• BIST 9079.97
  • Altın 2307.885
  • Dolar 32.316
  • Euro 35.0335
  • Gümüşhane : 9 °C
  • Trabzon : 12 °C

e-TWİNNİNG NEDİR ?

29.12.2017 11:39
e-TWİNNİNG NEDİR ?
eTwinning Bilgilendirme Toplantısı Rehberlik Araştırma Merkezi konferans salonunda gerçekleştirildi.

İl Milli Eğitim Şube Müdürü Seyit Tok; Ulusal ve uluslararası yürütülen eTwinning projelerinin yürütülmesinin gerek öğrenci açısından gerekse öğretmenin mesleki gelişimi açısından büyük önem taşıdığını ve ayrıca bilgisayar ve öğretim teknolojilerinin derslerde kullanılmasının öğrenme ortamlarını zenginleştirdiğinden bahsederek toplantıya katılan öğretmenlere katılımları ve ilgilerinden ötürü teşekkür etti.

eTwinning’in 2005 yılında Avrupa komisyonu öğrenme programının ana hareketi olarak başlamış olduğunu ve Türkiye’nin de bu programa 2009 yılında dâhil olduğunu belirten eTwinning il koordinatörü Nalan Demir, Türkiye’nin Kalite Etiketleri ve aktif katılımcı sayısı açısından Avrupa ülkeleri arasında ilk sırada yer aldığını dile getirdi. Erasmus+ prgramına sıkı bir şekilde entegre edilen ve YEĞİTEK bünyesinde faaliyet gösteren eTwinning çalışmalarının yeni öğretim programlarıyla aynı amaca ulaşmak için proje tabanlı eğitim anlayışına hizmet emesi gerektiğini vurguladı.

Konuşmaların ardından eTwinning portalının tanıtımı yapıldı. Daha önce eTwinning portalına hiç girmemiş ve üyeliği olamayan katılımcılar için üye olma işlem basamakları gösterildi. Öğretmenlerin mesleki gelişimleri için çevrimiçi olarak alabileceği kurslar ve eğitim amaçlı kullanılabilecek web 2.0 araçları gösterildi action baund, biteable, kahoot, karekod verme ve aurasma web 2.0 araçlarının tanıtımı ve atölye çalışması yapıldı. Öğretmenlerin uygulamalara birebir katıldıkları atölye çalışması sonrasında mentimeter anket çalışması sürecin anlık değerlendirilmesi ile eğitim son buldu.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim