• BIST 9524.59
  • Altın 2497.323
  • Dolar 32.5847
  • Euro 34.7276
  • Gümüşhane : 10 °C
  • Trabzon : 16 °C

ATMACA, SOSYAL MEDYA OKURYAZARLIK EĞİTİMİ’İNDE HIZ KESMİYOR

16.03.2015 14:36
ATMACA, SOSYAL MEDYA OKURYAZARLIK EĞİTİMİ’İNDE HIZ KESMİYOR
Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Hizmetleri ve Meslek Yüksek Okulundaki çok amaçlı salonda, Gümüşhane Üniversitesi Tasarım Kulübü katkılarıyla ‘Sosyal Medya Okuryazarlık Eğitimi’ hakkında seminer düzenledi.

Seminerde yapılan eğitime Gönüllü Gençlik Liderliği ve aynı zamanda Ulusal Gençlik Parlamentosunun “Seçilmek İstiyorum Kampanyası” Gümüşhane İl Temsilcisi ve Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği Gönüllü Proje Eğitmeni Çağrı Atmaca’nın katılımıyla seminere başlandı.

Örgencilerin yoğun katılımıyla, seminerdeki konuşmalarına başlamadan önce katılımcıları selamlayarak sırasıyla Ulusal Gençlik Tanıtım video’sunu, Uluslar Arası Girişimcilik Tanıtım video’sunu ve son olarak da Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği Startup weekend video’sunu örgencilere sunan Atmaca, “13 Mart 2015 tarihleri arasında T.C. Kalkınma Bakanlığı - Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği - UNDP- Microsoft Sponsorluğu kapsamında Geleceğini Tasarla Programı Kapsamında Sosyal Medya Okuryazarlığı konulu gerçekleştirilen eğitime 120 genç katıldı” ifadelerine yer verdi.

18-35 yaş arası 120 gencin katıldığı eğitimde gençlere; İnternet ve Sosyal Medya Tarihi, Sosyal Medya Nedir, Sosyal Medya Okuryazarlığı Nedir, Sosyal Medya Neden Önemlidir, Sosyal Medyanın Zararları Nelerdir, Sosyal Medya Araçları Nelerdir, Sosyal Medya Önerileri, Sosyal Medya ve Etik, Sosyal Medya İnternet Hukuku, Sosyal Medya ve Nefret Söylemi konularında bilincin oluşması ve sosyal medyanın aktif olarak bilinçli kullanılması konularında eğitimler verdi.

Sosyal Medya Okuryazarlığı, insanların medya mesajlarını daha iyi anlaması, analiz etmesi, belirli açılardan değerlendirebilmesi ve daha bilinçli olarak tüketebilmesi sürecine verilen isim olduğunu, Kişilerin internet üzerinde birbirleriyle yaptığı diyaloglar ve paylaşımların bütünü olduğunu söyleyen Atmaca, “Sosyal Medya, geleneksel tek yönlü bilgi akışından, çok yönlü ve eş zamanlı bilgi paylaşımına geçişi anlatan, insanların birbirleriyle içerik ve bilgi paylaşmasını sağlayan internet siteleri ve uygulamalar sayesinde, herkes aradığı ve ilgilendiği içeriklere sosyal medya sayesinde ulaşabilmektedir. Sosyal medya içeriklerinin tamamını kullanıcıların sadece yüzde 20’si üretir. Geriye kalan yüzde 80 tüketicidir. Bu terim, geleneksel medyaya ancak okur olarak katkısı bulunan kişinin, günümüz yeni medyasında kitle iletişim araçlarını kullanma konusunda herkese eşit fırsat verilmesi ilkesine dayanılarak türetilmiştir. Internet kullanıcıları açısından geleneksel medya ortamına göre yalnızca tüketici olma anlayışı neredeyse hükümsüz hale gelmiştir” dedi.

Sosyal medya teknolojileri herkesin genel bir kitleye erişebilmesine olanak tanıdığını, Sosyal medya araçları genel olarak herkes tarafından az veya hiç maliyetle kullanılabilir olduğunu ifade eden Atmaca, “ Geleneksel medya, güçler ayrılığının bir parçasıdır. Sosyal medya ise kolay erişilebilir, herkes tarafından eşit düzeyde müdahale edilebilir, dünya çapında bir platform olduğundan daha özgürdür. Sosyal medya bağımlılığı, göreceli yeni bir kavramdır. İşini, gücünü, ailesini ve hatta yeme içmesini bile ihmal edecek düzeyde sosyal medya kullanan insanlar bağımlı olarak kabul edilebilir. Sosyal medya platformları, araçları bireylerin ortak ilgi alanları gibi konularda birbirleri ile bağlantı kurarak sosyalleşmelerini sağlayan mobil ve internet servislerinin üzerinde çalıştığı yazılımlardır. Kullanıcı içeriğinin, kişinin kendisi tarafından yayınlandığı ve paylaşıldığı her türlü platformdur” diyerek daha sonra konuşmasında katılımcıların eğitim sonucunda Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneğinin düzenlediği ücretsiz sertifikaları almaya hak kazandığını da belirterek konuşmasını sonlandırdı.
Ramazan yetim

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim