• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Gümüşhane : 12 °C
  • Trabzon : 17 °C

Dolmuşçulara İletişim Eğitimi

23.03.2015 14:43
Dolmuşçulara İletişim Eğitimi
Gümüşhane Fatih Dolmuş Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Şoförleri Müşteri İlişkilerinde İletişim Seminerine katıldı.

Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştiren programa İletişim Fakültesi Öğretim üyesi Yrd. Doç. Emre Ş. Aslan Şoförlere Müşteri İlişkilerinde İletişim Semineri verdi.

Şoförlerin müşteri ile iletişiminin güçlenmesine yönelik olarak gerçekleştirilen seminerde öğretim üyesi Yrd. Doç. Emre Ş. Aslan, şoförlere iletişimin temellerini aktararak ses tonu kullanımı, jest ve mimiklerin etkisi, kültürün iletişime etkileri,iletişimde yapılan yanlışlar ile iletişimde yapılması gerekenler hakkında bilgilendirmede bulundu.

 

kucuk-2-001.jpg

Artı Değer Kazanmanın Tek Yolu İletişim       

Aslan üretilen mesajlarla artı değer kazandırılması gerektiğini bildirerek,artı değer kazandırmak için vatandaşların gidecekleri yere kendi araçları dışında dolmuşla gidebilirim diyebilmelerinin sağlanması gerektiğini ifade etti. Aslan “ Bu gün gideceğim yere araba ile değil dolmuşla gideyim diyebilmeli. Bu sizin artı değeriniz olur. Bu şekilde ne kadar insan söyleyebilirse bu sizin kazancınız olacak. Benim aracım var ama ben aracım varken bunu söyleyebilmeliyim. Bu artı değeri kazanabilmenin tek yolu var; İletişim. Ticari anlamda kazancı yüksek olan markalara bakıldığında bunların hepsi iletişim kuruyorlar” dedi.

İletişimin Gerekleri

Aslan iletişimin özelliklerine değinerek mesajların özgün olması gerektiğini ifade etti. Aslan,“Dolmuşçular olarak siz müşterilerinize mesaj vereceksiniz.Müşterilerinize özgün bir mesaj vermelisiniz. Diğerlerinden farklı şeyler söylemelisiniz. Bunlar kendi içince tutarlı olmalı ve aynı zamanda sizin davranışlarınızda yansımalı.Eğitim sonrasında dolmuşçular bir müşteri ile iletişim kazası yaşarsa orada bir tutarsızlık var demektir. Eğitimin faydalı olduğunu müşteriler hissetmeli; bunlar eğitim almışlar bizi bir müşteri, velinimet gibi görüyorlar. Sade açık mesajlar üretilmelidir. Çünkü her zaman karşı taraftaki insanlarınalgısı açık olmuyor. O yüzden çok sade vermemiz gerekiyor mesajı. İki yönlü iletişime önem vermemiz gerekiyor. Neyi, ne zaman, nerede, nasıl söyleyeceğiz noktası önemli. Mesajlar sürdürebilir olmalı, tekrar edilebilir olmalı ve sürekli tekrar etmeliyiz insanlara bunu anlatmalıyız. Gümüşhane’de Fatih Dolmuş olarak biz hiçbir şekilde insanlara kötü davranmıyoruz. Bunu da sürekli anlatmanız gerekiyor. Bunu siz anlatmazsanız, tebessüm etmezseniz karşı taraf anlayamaz” dedi.

kucuk-1.jpg

Her şeyden Önce İnsanız

 Ne kadar ticari faaliyet ile uğraşı içinde olunursa olunsun önemli olanın insan olduğunun altını çizen Aslan, “İş yapıyoruz, ticaret yapıyoruz ama her şeyden önce insanız. Biz bir insanı kaybetmememiz lazım. 70 milyon insanımızın var 70 milyonunu da kazanmalıyız olumlu dil kullanımı var. Olumlu bir yaklaşım ortaya koymamız lazım yani bize söylense ne hissederiz onu düşünerek hareket etmemiz gerekiyor. Din, dil, ırk, ayırt etmememiz gerekiyor, saç, sakal giyim tarzına göre de hareket etmemek gerekiyor” diye konuştu.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim