• BIST 10160.08
  • Altın 2470.889
  • Dolar 32.1326
  • Euro 34.9943
  • Gümüşhane : 12 °C
  • Trabzon : 15 °C

FATİH ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ HAYIRLI OLSUN

11.02.2014 18:08
FATİH ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ HAYIRLI OLSUN
Ak Parti Gümüşhane İl Başkanı Hakkı Gündüz, Fatih Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin yeni binasının tamamlanmasıyla ilgili açıklama yaptı.

        Türkiye´de din eğitiminin en temel ve yaygın alanı İmam-Hatip Okullarıdır. İmam Hatip Okulları hem dini öğretimimiz, dini hayatımız için hem de Milli Eğitim sistemimiz için büyük bir öneme haizdir. Bu okullardan vatanını,milletini seven,insanlığa faydalı yeni bir altın nesil yetişmiştir. İmam-Hatip Liselerinin ilme ve ilim adamına verdiği bu büyük değer sebebiyledir ki bu okullardan binlerce dini ilimlerde ve diğer ilim dallarında bilim adamı,devlet adamı ,ülkemize faydalı aydınlar yetişmiştir.İmam Hatipli bir Dünya Liderine sahip olmanın haklı gururunu bize yaşattığı için sayın Başbakanımıza ne kadar teşekkür etsek azdır.

     İmam Hatip Okulları, 28 Şubat sürecinde kapatılmış, gerek katsayı adaletsizliği, gerekse başörtüsü zulmü gibi haksız uygulamalarla bitirilmeye çalışılmıştır. 2003 yılı üniversitelere giriş sınavında  AİHL mezunu bir öğrenci Türkiye 21.si olduğu halde istediği bölüme girememiştir. Bu yüzden evvelce 601.000 olan öğrenci sayısı 28 Şubat sürecinde 65.000’e kadar düşmüştür.

    Ancak milletin bağrından çıkan bu okullar,yine milletin bağrından çıkardığı Genel başkanımız ve Başbakanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın üstün gayreti ve halkımızın teveccühleri sayesinde tekrar açıldı. 28 Şubat sürecinde kat sayı engeli yüzünden istediği bölüme gidemeyen meslek lisesi öğrencileri, katsayı engeli kalkınca yeni başarılara imza attılar.Üniversite sınavında  meslek liselerinden mezun olan kardeşlerimiz ,tıp fakültesi,mühendislik fakültesi,hukuk fakültesi gibi bölümlere yerleştiler.Böylece meslek liselilere farklı fakültelerin önü açılmış oldu.İmam hatip lisesi mezunlarının 2001 yılında polis okullarına girebilmeleri yasaklanmıştı.Bu yasak hükümetimiz tarafından kaldırıldı.

  Bilindiği üzere Gümüşhane  Fatih  Anadolu İmam Hatip lisesi ve pansiyonu,binalardaki çatlaklar nedeniyle boşaltılmış öğrenciler geçici olarak Aysın Rafet Ataç ilköğretim okulu bahçesinde prefabrik sınıflarda eğitimlerine devam ediyordu.2013 Temmuz ayında yapımına başlanan ve altı ay gibi kısa sürede tamamlanan Fatih Anadolu İmam Hatip lisesi AK iktadırımız ile yeni binasına kavuşmuştur. 2.yarı yıl itibarı ile eğitim,öğretim hayatına başlanmıştır.Hükümetimizin verdiği destekle 6 ay gibi kısa bir sürede tamamlanan  Fatih Anadolu İmam Hatip Lisesi Gümüşhanemize  ve çocuklarımıza hayırlı olsun. Pansiyon çalışmaları süratle devam etmektedir , yaz aylarında da pansiyon binası tamamlanmış olacaktır.

    Bu hizmetlerin Gerçekleşmesindeki katkılarından dolayı ,Genel başkanımız ve Başbakanımız sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’a, sayın valimiz Yusuf MAYDA ve Millet vekillerimiz sayın Kemalettin AYDIN ve sayın Feramuz ÜSTÜN’e emeği geçen herkese şükranlarımı sunarım.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim