• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Gümüşhane : 25 °C
  • Trabzon : 21 °C

SÜLEYMANİYE’DE ATILIM OLMALI

17.04.2015 16:00
SÜLEYMANİYE’DE ATILIM OLMALI
SÜLEYMANİYE’DE ATILIM OLMALI

 

bugununnnn-(1)-043.jpg

Türkiye Kayak Federasyonu Milli Takımlar Kayak Antrenör’ü olan Ertürk Yakut,8- 12 Mart 2015 tarihleri arasında İsveç’te yapılan kayak turnuvasında elde ettikleri başarıyla ilgili ve Gümüşhane Süleymaniye Mahallesi’nde yapılması planlanan kayak merkezi hakkında gazetemize söyleşide bulundu.

Kayağa 6 yaşından itibaren başladığını ve uzun yıllar boyunca dakayak sporculuğu dönemi olduğunu vurgulayan Yakut, Birçok yarışmalara katılarak milli takım seviyesine ulaştığını söyledi. Yakut,  Milli takımda bir dönem kayak sporuyla ilgilendikten sonra eğitimi nedeniyle milli takıma ara vermek zorunda kaldığını belirtti. Yakut, daha sonra antrenörlük sınavlarına girerek kayak antrenörü olduğunu ve uzun zamandır daTürkiye Kayak Federasyonu milli takımlar kayak antrenörlüğü yaptığını vurguladı.

8- 12 Mart 2015 tarihleri arasındaİsveç’te turnuvaların başladığını ve uzun, yorucu bir yolculuğun ardından İsveç e vardıklarını söyleyen Yakut, “Ankara,Kars, İstanbul, Bursa’dan sporcularımızla çocuk müsabakalarına iki kız iki erkek olarak a katıldık. İkincilik madalyasını alan Asrın Beceren ise Bursa’danTurnuvaya katıldı. Milli takım antrenör olarak isemüsabakalaraiki kişi katıldık. Diğer arkadaşımız ise Bursa’dan Ceylan Hamza Çelebi ile beraber turnuvaya katıldık” dedi.

En son İsveç’in Tarnebi şehrinde düzenlenen uluslararası çocuk turnuvasına katıldığını ifade eden Yakut, Kayağın anavatanında, kayağın beşiğinde milli takım olarak ikincilik elde ettiklerini,bunun kendileri  ve Türk kayağı için çok önemli bir başarı olduğunu söyledi.

“Rakiplerimiz çok güçlüydü”

 Yakut, “ Uzun bir çalışma periyodunun sonunda bu başarıyı elde etmek bizi gerçekten onurlandırdı ve gururlandırdı. Çünkü rakiplerimiz çok güçlüydü. Bu rakipler ise Norveç, İsveç, Rusya Finlandiya, Estonya gibi ülkelerdi. Bu ülkelerle mücadele ederekAsrın Beceren sporcumuzla ikincilik gibi bir başarı yakaladık. Özellikle sıralama yarışmaları bizim için gerçekten çok önemliydi. Rakiplerimizin çok güçlü olması ve ciddi derecede bu işe önem vermiş rakiplerimizi karşımıza alarak bu ikinciliği elde etmeyi başardık” dedi.

 Bu ülkelerde kayağın çok erken yaşlarda başladığından bahseden Yakut, “Norveç, İsveç, Rusya Finlandiya, Estonya gibi ülkelercoğrafi konum dolasıyla sürekli kar altında kaldığı için insanlarsporuvazgeçilmez olarak görülüyor. Aynı zamanda sosyal aktivite olarak kayağın, bu ülkelerde çok ciddi bir konumda olduğunu gördüm” ifadelerine yer verdi.

“Her şey Türkiye adına mükemmeldi”

Olimpiyat şampiyonalarının yapıldığı ve olimpiyat şampiyonlarının var olduğu ülkelerin arasından ikincilik gibi bir başarıyı ve ödülü elde etmenin milli antrenör olarak kendilerini mutlu ettiğinin altını çizen Yakut,“Çalışmalarımızın karşılığını almış olmak bizi hakikaten mutlu etti. Bu kayakta büyük bir atılımdır. Çalışmalarımız gerçek anlamdada karşılığını vermeye başladı. Bundan öncede Fransa da düzenlenen çocuk kupasında üçüncülük elde etmiştik.Milli takım olarak Türkiye kayak sporu olarak şuanda iyi denecek yolda ilerliyoruz” diye konuştu.

 

Yakut, oradaki müsabakalara şuana kadar Türkiye’den kayakçının iştirak etmediğini belirterek, kendilerinin kayak merkezine gidinceçok iyi bir şekilde karşılandıklarını dile getirdi. Yakut, “Milli Takım olarak da ikincilik gibi bir başarıya ulaşınca da insanlar,Türk kayağını merek etmeye başladılar ve kayak merkezinde Türk takımı olarak müthiş bir ilgi uyandırmış olduk. Kısacası her şeyTürkiye adına mükemmeldi” dedi.

Bu turnuvalarda çok fazla yer gezdiklerini söyleyen Yakut,Bulgaristan da büyük erkekler ve büyük kızların müsabakasının olduğunu, önümüzdeki programda ise Avusturya buzullarında yaz kamplarının olduğunu ifade etti. Yakut, Türk Milli kayağını daha ileriye götürmek için çok ciddi manada emek ve zaman harcadıklarını ve bu şekilde dereceler alınca da gerçek manada mutlu olduklarını vurguladı.

 

“Süleymaniye’nin Kayak Merkezi’nin Yapılması Turizm İçin Çok Büyük Avantaj Sağlayacak”

Gümüşhane de kayağın oluşması için alt yapının oluşmasını çok istediğini söyleyen Yakut,  “Özellikle Süleymaniye Kayak Merkezi yapımının uzun yıllardan beri gündemde olması ve artık bu konuda bir atılımın olmasını hem ben hem de Gümüşhane halkı olarak istiyoruz. Valimiz bu konuda ciddi manada ilgileniyor. Yakında da Süleymaniye mahallesine kayak merkezi çalışmalarının başlayacağını biliyoruz. Gümüşhane gerçek anlamda sporcu yapısı olarak kayak sporuna çok müsait. Çünkügeçmişte de çok ciddi kayak sporcuları yetişti. Örneğin Muzaffer Demirhan Türkkayağının sembol isimlerinden birisidir. Süleymaniyede yapılacak olan kayak merkezine imside verilebilir ya da daha kurumsal bir isimde düşünülebilir.Ancak bunun olabilmesi için Süleymaniye Mahallesi’nde kurulacak olan kayak merkezinin tamamlanması gerekiyor” dedi.

 Kayak sporunda başarı sağlanması için ciddi bir şekilde antrenman yapılması gerektiğinin altını çizen Yakut, “Çocuklar özellikle okuldan çıktıktan sonra antrenman yapabilirler bu da Gümüşhane de kayak sporcuları için çok ciddi bir avantajdır. Bulgaristan Bansko’yu gördükten sonra Gümüşhane’nin yapısına çok benzettim. Tamamenkarşımızda Gümüşhane gibi bir şehir vardı. Kayak merkezi şehrin içerisindebaşlıyor ve tekrar orada bitiyordu. Gümüşhane’ye bu yapının çok uygun olduğunu düşünüyorum. Çünküşehrin yapısı, özellikle dağ yapısı olarak Gümüşhane çok müsait ve Bansko’ya çok benziyor” diye konuştu.

Süleymaniye Mahallesi’nde kayak merkezi kurulması halindeGümüşhane’de gelirin artmasına sporcu sayısının artmasına, sosyal aktivitenin artmasına sebep olacağını düşünen Yakut, “Özellikle kayak yapmak için Doğu Karadeniz insanı Erzurum’a gidiyor. Süleymaniye Mahallesi’nin büyük bir kayak merkezi olması halinde,Karadeniz’den kayak yapmak için Erzurum’a giden insanları buraya çekebiliriz. Tabi bunun olması içinde buradaki otel ve kayak merkezini kalmaya ve konaklamaya uygun buldukları zaman insanların Erzurum’a gideceğini açıkçası düşünmüyorum.

Ramazan YETİM

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim