• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Gümüşhane : 9 °C
  • Trabzon : 14 °C

FETÖ'NÜN OKULU MİLLETİN HİZMETİNDE

23.09.2016 10:56
FETÖ'NÜN OKULU MİLLETİN HİZMETİNDE
Gümüşhane Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, Gümüşhane’de FETÖ ile irtibatlı olduğu değerlendirilen, Özel Bahar İlköğretim Okulu öğrencilerinin il genelinde çeşitli okullara yerleştirildiğini, oraya da Zigana Mesleki Teknik Ortaöğretim Okulun taşınacağını s

Doğan gazetemize yaptığı açıklamada, Gümüşhane’de Fethullahçı Terör Örgütü'yle (FETÖ) ilişkili olduğu nedeniyle kapatılan Özel Bahar İlköğretim Okulunun durumuyla ilgili, “FETÖ kapsamında milletimizin okul olarak ifade ettiğimiz el konulan okulumuza Zigana Mesleki Teknik Ortaöğretim okulumuzu taşıyoruz. Bununla ilgili süreçlerimiz bakanlığımız nezdinde tamamlandı. Zigana’nın mevcut binasında ise Kız İmam Hatip Lisesi açacağız. Ancak orada şöyle bir durum var. El konulan binanın mülkiyeti daha öncesinde Vakıflara ait olunca, Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne rehzen bunlar mülkiyet olarak kaydedildi. Biz de sayın Valimizin talimatları ile talep ettik. Valimizin onaylarıyla Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nden Zigana Meslek Teknik Eğitim okulumuza tahsis edilmesiyle ilgili süreç tamamlandı. Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile bu konuyu takip ediyoruz. Ancak Vakıflar Bölge Müdürlüğü bu konuda kararını verecek, o kararın gelmesini bekliyoruz. Geldiği taktirde Zigana’nın el konulan okula taşınılması, mevcuttaki yere de Kız İmam Hatip okulunun taşınması ile ilgili süreci tamamlamış olacağız” açıklamasında bulundu.

2016-2017 Eğitim Öğretim yılının 19 Eylül günü İlköğretim Haftası kapsamında yapmış olunan etkinliklerle başladığını belirten Doğan, “Bu noktada 15 Temmuz’da yaşanan hain darbe teşebbüsünün milletimizce püskürtülmesi, engellenmesi ve bu kapsamdaki kahramanlık destanının öğrencilerimizin bilinçlerine ve zihin dünyalarına nakşedilmesi anlamında bakanlığımız tarafından 8 sayfalık bir broşür ve 24 sayfalık Cumhurbaşkanımızın da önsözünü yazdığı bir kitapçık hazırlanarak dağıtımı yapıldı. 24 sayfalık kitapçığımız ortaöğretim kurumlarında okuyan öğrencilerimiz ile buluşturuldu. 8 sayfalık broşürümüzün ise hem örgün eğitim hem yaygın eğitim kapsamındaki tüm öğrenci ve kursiyerlerimize dağıtımı yapıldı” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) okulların ilk haftasında “15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma“ temasıyla etkinlikler yapılmasını kararlaştırdığını anımsatan Doğan, “Burada amaç bu günün hatırlanması, bu hain darbe teşebbüsünün tekraren olmaması veya gerçekleşmiş olsaydı bunun ülkemize yaşatabileceği süreçlerin ne olabileceğini, çocuklarımızın okul seviyesi ve türlerine göre anlatımı, bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi hedeflenmektedir. Bu kapsamda okullarımızın ilk açılış günü olan 19 Eylül’de açılış programlarında 15 Temmuz  Demokrasi  Zaferi ve Şehitleri’nin anılmasında çeşitli etkinlikler  yapıldı” diye konuştu.

Doğan, etkinlikler kapsamında gerek sınıf ortamında gerek salon toplantılarıyla o güne ilişkin video gösterimleri, sergiler, broşür ve kitapçığın içerisinde yer alan bilgilerin çocukların yaş seviyelerine uygun bir şekilde anlatıldığına dikkat çekti.

Yapılan ilk hafta etkinliklerini çok önemsediklerini vurgulayan Doğan, şöyle devam etti:

“Vatandaşlarımızın 15 Temmuz’da gösterdiği o kahramanca tavrın hem sürekliliğinin sağlanması, hem de bir daha bu kapsamda hiç kimsenin buna teşebbüs etmemesi  ve bilinçli bir toplum oluşturulması adına biz bu çalışmaları önemsiyoruz. İdarecilerimiz ile öğretmenlerimiz ile bu sürecin en uyumlu bir şekilde yürütülmesi adına da gerekli hassasiyeti ve takibi ortaya koyacağız.”

Doğan,  Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin’in, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından bakanlıkta yürütülen soruşturmalar kapsamında, bütün ders kitaplarını tekrar inceledikleri, sorun tespit edilen ve yeniden basılan 58 kitabın okullar açıldıktan bir hafta sonra öğrencilere dağıtılacağını bildirmesiyle ilgili olarak da, “Bakanlığımız her yıl olduğu gibi bu yıl da kitapları ücretsiz bir şekilde öğrencilerimiz ile buluşturuyor. Bu noktada bütün ders kitapları dağıtımlarımız iki merkez şeklinde belirlediğimiz bir planlama ile tamamlandı. Ancak 15 Temmuz darbe girişimi ve hassasiyetleri göz önüne alınarak tekrar ders kitaplarında FETÖ ile ilgili çağrışım yapılabilecek farklı konular veya sıkıntılı olduğu düşünülen konular bakanlık tarafından incelenmekte olup bu kapsamda öncelikle değerlendirmeye alınan ve dağıtımı durdurulan 58 kitap mevcut. Bununla ilgili de bakanlığımızın incelemesi devam ediyor. 58 kitap dışındaki kitap dağıtımlarımız tamamlandı. Bazı kitaplarımız bakanlığımızca yayınevlerinin yayınlamasına bağlı olarak gecikebilir. Onlar da geldikçe bir an önce öğrencilerimiz ile buluşturulacaktır. Ancak burada yüzde 99 itibari ile ders kitaplarımızın dağıtıldığını söyleyebilirim” dedi.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim