• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Gümüşhane : 21 °C
  • Trabzon : 15 °C

“TORUL, HİZMET GÖRDÜ”

16.12.2015 15:57
“TORUL, HİZMET GÖRDÜ”
Torul Belediye Başkanı Nidai Köroğlu, 30 Mart 2014’te yapılan yerel seçimlerden sonra Torul ilçesinin AK Belediyecilikle tanıştığını hatırlatarak, “15 yıldır hizmetten mahrum kalmış bir ilçeye hizmet edebilmenin gururunu yaşıyorum” dedi.

Köroğlu, gazetemize yaptığı açıklamada, “Geçen süre içerisinde yapılan çalışmalar ve getirilen hizmetler AK Belediyeciliğin bir örneğidir. AK Belediyecilikte, hiçbir zaman ben değil, biz değil, hepimiz diyen ortak akılla, istişarelerle hareket eden ekip çalışmasına önem veren bir anlayış bir kültür hep vardır. Ekipçilik ve hizipçilik yoktur. AK Belediyecilik yapamayacağını söylemez, söylediklerini de mutlaka yapar. AK Belediyecilikte hizmetin merkezinde hep insan vardır, mazlum vardır mağdur vardır, İnsanımızı mutlu etmek vardır” ifadelerini kullandı.

“HİÇ DURMADIM”

Göreve geldiği günden itibaren hiç durmadığını, kendisine güvenen, kendisine oy veren, vermeyen insanlara hizmet etmek için yedi gün 24 saat çalıştığını belirten Köroğlu, “Sağlıklı içme suyu olmayan, sağlıklı kanalizasyonu olmayan, cadde ve sokakları köstebek yuvasına, araç ve yaya trafiği Arap saçına dönen, 15 yıldır hizmetten mahrum kalmış bir ilçe teslim aldım. Doğup, büyüdüğüm ilçeme hizmet etmek için ilk günden kolları sıvadım” açıklamasında bulundu.

İKİ ASMA KÖPRÜ

Köroğlu, vatandaşları araç trafiğinden kurtarmak, Harşit Çayı'nın her iki yakasına daha rahat geçmelerini sağlamak amacıyla 2 asma köprünün yapımını gerçekleştirdiklerini belirterek, “Bu nedenle Atatürk Caddesi'ni semt pazarına bağlayan 38 metre uzunluğundaki asma köprümüzün yapımını tamamladık. Öğrencilerin okula rahat gidip-gelmeleri için de Halk Eğitim Müdürlüğü ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü arasına da ikinci asma köprüyü yaparak, hem yay trafiğini hem de öğrencilerimizin okullarına sağlıklı gidip gelmelerini sağladık” diye konuştu.

7 YILDIR BEKLEYEN SORUN

Harşit Çayı üzerine Devlet Su İşleri tarafından 7 yıl önce yapılan betonarme köprünün, istimlakten kaynaklanan nedenden dolayı bir türlü hizmete açılamadığını hatırlatan Köroğlu, şöyle devam etti:

“Tarihi Torul Köprüsü’nün yanı sıra Harşit Çayı üzerinde iki tane daha köprümüz var. Jandarma Karakolu yanında bulunan köprümüz trafiğe açıkken, DSİ tarafından yapılan ve 7 yıldır bekleyen diğer köprümüz bir türlü trafiğe açılmıyordu. Seçim çalışmalarımda, bu köprüyü mutlaka trafiğe açacağım sözü verdim ve öyle de yaptım. Öncelikle istimlak sorununu çözüme kavuşturmak istedim. Hak sahipleri bilirkişinin verdiği bedeli kabul etmeyince iş mahkemeye intikal etti ve sorun çözüldü. Şu anda bu köprünün ilçe ile bağlantı çalışmaları sürüyor. En kısa zamanda köprümüzü hizmete açarak araç trafiğini de çözüme kavuşturmuş olacağız.”

KÖSTEBEK YUVASINA SON VERDİK

İlçenin cadde ve sokaklarının hem yayalar için hem de araçlar için adeta bir köstebek yuvası halinde olduğunu, bu durumun Torul ilçesine hiç yakışmadığını ifade eden Köroğlu, “İlçemizde asfaltta son verdik. Cadde ve sokaklar ile kaldırımların tamamını söktük. Kaldırımları genişleterek yeniden yaparken, cadde ve sokaklarımızı da parke ile kapladık. Hem yayalarımızı hem de araçları rahatlattık. Cadde ve sokaklar ilçeye yakışır duruma getirildi” dedi.

PAZAR YERİ

Her hafta Pazartesi günleri kurulan semt pazarının çok ilkel bir yapıda teslim aldıklarını kaydeden Köroğlu, “Nereye elimizi attıysak sorunla karşılaştık. Bunlardan bir tanesi de semt pazarıydı. İnsanların pis kokudan yanından geçmek istemedikleri ve kullanılmayan tarihi kemer köprümüzün bitişiğindeki tuvaletleri yıkarak yöresel ürünleri pazarının satışının yapıldığı alana dönüştürdük.  Aynı alanda bulunan eski lojmanları da yıkarak semt pazarını genişlettik. Daha da önemlisi pazar yerine tuvaletler yaparak bizce çok önemli bir sorunu da çözüme kavuşturduk” diye konuştu.

MAHALLE MEZARLIKLARI

Köroğlu, ilçedeki tüm mahallelerin mezarlıklarının çevre düzenlemesini yaptıklarını belirterek, “Mezarlıklarımızın haftalık temizliklerini yapıyoruz. Özellikle Ramazan ve Kurban bayramlarında ziyaretçilerin, ziyaretlerini kolaylaştırmak amacıyla mezarlıkların yollarının bakımına ve temizliğine önem veriyoruz” dedi.

DÜĞÜN SALONU VE AİLE PARKI

İlçenin en önemli sorunlarından olan düğün salonu ve aile parkı ihtiyacını da giderdiklerine işaret eden Köroğlu,”Çit Deresi yolu üzerinde bulunan bir tesisimiz vardı. Ne yazık ki kendi haline terk edilmiş, atıl durumdaydı. Bu tesisimizin bakım ve onarımını yaparak hem kış aylarında hem de yaz aylarında düğün yapılabilecek bir yapıya kavuşturduk. Merkez Mahallesi ile Kaledibi Mahallesi’ne ayrı ayrı aile ve çocuk parkı yaparak, ailelerin çocuklarıyla rahatlıkla oturabilecekleri yeni parklar yaptık” şeklinde konuştu.

MAKİNE PARKI

Torul ilçesinin yapısından kaynaklanan dağınık mahalle yapısına sahip olduğunu ifade eden Köroğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Her şeyden önce çok iyi bir makine parkına ihtiyacımız vardı. Bu nedenle yeni 1 adet vidanjör, 1 adet jcb, 1 adet çöp kamyonunu belediyemiz imkanları ile aldık. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden 1 otobüs, Kelkit Belediyesi’nden zabıta aracı ve Gümüşhane Belediyesi’nden makam aracı alarak araç filomuzu genişlettik.”

MAHALLE YOLLARININ BAKIMI

Mahalle yollarının sağlıklı bir yapıya kavuşturulması için de çalışma başlattıklarını anlatan Köroğlu, “Özellikle Tuğrulbey Mahallesi’nde Toplu Konut İdaresi tarafından yaptırılan toplu konutların yıkılan ve yıkılmaya yüz tutan, güvenirliliği azalan duvarlarımızı yeniden yaparak vatandaşlarımızın yollarını sağlıklı kullanmalarını sağladık. İlçemizde altyapıyı tamamen yenileyerek özellikle içme suyunu sağlıklı hale getirdik.

SOSYAL ETKİNLİKLER

Torul Belediye Başkanı Köroğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Hayırsever bir iş adamımızın katkılarıyla ilk kez ilçemizde halka açık Ramazan çadırını ilk kez açtık. Sosyal aktivite açısından zayıf kalan ilçemizde ilk kez Milli Piyango çekilişini gerçekleştirdik. Devamında ise birincisini düzenlediğimiz Kuşburnu ve Pekmez Şenliğini halkımızın eğlenmesi açısından hizmete sunduk. Öte yandan camilerimiz de cemaatimizle birlikte birçok mevlid-i şerif ve Kur’an programları düzenledik. Belediye başkanlığımız tarafından ‘Bir Dikili Ağacın Olsun’ kampanyamız kapsamında halkımıza ücretsiz ağaç fidanı dağıtımı yaptık. Belediye tarihinde ilk kez Bilim, Sanayi ve Teknoloji bakanımız sayın Fikri Işık ile toplu açılış töreni düzenledik. Dönemin Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ı ilçemizde ağırlamanın mutluluğunu yaşadık. Orman ve Su İşleri Veysel Eroğlu’nu ilçemizde ağırlamanın mutluluğunu yaşadık.”

TURİZM ÇALIŞMALARI

Köroğlu, Karaca Mağarası, Limni Gölü, Artabel Göllerinin Torul ilçesinin sınırları içerisinde olduğunu anımsatarak, şunları kaydetti:

“Bu nedenle ilçemiz, ilimizin turizm açısından önemli bir durak noktasıdır. Belediye olarak ilçemizin turizmden kendine düşen payı alması için önemli çalışmalar başlattık. Önceliğimiz Torul Kalesi’ne yolun yapılmasıdır. Yine Altınpınar köyümüzde bulunan Limni Gölü’nün turizme kazandırılmasıdır. Bu yönde de çalışmalarımız sürmektedir.”

İbrahim Özdemir-Figen Tok

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • KARAR YARINA KALDI04 Ekim 2016 Salı 16:12
  • TORUL’A BİR DE BURDAN BAKIN!30 Ağustos 2016 Salı 15:03
  • Torul'da bir hayal daha gerçek oluyor04 Mayıs 2016 Çarşamba 17:07
  • Torul’a yeni itfaiye aracı28 Nisan 2016 Perşembe 15:16
  • TARİHİ TORUL KÖPRÜSÜNDE RESTORASYON BAŞLADI26 Nisan 2016 Salı 17:14
  • Torul’da köy muhtarları ile toplantı18 Nisan 2016 Pazartesi 18:21
  • Torul Kaymakamlığından boya sandığı jesti18 Nisan 2016 Pazartesi 18:17
  • Kaymakam Kafkas’tan Köy Ziyareti15 Nisan 2016 Cuma 15:21
  • Torul’da Polis haftasında öğrencilere hediye takdimi08 Nisan 2016 Cuma 18:11
  • Torul da Orman Haftası Nedeniyle Ağaç Dikimi Yapıldı30 Mart 2016 Çarşamba 16:12
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim