• BIST 9079.97
  • Altın 2323.531
  • Dolar 32.3714
  • Euro 34.8891
  • Gümüşhane : 5 °C
  • Trabzon : 15 °C

DOĞRU KARİYER MUTLU BİREY

11.06.2015 17:24
DOĞRU KARİYER MUTLU BİREY
Gümüşhane Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Portekiz’in, Miranda Do Corvo Belediyesi Ortaklığında yürütülen “Doğru Kariyer Mutlu Bireyler” adlı Comenius Regio Projesi düzenlendi.

Ortaöğretim kurumları 9. sınıflarında eğitim gören öğrencilere yönelik kariyer planlaması, ilgi ve yeteneklerine göre doğru meslek seçimi konularında yardımcı olabilmek amacıyla Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürlüğü toplantı salonunda sektör temsilcilerinin katılımıyla ‘Meslekleri Tanıyorum ‘ temalı bir söyleşi programı düzenlendi.

Interaktif (soru-cevap) şekilde gerçekleştirilen etkinliğe Ortaöğretim kurumlarının 9.sınıf öğrencilerinden yaklaşık 150 öğrenci katılım sağlamış olup meslek temsilcilerinin tecrübelerini dinleyerek gelecekte yapmak istedikleri meslekleri de sordukları sorularla yakından tanıma fırsatı buldular.

Program süresince Doktor, Avukat, Mimar, Mühendis, Öğretmen, Diyetisyen, Eczacı Akademisyen, Medya İletişim Uzmanı, Diş Hekimi gibi meslek temsilcileri öğrencilerin sorularını cevaplamakla kalmayıp doğru meslek seçiminin önemine de yeri geldikçe vurgu yaptılar.

Doğru meslek seçiminin ve bireyin hayatındaki en önemli dönüm noktalarından biri olan ‘severek, ilgi ve yeteneklere göre meslek seçiminin ve icrasının’ önemini vurgulamayı hedefleyen proje faaliyetleri kapsamında ortak ülkeler arası iyi uygulamaların gözlemlenmesi ile ilgili karşılıklı çalışma ziyaretleri de düzenlenmiş olup proje faaliyetleri aile, öğrenci ve öğretmen seminerleriyle desteklenmiştir.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim