• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Gümüşhane : 12 °C
  • Trabzon : 16 °C

ŞİMDİ SIRA TARAFTARDA

17.05.2016 11:14
ŞİMDİ SIRA TARAFTARDA
Spor Toto 2. Ligdeki temsilcimiz Gümüşhanespor, bugün kendi saha ve taraftarı önünde hayati bir karşılaşmaya çıkıyor. PTT 1. Ligine çıkma yolunda yarı finalin son karşılaşmasında Keçiörengücü’nü elemesi halinde adını finale yazdıracak.

Gümüşhanespor Kulübü Başkanı Kaya Büyükbayraktar, gazetemize yaptığı açıklamada, “Sıra taraftarda. Asıl iş taraftarın. Onların destekleri ile inanıyorum ki, Keçiörengücü’nü eleyip finale adımızı yazdıracağız. Onun için özeklikle taraftarlarımızın tribünleri doldurmalarını, boş yer bırakmamalarını istiyorum” dedi.

BİZ BURAYA KADAR GELDİK

Gelinen bu fırsatın çok iyi değerlendirilmesi gerektiğine vurgu yapan Büyükbayraktar, “Çıktığımız play off’da turu geçmemiz halinde final maçını oynayacağız. Ben özellikle şehrimin, Gümüşhane’ye yakın şehirlerde yaşayan herkesin bu karşılaşmada yanımızda olmasını istiyoruz. Bizden çıktı, bundan sonra asıl iş taraftarın. Çünkü sahada futbolcuların 12. gücü dediğimiz taraftardır. Benim temennim o ki bugün tribünlerde boş yer olmasın. Eğer orada taraftarımız futbolcularımızı iyi desteklerse inanıyorum ki Keçiören’i de eleyip adımızı finale yazdıracağız. Onun için özellikle taraftarları bekliyorum” çağrısında bulundu.

Play-off’a Çıkacağımıza Kimse İnanmamıştı

Büyükbayraktar, sezona başlarken yirmi futbolcu ile yollarını ayırdıklarını kaydeden Başkan Büyükbayraktar, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Bu nedenle takımımıza yirmi yeni futbolcu kazandırdık. Yirmi yeni futbolcunun hepsi farklı kültürlere sahip çocuklar, bunları bir araya getirip takım oluşturmak çokta kolay değil. Neticede çocuklar kısa sürede teknik heyetle bir uyum içerisinde adapte oldular. Zaman zaman ufak sorunlar oluştu ama bunların nedeni uyum sürecinde olmalarıydı. İyi bir trend yakalandı. Bu şehrin futbolda layık olduğu zemini şu anda yakaladı. Tabi bunun ekonomik boyutu var. Yaşadığım bazı şeyler var onları daha sonra paylaşacağım. Çünkü bir üst ligde bu işin ekonomik boyutu biraz daha fazla olacak. Ben play off’u söylediğim zaman arkadaşlarımızın birçoğu inanmamıştı, şehir de inanmamıştı. Çünkü yeni bir takım oluşturuyorsun.”

Takımların Ekonomileri Belli

Spor Toto 2. Lig’de mücadele eden her takımın kendine göre bir ekonomik gücü olduğunu ifade eden Büyükbayraktar, “Düşünebiliyor musunuz, Kartal gibi bir takım küme düştü. Böyle ekonomik yönden güçlü takımlarla mücadele etmek elbette güç, kolay da değil. Ankaragücü gibi bir takımı ekarte ederek  biz play off’a adımızı yazdırdık. Bütçelerine baktığımız zaman en azından bizim üç, dört katımızda bütçelere sahipler. Onun için hedeflediğimiz şeyi tutturduk mu, ziyadesiyle tutturduk. Bu sene bu takım PTT 1. Ligine çıkar ya da çıkmaz. Ama her halükarda iskelet oluştu. Futbolcularımızın kalitesi ortada. Şu anda dört, beş futbolcumuzu birçok takım istiyor. Temennim odur ki bir üst lige adımızı yazdırırız” diye konuştu.

İbrahim Özdemir-Mert Zımba

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim