• BIST 10199.92
  • Altın 2412.296
  • Dolar 32.3677
  • Euro 34.7308
  • Gümüşhane : 17 °C
  • Trabzon : 15 °C

TORUL’DA DA KALDIRIMLAR YAYALARIN

04.03.2016 15:23
TORUL’DA DA KALDIRIMLAR YAYALARIN
Torul Kaymakamı Hakan Kafkas, ilçede kaldırımların boşaltılması, kaldırımların yayalara ait olduğu şeklindeki çalışmanın tepeden inme kurallarla değil her konumdaki vatandaşlarla görüşülerek, kimseyi kırmadan, küstürmeden sonuca vardıklarını söyledi.

Kafkas, gazetemize yaptığı açıklamada, ilçede göreve başladığı tarihten itibaren özellikle yayalar tarafından kaldırımların işgali ile ilgili olarak şikayetler olduğunu, 400’e yakın dilekçe ile kaldırımların boşaltılması ile ilgili şikayet dilekçesi aldıklarını belirtti.

Belediye İle İşbirliği

Torul Belediye Başkanı Nidai Köroğlu ile kaldırımların boşaltılması ile ilgili olarak yaptıkları görüşmede, Başkan Köroğlu’nun da bu konuda dertli olduğunu anlatan Kafkas, şöyle dedi:

“Başkan Beyle beraber farklı kesimlerin görüşlerini aldık. Tepeden inme bir şekilde kuralları uygulamadık. Yaklaşık bir ay iki ay süre boyunca vatandaşlarımızla görüştük, esnafımızla görüştük, şoförler odasıyla görüştük. Arkadaşlarımız da bu süre zarfında ne yapabilir şeklinde bir çalışma hazırladı. Emniyetimiz, trafiğimiz, esnafımızın toplu bir görüşünü aldık. Toplantı düzenledik. Orada yapmak istediğimizi açık açık söyledik. Karşı çıkan arkadaşlarımızı ikna ettik. Kırmadan dökmeden bu işin yapılması gerektiğini ifade ettik.”

“Daha güzel bir Torul için çalışacağız”          

Kaldırımların boşaltılması ile ilgili esnaf ve iş yeri sahiplerine 20 gün süre verdiklerini kaydeden Kafkas, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Süre sonunda, esnafımız ve iş yeri sahiplerimiz gayet duyarlı davrandı. Bizleri dinlediler. Bir ceza uygulaması yapmak zorunda bırakmadılar. Bu bizim için sevindirici bir şey. Geldim geleli ilk defa bizim de çarşı merkezimiz varmış dedim. En azından o hissiyata kapıldım. Vatandaşımızın, esnafımızın yüzde 99’u bize teşekkür ediyor. Bu süreçte ben Torul’da Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Onlarda çok güzel bir çalışma yürüttüler, bizler onlara sadece destek verdik. Basın mensubu arkadaşlarımın tamamına sizlerin şahsında teşekkür ediyorum, sizlerin de çok ciddi destekleri oldu bu anlamda. Ortaya çok güzel bir ürün çıktı. Bundan sonraki süreçte inşallah belediye başkanımızın kaldırımlarımızı engelli vatandaşlarımızın kullanımına uygun hale getirmek için çalışmaları da olacaktır. Biz de onlara teknik anlamda da destek vereceğiz. İnşallah daha güzel bir Torul için hep beraber birlikte çalışacağız.”

“Önce Kaldırımları Genişlettik”

Torul belediye Başkanı Nidai Köroğlu ise 30 Mart’ta yapılan yerel seçimlerden sonra ilk iş olarak cadde ve sokaklar ile kaldırımları sağlıklı bir yapıya kavuşturma çalışması içerisine girdiklerini anlatarak, “Kaldırımları yer yer 2 metreye varan genişliğe çıkardık. Yayalarımız daha rahat etsin diye. Ancak, kaldırımları genişletmemize rağmen bazı işyeri sahiplerimiz kaldırımları boşaltmadı” dedi.

“Turizm Bizleri Teşvik Etti

Kaldırımların boşaltılması için gerek giden kaymakam ve gerek şu anda görev yapan Torul Kaymakamı Hakan Kafkas ile birlikte çalışma içerisine girdiklerini kaydeden Köroğlu, şöyle devam etti:

“Kaymakamımız, Emniyetimiz, Jandarmamız bir çalışma yürüttük. Berkay Özdemir kardeşimizin bir videosu vardı, profesyonellere taş çıkartacak bir video hazırlanmış. Benim de ağabeyim engelli. Ama onların kaldırımlarda yürüme şansı yoktu. Bir kaza, bir yaralanma bir can kaybı yaşansaydı bu hepimizin vicdanını üzecekti.”

“Torullunun memnuniyeti bizim için çok önemli”

Kaldırımların boşaltılması için verilen sürenin 1 Mart’ta dolacağını ve boşaltılması gerektiğini duyurduklarını anlatan Köroğlu, “Çok şükür sokaklar şu anda pırıl pırıl oldu.Kaymakam Beyle esnaf ziyareti yaptık. İnanın kaldırımı çok fazla işgal eden esnaf dahi mutluydu. Biz ne yapıyorsak Torulluların refahı için yapıyoruz. Kaldırım işgalleri nedeniyle vatandaşımız evinden çıkmıyor, memurlar farklı yerlerden alışveriş yapıyorlar. Bizim asıl hedefimiz esnafımızı mutlu etmek. İnşallah bunu sürdürebilir hale getireceğiz. Geçen yılki gibi 15 gün vitrin yapıp ondan sonra vazgeçecek durumda değiliz. Torullunun memnuniyeti bizim için çok önemli. O memnuniyeti biz sokağa çıktığımızda görüyoruz. Kadınlarımız sokaklardan geçemiyordu. Yollar dar iki tarafta kaldırım var, kaldırımlarda insanlar oturuyordu. Bir daha Torul’da tekrarlanmayacak. Ben emeği geçen herkese Kaymakamımıza, Emniyetimize ve Jandarmamıza emeği geçen esnaf kardeşlerimize ve Torullu herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Videosu Etkili Oldu

Öte yandan yürüme engelli Torul Atatürk Ortaokulu  Öğrencisi Muhammet Berkay Özdemir’in kaldırımlarda yürürken çekilen videosunun sosyal medyada binlerce kişi tarafından paylaşılması, beğenilmesi ve izlenmesinin Torul’da kaldırımların boşaltılmasında etkili olduğu ifade edildi.

İbrahim Özdemir-Figen Tok

04-03-2016-14-46-02.jpg

 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • KARAR YARINA KALDI04 Ekim 2016 Salı 16:12
  • TORUL’A BİR DE BURDAN BAKIN!30 Ağustos 2016 Salı 15:03
  • Torul'da bir hayal daha gerçek oluyor04 Mayıs 2016 Çarşamba 17:07
  • Torul’a yeni itfaiye aracı28 Nisan 2016 Perşembe 15:16
  • TARİHİ TORUL KÖPRÜSÜNDE RESTORASYON BAŞLADI26 Nisan 2016 Salı 17:14
  • Torul’da köy muhtarları ile toplantı18 Nisan 2016 Pazartesi 18:21
  • Torul Kaymakamlığından boya sandığı jesti18 Nisan 2016 Pazartesi 18:17
  • Kaymakam Kafkas’tan Köy Ziyareti15 Nisan 2016 Cuma 15:21
  • Torul’da Polis haftasında öğrencilere hediye takdimi08 Nisan 2016 Cuma 18:11
  • Torul da Orman Haftası Nedeniyle Ağaç Dikimi Yapıldı30 Mart 2016 Çarşamba 16:12
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim