sıra ebeveynlerimiz çocuklarını bize emanet ettiklerinde ailelerimizin kafasındaki soru işaretlerini ortadan kaldırmaya yardımcı olmak için onlara sunmuş olduğumuz bekleme alanında isterlerse çocuklarının faaliyetlerini canlı olarak kamera sistemi ile izleyebilirler. Hatta  eğitmenin çocuklarla iletişimini dinlemek isterlerse  sınıfların duvar kısımlarına kurulmuş olan kuş gözü dediğimiz hem izleme hem dinleme yapılabilen ve sınıftaki öğrencilerimiz tarafından fark edilmeyen alanlardan dersleri izleyebilirler. Bu sayede aile çocuğunun şeffaf bir ortamda çocuğun dikkati dağılmadan canlı olarak takip edebilir ve kurumumuzun sağlamış olduğu alanlar sayesinde ailelerimize karşı güven tazelenip gönül rahatlığı ile çocuklarını emanet edebilirler” ifadeleri ile şeffaflık vurgusu yapıyor.

 

Özel Öğrencilere Etkinlik

Özel çocukların (Down sendromu, Otizm, Hiperaktif) uzman doktorlar tarafından gözlemlendiğini vurgulayan Özlem hanım, eğitimleri şu sözlerle paylaşıyor:

Yaş aralığı 18 ay ile 12 yaş arası olan çocuklarımızın genel merkezdeki uzman doktorlarımız(pedagog veya psikolog)tarafından gözlemlenerek çocuğun durumuna göre bizleri yönlendirerek çocuğa özel etkinlikler hazırlanmakta ve sağlık durumuna göre birebir veya çocuklarla birlikte etkinliklere dahil edilmektedir. Birebir alınması gereken çocuklarımız olduğunda gelişimleri desteklendiğinde muhakkak bir müddet sonra çocuklarla birlikte alınmaktadır. Başlangıcı tamamiyle çocuğun sağlık durumunun derecesi belirlemektedir. Böylelikle çocuk adım adım ilerlemekte, sosyalleşmesi ve gelişimi daha yumuşak geçişlerle sağlanmaktadır.”

“Çocukların Hayatına Dokunabilmenin Mutluluğunu Yaşıyorum”

Kadın girişimci Özlem Hanım Gümüşhane’ye 23 Nisan 2016 yılında kazandırdığı MuzipoKids ile çocukların hayatına dokunabilmenin mutluluğunu yaşadığını ifade ediyor. Özlem Hanım,  MuzipoKids ile yaşadığı deneyimleri aktarırken şu ifadelere yer veriyor:

“Gümüşhane’deki çocuklarımızın daha modern daha gelişmiş ve daha yenilikçi bir eğitim almaları için açmış bulunduğum MuzipoKids’de bir çok çocuğun hayatına dokunmanın vermiş olduğu mutluluğu yaşamaktayım. Bana dünyanın en masum ve en kıymetli varlıklarını tanıma fırsatı veren MuzipoKids içinde manevi değeri paha biçilemez olmasından ötürü gerek genel marka için gerek Gümüşhane Şubesi için tüm çalışmalarımı destekleyici bir şekilde ilerletmekteyim.23 Nisan 2016 senesinde dahil olmuş olduğum markanın toplam 26 şubesi  vardı ve tek Anadolu Şubesi Gümüşhane’ydi. MuzipoKids  Gümüşhane’nin insanlara vermiş olduğu cesaretle Anadolu illerinde hızla yayılmış toplam 59 şubeye erişmiştir. Çocuklarımızın mutluluğu ve kazanımlarından almış bulunduğum motivasyonumla MuzipoKids’in Türkiye genelinde tüm illere erişmesi için gerekli tüm desteği vermeye devam edeceğim. Ben 10yıllık işletmeci hayatımda farklı sektörlerde  severek yaptığım ve inanarak çıktığım hiçbir yolda yarım kalmadım. Genç girişimcilerimize naçizane tavsiyemdir; öncelikle araştırın, ihtiyacı belirleyin, sevin, inanın ve sonunda başarınızın tadını çıkarın. Başarının vermiş olduğu mutluluğu yaşamanız dileğiyle…”

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim