• BIST 9524.59
  • Altın 2488.433
  • Dolar 32.5117
  • Euro 34.6556
  • Gümüşhane : 11 °C
  • Trabzon : 25 °C

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ'NDE BULUŞTULAR

18.11.2014 18:59
GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ'NDE BULUŞTULAR
Her dönem farklı bir üniversitede gerçekleştirilen Sağlık Yönetimi Bölüm Başkanları Toplantısının 11’incisi Gümüşhane Üniversitesinde yapıldı.

Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Yüksekokulunun ev sahipliği yaptığı toplantıya, Gümüşhane, Hacettepe, Ankara, Atılım, Trakya, Başkent, Selçuk, Süleyman Demirel, Sivas, Kırıkkale, KTÜ, Acıbadem, Marmara, Lefke Avrupa ve İstanbul Aydın olmak üzere toplam 15 üniversitenin sağlık yönetimi bölüm başkanları katıldı.  

Toplantı açılış konuşmasını yapan Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Sedat Bostan, “toplantının amacı, lisans ve lisansüstü düzeyde eğitim veren sağlık yönetimi bölümlerinin, akademik zenginliğini artırmak;  mezunların bilgi ve becerilerini kamu ve özel sektörün ihtiyaçları doğrultusunda yönlendirecek içerikler hazırlamak; sağlık yönetimi mezunlarının istihdam sorunlarının sektörün beklentileri ile öğrencilerin bilgi, beceri ve donanımlarını örtüştürmek; sağlık yöneticiliğinin mesleki bir sınıf olarak yapılanmasına destek vermek hedefiyle bir akademik tartışma platformu oluşturmak ve elde edilen sonuçların raporlanması ve ilgili muhataplarına ulaştırılmasıdır.” dedi.

Gümüşhane Üniversitesi tanıtım filminin de gösterildiği toplantıda, sağlık yönetimi doktora çekirdek ders programları hakkında görüş alışverişi yapıldı.  Ayrıca, sağlık yönetimi idaresi öğrencilerinin uygulama ve stajları hakkında bir sunum yapan Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yunus Emre Öztürk “Sağlık işletmeleri son derece dinamik, değişken ve rekabetin yoğun olduğu bir ortamda hizmet vermektedir. Böyle bir ortamda insan sağlığını koruma ve iyileştirme fonksiyonunu dolayısıyla toplumun sağlık düzeyini yükseltme görevini üstlenen sağlık sektörünün etkili ve verimli tarzda yönetilmesi son derece önemlidir” dedi. Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu tarafından 15-17 Haziran 2015 tarihinde düzenlenecek olan “Uluslararası Sağlık Yönetimi Kongresi” hakkında bilgilendirmenin yapıldığı toplantı dilek ve temennilerin dile getirildiği oturumun ardından sona erdi.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim