• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Gümüşhane : 20 °C
  • Trabzon : 18 °C

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ TERCİH ORANI YÜZDE 97

27.07.2015 18:46
GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ TERCİH ORANI YÜZDE 97
2015 ÖSYS sonuçlarına göre Gümüşhane Üniversitesinde bulunan fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokulları yüzde 97,17 doluluk oranı ile tercih edilirken; il merkezindeki merkez kampüste bulunan bölüm ve programların doluluk oranı yüzde 97.43 olarak gerçek

Üniversite tercih kılavuzunda Gümüşhane Üniversitesine ait olan toplam 5 bin 23 kontenjanın 4 bin 881’i öğrenciler tarafından tercih edildi.  İl merkezinde bulunan Fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarına ayrılan 4 bin 13 kontenjan için ise 3 bin 910 öğrenci yerleşti.

Fakülte ve yüksekokullar bünyesinde bulunan 4 yıllık lisans programlarına ayrılan kontenjanların yüzde 98,3’ü öğrenciler tarafından tercih edilirken; meslek yüksekokullarındaki doluluk oranı yüzde 95,91 olarak gerçekleşti. İl merkezindeki meslek yüksekokullarının doluluk oranı yüzde 95,74, ilçelerde ise yüzde 96,13 olarak gerçekleşti.

Gümüşhane Üniversitesi merkez ve ilçeleriyle dengeli bir tercih oranına sahip oldu

Konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada Gümüşhane Üniversitesinin her yıl olduğu gibi 2015 Yılında da en çok tercih edilen üniversiteler arasında yer aldığını belirten Rektör Prof. Dr. İhsan Günaydın 2015 ÖSYS sonuçlarının Gümüşhane Üniversitesinin 7 yıl gibi kısa bir sürede oluşturduğu marka değerini bir kez daha kanıtladığını söyledi.

Gümüşhane Üniversitesinin 2015 ÖSYS sonuçlarına göre il merkezi ve ilçelerde dengeli bir tercih oranına sahip olduğunu vurgulayan Rektör Günaydın, “Kuruluşumuzdan bu güne geçen kısa sürede ortaya koyduğumuz başarı öyküsünün birçok göstergesi var. Bu göstergelerden biri de, açtığımız bölüm ve programlarımızın günümüzün hem bölgesel hem de ulusal anlamda ihtiyaç duyulan kriterlerini taşıyan tercih edilir nitelikte olmasıdır. İl ve ilçelerde açtığımız bölüm ve programlarımız dengeli bir tercih oranına sahip oldu. Bu durum açtığımız bölüm ve programların ne kadar isabetli olduğunu bir kez daha gösterdi.  Gümüşhane Üniversitesi gerek eğitim ve gerekse fiziki alt yapısı bakımından öğrencilerine kaliteli bir üniversite öğretim hayatını sunabilecek kapasiteye ulaşmıştır. Ayrıca güvenli ve huzurlu bir şehirde kurulmuş olması nedeniyle ailelerimiz çocuklarını gönül rahatlığıyla bizlere emanet edebilirler. Onlar için hem akademik kadro, hem öğretim alt yapısı hem de fiziki bakımdan Türkiye standartlarında bir öğretim hayatı hazırlanmış durumda. Bu vesile ile Gümüşhane Üniversitesini tercih eden öğrencilerimizi gösterdikleri başarıdan dolayı tebrik ediyor ve üniversitemiz ailesinin yeni fertleri olarak onlara hoş geldiniz diyorum.” dedi.  

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim