• BIST 9530.47
  • Altın 2476.256
  • Dolar 32.4888
  • Euro 34.7781
  • Gümüşhane : 11 °C
  • Trabzon : 20 °C

CİNSEL İSTİSMAR KONULU SEMİNER

09.01.2014 15:41
CİNSEL İSTİSMAR KONULU SEMİNER
Nesrin Halit Zarbun Anaokulu Rehber Öğretmeni Nihal Temiz tarafından velilere çocuklarda cinsel gelişim ve cinsel istismar konulu seminer verildi.

Seminerde bütün gelişim alanlarıyla aynı öneme sahip fakat gündeme pek alınmayan çocukların 3-5 yaş arası cinsel kimliklerini fark etmesiyle başlayan dönemin sağlıklı bir şekilde geçirilmesi amacıyla ailelere bu konunun önemi anlatılmış ve bu dönemde sorulan sorular ve sorulara verilecek cevaplar, cinsel gelişimin genel özellikleri, çocuklara sağlıklı ve sağlıksız yaklaşımların sonuçları, yataklarının ne zaman ayrılması gerektiği, ebeveyn ile banyo yapmanın sakıncaları ve çocuklar için çok önemli olan mahremiyet eğitiminin nasıl verileceği konuları konuşuldu.

Konuyla bağlantılı olarak cinsel istismar başta olmak üzere fiziksel ve duygusal istismar konularında, içinde oldukları ve onlarca vakayla karşılaşan İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Çocuk Şube Müdürlüğü Polislerinden seminer konusunda yardım istendi.

Polis Memurları Ali Demirci ve Emine Payan tarafından çocuk hakları, anne babalara düşen görevler, istismar türleri, istismar sonucu izlenecek yollar, ilimizde ve diğer illerde yaşanan istismarlardan örnekler verilerek seminer ile sona erdi.

Seminer sonunda veliler; böyle bir seminerin bizler için çok faydalı olduğunu ve çocuklarımıza cinsel konusunda nasıl yaklaşmamız gerektiğini öğrenmiş olduk diyerek teşekkür ettiler.

Okul Müdürü Akif Köse okulumuz velilerine bu konuyla alakalı seminer verdikleri için başta Çocuk Şube Müdürlüğü Polis Memurları Ali Demirci, Emine Payan ve Okul Rehber Öğretmeni Nihal Temiz’e teşekkür etti. 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim