• BIST 9079.97
  • Altın 2322.804
  • Dolar 32.3596
  • Euro 34.9247
  • Gümüşhane : 7 °C
  • Trabzon : 14 °C

YÜZ GENÇLEŞTİRME SAYESİNDE YAŞLANMAKTAN KORKMAYIN

24.12.2015 14:36
YÜZ GENÇLEŞTİRME SAYESİNDE YAŞLANMAKTAN KORKMAYIN
Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Uzmanı Op. Dr. Muzaffer Çelik, yüzde yaşlanmanın belirtileri olan deride kırışıklıklar ve yumuşak dokuların sarkmasını estetikle çözdüklerini belirtti.

Yüzde kırışıklıkların sebebinin kuru cilt gibi derinin kişisel özellikleri, sigara, güneş ışınları, kötü beslenme gibi dış etkenlere ve benzeri birçok faktöre bağlı olduğunu belirten Çelik, “Kas ve bağ dokularının sarkması ise doğal süreçle, yer çekiminin etkisi ile oluşur. Yaşlılığın belirtileri; alın ve göz çevresi kırışıklıklarının derinleşmesi, kaşların aşağı sarkması, üst göz kapağı ve alt göz kapağında torbalanmaların başlaması, yanak belirginliğinin kaybolması yanak çizgisinin derinleşmesi, alt çene kemik çıkıntısının kaybolması ve boyun açısının silinmesi ile kendini gösterir. Sarkmaların ve kırışıklıkların derecesine göre uygun yüz germe ameliyat tekniklerinden biri seçilir. Yüz gençleştirme ameliyatları için ideal yaş 35 yaş sonrası olmakla birlikte kişi kendini ne zaman hazır hissediyorsa ve buna ihtiyaç duyuyorsa o zaman yapılır. Etkisi yıllarca sürer. Bizim uyguladığımız teknikle kalıcılık 10-15 yıl sürmektedir.” diye konuştu.
Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Uzmanı Op. Dr. Muzaffer Çelik, kranioplast'ta uygulanan teknikler hakkında bilgi vererek şöyle konuştu:
“Endoskopik yüz germe operasyonu saçlı deride büyük kesiler yapmadan saç içerisinden 1 cm. lik kesilerle alın ve kaş dokusunun gerdirilerek kalıcı dikişlerle tespit edilmesine dayanır. Aynı zamanda aşırı mimik yapan kaslar zayıflatılarak derin kırışıklıklar ortadan kaldırılır. Ayrıca yanakta sarkma, alt göz kapaklarında torbalanmalar varsa yine endoskop yardımıyla yanak lifting yapılır. Bu yöntemde uygulanan askı dikişleri ve diğer ayrıntılar kendi geliştirdiğimiz bir yöntemdir. Yöntemimiz diğer tekniklere göre daha etkili, daha kalıcı ve naturel gençleşme sağlamaktadır. Alt yüz ve boyun için yapılan yüz gençleştirme işlemi kulak içerisinden ve arkasından yapılan saklı kesilerle gerçekleştirilir. Kranioplast'ta yüz germe sadece cildin gerilmesi şeklinde yapılmamaktadır. SMAS denilen cilt altı fasianında gerilmesi yapılır. SMAS lifting işlemi gençleşmenin kalıcılığını sağlamaktadır. Sadece deri germe işlemi ile doğal görünüm elde edilemez ve bu işlem de bir iki yıl sonra etkisini kaybeder. Aynı seansda göz kapaklarındaki torbalanmalar ve boyundaki sarkmalar düzeltilebilir. Bütün yüzün gençleştirilmesi gereken durumlarda operasyon 4 -5 saat sürer. Sadece alın ve şakak bölgelerinin müdahalesi 1.5-2 saat sürer. Genel anestezi veya lokal anestezi ile yapılır. Bir gece hastanede kalınır yada aynı gün eve gidilebilir.”
Yüz gençleştirmenin bugünkü tekniklerle çok daha güvenli bir ameliyat olduğunu belirten Çelik, “Ancak cerrahi bir işlem olduğundan bununla ilgili komplikasyonlarla bazen karşılaşılabilinir. Cilt altında kan birikmesi, çok nadirende olsa enfeksiyon gözlenebilir. Fakat bunlar kolaylıkla manuple edilebilinecek sorunlardır. Keza çok sigara içen hasalarda iyileşme problemleri ortaya çıkabilmektedir. Ameliyatın neticesi 1-2 ay içerisinde görülebilmektedir. Çünkü yüzde ve göz kapaklarında şişlikler ve ödem bir süre için olacaktır. Bu süre kişiye göre değişmekle birlikte ortalama 7-10gündür. Yüzde küntlük ve gerginlik hissinin birkaç haftadan sonra normale döndüğü gözlenir. İlk 3 gün yüzde hafif baskılı bandaj uygulanır, üç gün sonra banyo yapılabilir. Dikiş alma yoktur. Ameliyatın kesin neticesi ortalama 3 ay sonra ortaya çıkar. Bu süre içerisinde sizi rahatsız edecek şikayetler minimaldir” şeklinde konuştu.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim