• BIST 10045.74
  • Altın 2395.993
  • Dolar 32.4805
  • Euro 34.6399
  • Gümüşhane : 12 °C
  • Trabzon : 15 °C

“Şehirler ve Kültürler Projesi”

11.07.2016 15:20
“Şehirler ve Kültürler Projesi”
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından “Şehirler ve Kültürler” projesiyle 24 ile 81 ilden geziler düzenlenecek. Gümüşhane’den gidecek ekiplere ise Çanakkale, Bursa ve İstanbul olmak üzere üç farklı şehirlerin tanıtımı amaçlıyor.

Şehirler ve Kültürler projesi ile 14-29 yaşları arasında 40 kişilik bay ve bayan olmak üzere farklı gruplar 5 gün 4 gece Çanakkale, Bursa ve İstanbul şehirlerini profesyonel rehberler öncülüğünde kültürlerini tanıyacak ve sosyal projelere katılacaklar.

Proje kapsamında gazetemize konuşan Gümüşhane Gençlik Merkezi Müdürü Selman Eroğlu, “ ‘Şehirler ve Kültürler’ Projesi ile Gençlik ve Spor Bakanlığımız 24 ile 81 ilimizden geziler düzenleyecek ve burada gençlerimiz gönüllü etkinliklere katılıp kendilerini geliştirecek” dedi.

Gümüşhane Gençlik Merkezi olarak Gümüşhane’den Çanakkale, İstanbul ve Bursa’ya geziler düzenleyeceklerini ifade eden Eroğlu, “Maddi olarak yetersiz olan gençlerimize farklı şehirleri tanıtmayı amaçlıyoruz. Bununla birlikte şehit ve gazi yakınlarının çocukları veya gençlik merkezinin faaliyetlerine katılan gençler de başka illerin kültürünü tanıma fırsatı bulacak” ifadelerini kullandı.

Şehirler ve Tarihleri

12-16 Temmuz 2016 tarihinde Çanakkale şehrine 14-29 yaşındaki grup ile ‘Şehirler ve Kültürler’ projesine başlayacaklarını dile getiren Eroğlu, “ Proje 26-30 Temmuz 2016 Tarihleri arasında 14-29 yaşları arasında 40 kişilik bayan grubu Bursa, 26-30 Temmuz 2016 tarihinde 14-29 yaşları arasında 40 kişilik bayan grubunu İstanbul, 14-29 yaşlarında ki 40 kişilik erkek grubunu 02-06 Ağustos 2016 tarihinde İstanbul ve 16-20 Ağustos 2016 tarihinde ise Bursa şehirlerine götüreceğiz” şeklinde konuştu.

Başvurular İnternet Üzerinden

Eroğlu, “projelere katılmak isteyen gençlerimiz internet üzerinden başvuru yapıyorlar. Bu başvurular Gençlik ve Spor Bakanlığı değerlendirip sistemimize düşüyor. Bizler de listeleri oluşturup, sayının kontenjan için yeterliliğine bakıyoruz. Son başvuru tarihi geçmiş ama yeterli sayıyı olmamışsa ek bir süre oluşuyor. Bu çalışmaların hepsi daha çok gencimize ulaşmak ve onları sosyal aktivelerde roller kazanmasını sağlamak” ifadelerine yer verdi.

Bakanlığın bu projeyi dört yıldır sürdürdüğünü hatırlatan Gümüşhane Gençlik Merkezi Müdürü Selman Eroğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü;

“Bütün faaliyetlerin masrafları bakanlığımız tarafından karşılanıyor. Dört gece beş gün boyunca gençlerimiz yeni arkadaşlıklar ediniyor. Farklı sosyal aktivitelere katılma şansı elde ediyorlar. Yeni şehirler, yeni kültürler tanıma şansı buluyorlar. Profesyonel rehberler ile turistik yerleri gezip, bu yerler hakkında donanımlı bilgilere sahip oluyorlar.”

 

“Dört Gece Beş Gün Dolu Dolu Geçecek”

Eroğlu, “Gezi gruplarımız gittikleri şehirlerde profesyonel rehberler ile birlikte etkinliklere katılacaklar. Burada yeni arkadaşlıklar edinecekler, yeni kültürler tanıyacaklar. Yeni bilgiler öğrenecek ve yeni fikirlere sahip olacaklar. Bunlar ile birlikte yaşlıları ziyaret edecekler, kitap okuma etkinliklerine, ağaç dikim aktivitesi ve birçok gönüllü faaliyetlere de katılacaklar” dedi.

 Bu proje ile gençlerin tarihlerini tanıma fırsatı bulacağını ifade eden Eroğlu, “Tarihi iyi bilen, tarihine sahip çıkan gençler yetişecek. Dört gece beş günün dolu dolu geçeceği, Gençlik Ve Spor Bakanlığının projesine katılmış olarak tekrar Gümüşhane’ye dönecekler” şeklinde konuştu.

“520 Tane Gencimize Ulaştık”

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından daha önce ‘Şehirler, Kültürler ve Yörelerimiz’ adlı projenin uygulandığını hatırlatan Eroğlu, “Bu proje kapsamında 300 kilometre ile sınırlı il, ilçe ve yakın illere geziler düzenleniyordu. 520 tane gencimize ulaştık, onlar ile farklı etkinliklere imza attık. Bu projemizi de Eylül ayında gençlerimiz ile buluşturacağız” ifadelerini kullandı.

“Bakanlık Donanımlı Gençler Yetiştirmek İstiyor”

Eroğlu, “Gençlik Spor Bakanlığı, kendi yeteneklerinin farkında olan, serbest zamanlarını en iyi şekilde değerlendiren, geçmişini bilen, geleceğine yön veren ve tamamıyla donanımlı gençler yetiştirmek istiyor” dedi.

Eroğlu sözlerine şöyle devam etti:

“Gençlerimiz ilerde farklı mesleklere sahip olacak. Bu meslekleri icra ederken aldıkları değerler, gençken kazandıkları ahlakı değerler onlara, mesleklerini insanlar için en iyi şekilde kullanma doğrultusunda yardımcı olacak.”

On sekiz yaşından küçük kişi müracaat etmişse ailesinden izin belgesi almadan projelere dahil etmediklerini dile getiren Eroğlu, “Gümüşhane’de yaz aylarında gençlere ulaşmak zor oluyor. Gelen gurbetçilerimiz veya en ücra köşedeki gençlerimize ulaşmak, onları bu projeler ile yetiştirip halka kazandırmak istiyoruz” dedi.

Yeni Gençlik Merkezi Farkını Belli Edecek

Her bir projede farklı kişilerin olmasını istediklerini ifade eden Eroğlu, “ Örneğin doğa kampına katılan bir gencimiz seneye başka bir kampa gitmeli. Şuan sistemde bir genci her sene aynı kampa gitmesini engelleyecek şekilde. Bu da bizim işimizi kolaylaştırıyor. Böylece farklı kişilere ulaşmamız kolaylaşıyor” dedi.

Gençlik Merkezi Müdür Selman Eroğlu sözlerini şöyle tamamladı;

“Yeni gençlik merkezimiz bitimiyle birlikte kitap kafesi, atölye, derslikler, işlikler, spor alanları gibi birçok etkinlik yapabilecek mekana kavuşacağız. Gençlerimizin bu tarz faaliyetlere ihtiyacı var. Bizlerin de donanımlı gençlere ihtiyacımız var. Yeter ki etkinlerimize katılsınlar, Gençlik ve Spor Bakanlığımız gereken desteği veriyor ve vermeye devam edecektir.”

İzzet ALP-Sinan UÇAR 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim